Apple TV komt er aan, maar wanneer?

Door: Koen van Tongeren - 5 reacties

Tijdens de aandeelhoudersvergadering die Apple gisteren hield moest CEO Tim Cook het toegeven: met 1 miljard aan omzet per jaar kan de Apple TV nauwelijks nog een hobby genoemd worden. De verwachtingen zijn dan ook dat Apple dit experiment binnenkort zal omvormen naar een serieuze productcategorie, maar wanneer?

Aanwijzingen voor een aanstaande update van de Apple TV zijn er genoeg. In iOS 7 blijken verwijzingen te zitten naar een nieuw model, er verschijnen de laatste weken steeds meer kanalen voor het Apple TV platform Ă©n het kastje heeft inmiddels een eigen plank gekregen in Apple’s Online Store. Ondertussen wordt het huidige model in Amerika aangeboden met een iTunes tegoedbon van 25 dollar. Dan kan het niet lang meer duren zou je denken. Sommigen verwachten Apple TV-nieuws binnen enkele weken, terwijl andere (goed ingelichte) bronnen aangeven dat we voorlopig geduld moeten hebben.De Financial Times citeert bronnen die aangeven dat de nieuwe Apple TV ergens voor Apple’s World Wide Developer Conference in juni uitgebracht zal worden. Binnen een paar weken zou het zelfs al zover kunnen zijn. Het zou nog steeds om een settopbox in plaats van een televisiescherm gaan. De nieuwe Apple TV zal onder andere ondersteuning voor spelletjes bieden, volgens deze bronnen.

Ondanks alle aanwijzingen voor Apple TV-nieuws Ă©n de bronnen van de Financial Times is het nog alles behalve zeker dat een nieuwe Apple TV in aantocht is. Jim Dalrymple, bekend Apple-blogger met goede connecties op Infinite Loop, heeft de vraag of er een nieuwe Apple TV aanstaande is beantwoord met een kort ‘nope’. Zijn korte ‘ja’ of ‘nee’ uitspraken over geruchten rond nieuwe Apple-producten bleken in het verleden achteraf vrijwel altijd te kloppen.

Dus, het kan nog wel even duren voordat die nieuwe Apple TV waar we afgelopen week over schreven werkelijkheid wordt.

Reacties

5 reacties
 • Profielfoto
  Macnido

  Hier kijk ik echt naar uit. Ik hoop dat je game-aps direct vanaf (!) je AppleTV kan spelen.

 • Profielfoto
  knekkie

  Ik vind het jammer dat apple producten (hoe geweldig ze ook zijn) altijd zoveel ruimte voor verbetering overlaten.

  Vol (bewust?) onbenutte potentie.

  Apple lanceert stuk voor stuk producten die met een kleine aanpassing tot veel meer in staat zouden kunnen zijn. Dat zal vast strategische gedachten/redenen hebben.

  Het blijft jammer dat je vaak zelf het product een handje moet helpen om een deel van die onbenutte potentie te kunnen benutten.

 • Profielfoto
  Xcode

  Ik maak me meer zorgen om het aanbod. Zou graag ook een goed aanbod van recente series willen zien in Nederland. De Apple TV kan dan straks wel vernieuwd worden, maar we moeten ons afvragen wat het aanbod in Nederland en België gaat worden.

 • Profielfoto
  Pjotr

  Leuk die AppleTV om vanaf je iDevice een spelletje te spelen op je TV. Kan ook video vanaf je iMac op je TV afspelen. Zou zo leuk zijn wanneer die AppleTV met harde schijf zou kunnen worden uitgerust. Alle locale content direct op deze schijf. Geen netwerkbelasting en je iMac aan laten staan. Zou ook fijn zijn wanneer je Stargate Atlantis in Nedeland zou kunnen kopen via iTunes. Het aanbod is beperkt, de interface mooi en te weinig functioneel.

 • Profielfoto
  Obliviant

  ik heb nu zelf een aantal ATV 3’s staan en ben er bijzonder blij mee en kijk ook uit naar de ATV 4.. de beperktheid van iTunes Nederland is zeker een grote miskleun maar helaas, de media bazen geloven nog steeds niet in een grote wereld en moet er dus ook voor elk land en/of regio weer aparte rechten worden gekocht etc etc

  Ik vind het jammer dat apple producten (hoe geweldig ze ook zijn) altijd zoveel ruimte voor verbetering overlaten.

  Dat is zeker een bewuste keuze van Apple.. of je gaat op het scherpst van de snede en donder je er om de haverklap vanaf (crash) of je doet het wat rustiger aan en het blijft betrouwbaar werken.. het gaat uiteindelijk om een goede user experience en niet om het volledig uitbuiten van een systeem om er het maximale uit te krijgen, want dan wachten ze gewoon een jaartje ( of 2 of 3) tot er een dikkere cpu in zit

  Alle locale content direct op deze schijf.

  Dat zat in de ATV1 … tegenwoordig heeft geen enkele dedicated mediaspeler nog een harde schijf, dat wordt beheerd door de NAS. En aangezien je op een NAS ook Plex kan laten draaien, en Plex rechtstreeks kan streamen naar een ATV heb ik iTunes daar niet meer voor nodig.