Een 8 GB iPhone 5c? 4G is het antwoord

Door: Raymon Mens - 17 reacties

Gisteren bracht Apple een goedkopere 8 GB-variant van de iPhone 5c uit. Deze is alleen te verkrijgen in het Verenigd Koninkrijk, Frankrijk, Duitsland, Australië en China. Een opvallende move, er was immers als een instapper in de vorm van de 8 GB iPhone 4S.

Op diverse blogs werd gezocht naar de strategische verklaring voor het uitbrengen van de iPhone met gereduceerde opslagcapaciteit. Zou het een poging zijn om de tegenvallende verkopen van de iPhone 5c een oppepper te geven? Het antwoord blijkt 4G te zijn, zo liet Apple weten aan Re/Code.

In landen waar 4G al gemeengoed is, ziet Apple behoefte aan een middenklasse iPhone met 4G-ondersteuning. In tegenstelling tot de iPhone 4S ondersteunt de iPhone 5c wel 4G/LTE netwerken. Dit is tevens de reden waarom de 8GB iPhone 5c slechts in een select aantal landen uitgebracht is.

“The mid-tier iPhone segment is growing year over year and the 8GB model provides a more affordable option for markets where LTE is becoming more established,” an Apple representative told Re/code. The iPhone 5c, unlike the iPhone 4s, which is also still sold, supports LTE networks.

Terwijl de iPhone 5s als warme broodjes over de toonbank gaat, blijft de iPhone 5c een beetje achter. Apple geeft echter niet zomaar op, er werd recent nog een uitgebreide advertentiecampagne voor de iPhone 5c gestart via onder andere Tumblr. De kleurrijke iPhone blijkt volgens recent onderzoek vooral in trek bij vrouwen en overstappers die van Android komen.

Reacties

17 reacties
 • Profielfoto
  Sandermrt

  Jammer dat een nokia lumia 625 van 200 euro ook 4G ondersteund, daar kan er er 2 en een half van kopen dan?

 • Profielfoto
  macmellow

  ‘In laden waar’? Landen denk ik…

  – Fixed ^RM

 • Profielfoto
  seek

  http://store.apple.com/uk/buy-iphone/iphone5c Ik vind het triest dat Apple hier afwijkt van hun eigen vertrouwde 100EUR (of 80GBP) meer voor dubbel geheugen prijsschema.

  Het 8GB model is namelijk maar 40GBP (of 50EUR) goedkoper dan de 16GB versie. Terwijl je weer wel 80GBP meer betaalt voor 32GB.

 • Profielfoto
  Afroman

  Ik kan niet wachten op een 5S te kopen zodra de iPhone 6 is uitgekomen. De prijzen zijn absurd hoog en mijn iPhone 4 is op zich wel aan vervanging toe na 4 jaar.

 • Profielfoto
  roger767

  Apple heeft zich wel erg vergist met de iPhone 5c. Echt irritant dat als je een 4G iphone wilt dat je er een fortuin voor moet neerleggen.

 • Profielfoto
  SvS

  Eh… is 8GB niet erg 2009?
  Toch jammer dat ze 8GB niet los kunnen laten… Ik zou t niet meer durven te kopen, volgend model moet toch minimaal 32GB aan boord hebben…

 • Profielfoto
  Hasoweh

  Maar toch, als je in de trein zit en in de stad rond loopt. Over het algemeen zie je meer 5C’s dan 5S’en. (Ja de 5S lijkt op de 5 dus die valt minder op.) Ik denk dat het wel mee valt met die slechte verkopen. Apple is de afgelopen jaren gewoon flink verwend.

 • Profielfoto
  Macfannijmegen

  8GB is toch prima voor mensen die hun telefoon niet helemaal vol knallen met allerlei apps die ze toch niet gebruiken?

  Tegenwoordig kun je alles in de wolken opslaan, dus lijkt mij geen beperking. Ik heb m’n foto’s ook online staan, muziek stream ik en de grootste app is TOMTOM. Ok, die neemt wel wat ruimte in (1,7GB) maar ik denk dat er wel een markt is.
  Ik heb nu 7,2GB in gebruik van de 12,9GB die ik kan gebruiken op m’n 5s en ik gebruik een stuk meer dan bijvoorbeeld mijn pa/ma/schoonpa/schoonma/vrouw. Die gebruiken allemaal maar een paar gig… Vooral foto’s die ze er nooit af halen verbruiken het meeste geheugen.

