Apple TV komt er aan, maar wanneer?

Tijdens de aandeelhoudersvergadering die Apple gisteren hield moest CEO Tim Cook het toegeven: met 1 miljard aan omzet per jaar kan de Apple TV nauwelijks nog een hobby genoemd worden. De verwachtingen zijn dan ook dat Apple dit experiment binnenkort zal omvormen naar een serieuze productcategorie, maar wanneer?

Aanwijzingen voor een aanstaande update van de Apple TV zijn er genoeg. In iOS 7 blijken verwijzingen te zitten naar een nieuw model, er verschijnen de laatste weken steeds meer kanalen voor het Apple TV platform én het kastje heeft inmiddels een eigen plank gekregen in Apple’s Online Store. Ondertussen wordt het huidige model in Amerika aangeboden met een iTunes tegoedbon van 25 dollar. Dan kan het niet lang meer duren zou je denken. Sommigen verwachten Apple TV-nieuws binnen enkele weken, terwijl andere (goed ingelichte) bronnen aangeven dat we voorlopig geduld moeten hebben.De Financial Times citeert bronnen die aangeven dat de nieuwe Apple TV ergens voor Apple’s World Wide Developer Conference in juni uitgebracht zal worden. Binnen een paar weken zou het zelfs al zover kunnen zijn. Het zou nog steeds om een settopbox in plaats van een televisiescherm gaan. De nieuwe Apple TV zal onder andere ondersteuning voor spelletjes bieden, volgens deze bronnen.

Ondanks alle aanwijzingen voor Apple TV-nieuws én de bronnen van de Financial Times is het nog alles behalve zeker dat een nieuwe Apple TV in aantocht is. Jim Dalrymple, bekend Apple-blogger met goede connecties op Infinite Loop, heeft de vraag of er een nieuwe Apple TV aanstaande is beantwoord met een kort ‘nope’. Zijn korte ‘ja’ of ‘nee’ uitspraken over geruchten rond nieuwe Apple-producten bleken in het verleden achteraf vrijwel altijd te kloppen.

Dus, het kan nog wel even duren voordat die nieuwe Apple TV waar we afgelopen week over schreven werkelijkheid wordt.

Reageer op artikel:
Apple TV komt er aan, maar wanneer?
Sluiten