  Deze stap is natuurlijk een opmaat naar de release van de Iphone 6/Air, waarbij de 4s verdwijnt, de 5C nog goedkoper wordt, de 5S 100 euro wordt afgeprijsd en de Iphone Air/6 het nieuwe topmodel is voor 699 of 749 ofzo.

  Vergeet niet dat er heel heel veel mensen zijn die gewoon een telefoon willen die handig werkt, mooie foto’s maakt en waar ze mee kunnen whatsappen. En die graag kwaliteit willen en een makkelijk OS en dan uitkomen bij Apple. Voor hun weer meer keuze en dat is altijd goed!

 • Profielfoto
  Yh-xxl

  8 GB is absurd.
  je moet bijna een GB vrij hebben om te updaten, OS neemt zelf zowat 2GB in (of meer?) en dan wat apps, kleine beetje muziek … en je kan nog 3 minuten filmen … wat dat is dan altijd in 1080p (of ‘gelukkig’ maar 720 bij het vorige model)

  triest. voor zo’n prijs

 • Profielfoto
  bluap

  Ik kan echt niet zonder mijn iPhone. Op werk hele tijd onder handbereik voor telefoontjes, WhatApp berichten, mail. Ik navigeer ermee (GPS Nav), betaal parkeren ermee, hou OV chipkaart er mee in de gaten en bankier erop. Prive soms een klein spelletje, facebook , sms sturen etc. Volgens mijn omgeving ben ik er mee vergroeit:roll:
  Maar ik heb daar niet veel opslag ruimte voor nodig, merendeel van de apps neemt bijna geen ruimte in beslag. Ik zou prima met een 8GB uit kunnen, heb op mijn 16GB nu ook meer de 9GB vrij nog:angel:

 • Profielfoto
  makasa

  Voor de een is 8 Gb genoeg en de ander heeft aan 64 Gb nog te kort. Dus hoe meer keuze des te beter. Wie het te duur vind koopt toch wat anders. Ten slotte beslis je nog altijd zelf of je het er voor over hebt.

 • Profielfoto
  steveb

  8 gb te weinig?
  dan moeten ze icloud uitbrijden naar 10 of 20gb

 • Profielfoto
  Bart1967

  Een iPhone die 4G aankan geen probleem, heb er al meer dan een jaar één. Ik had al redelijk snel de nieuwe iPhone 5. Maar een 4G netwerk, dat is andere koek.
  Mobistar is de enige in België waarbij van Apple uit 4G beschikbaar is. Jammer genoeg trekt het Mobistar netwerk op niet veel. Na een telefoontje naar de klantendienst zeggen ze er vlot bij, dat bij ons bereik binnenhuis nog niet goed is en dat er nog aan gewerkt wordt. Dat zeggen ze al 5 jaar!

  Het enige performance netwerk in België is Proximus, jammer genoeg blokkeert Apple de 4G toegang op de iPhone voor Proximus. Technisch is er niets mis, met een iPad kan je zonder problemen op Proximus 4G, staat zelfs op de Apple site.

  Ik begin het stilaan beu te worden, ik voel me een beetje als de eigenaar van een Ferrari, die alleen op de veldwegjes mag rijden en een verbod heeft voor autosnelweg. En ik vrees dat mijn Ferrari al lang versleten is eer Apple besluit van de autosnelwegen toe te laten

  Echt zielig ben al meer dan 20 jaar trouwe gebruiker en die hard fan, dit doet echt pijn.

 • Profielfoto
  SvS

  Tja, 8 GB zòu ook kunnen voldoen, maar dan moet ik niet foto’s en videos willen streamen bij iphoto. En games voor kids. Het beperkt allemaal idd en dan inderdaad bij update moet je echt 1 gb vrijhouden. Tja…

 • Profielfoto
  jkuifje

  Volgens Apple het dit innovatie.:-P

 • Profielfoto
  jkuifje

  Volgens Apple heet dit innovatie.:-P

 • Profielfoto
  Soulshaker

  @Bert1967 , enkele weken geleden had de regering besloten dat zulke restricties niet meer legaal zijn . Met bestraffing van boetes etc. De vraag is echter of Apple zijn eigenwijs willetje gaat doorzetten of niet. En indien wel , van Ferrari eens switchen naar een Lamborghini;)