Raymon Mens
Raymon Mens Nieuws 21 maart 2014
Leestijd: 2 minuten

De eerste Tweets uit het Apple-universum

Twitter heeft een feestje te vieren, de microblog-dienst die in 2006 het levenslicht zag, viert deze week zijn achtste verjaardag. Om dit te vieren is een speciale pagina opgetuigd waarop het mogelijk is om ieders eerste Tweet terug te vinden.

Apple-kopstukken Jonathan Ive en Craig Federighi maken geen gebruik van Twitter, hints naar iOS 8 of inspirerende design-voorbeelden van Jony himself zullen niet op het sociale netwerk gevonden worden. Toch zijn er een aantal prominenten uit de Apple-wereld op het sociale netwerk te vinden. Wij zetten de eerste Tweets uit het Apple-universum op een rijtje.

De Apple-top maakt weinig gebruik van Twitter. Alleen Eddy Cue (VP internet software), Philip Schiller (Worldwide Markting) en natuurlijk CEO Tim Cook delen wel eens een gedachte in 140 tekens.


Eddy Cue houdt het graag kort. De Apple-topman zit al sinds 2007 op Twitter, maar kan zelden betrapt worden op een Tweet die langer is dan 50 tekens. Recent heeft hij wel hashtags en foto’s ontdekt. Afgelopen week Tweette Cue volop foto’s vanaf het #iTunesFestival.

Ook Philip Schiller zit al enige tijd op Twitter. Zijn eerste Tweet, uit 2008, ging net als die van Eddy Cue over sport.


Een beetje provoceren kan Schiller wel, recent Tweette hij nog een link naar een rapport over Android-malware.


Apple’s CEO Tim Cook is pas sinds september van 2013 actief op Twitter. Hij heeft niet de moeite gedaan om het Twitter-account @timcook te claimen, maar gebruikt @tim_cook. Zijn eerste Tweet:


Cook gebruikt Twitter ook regelmatig om zich uit te spreken voor bijvoorbeeld homo-emancipatie. De Apple-topman deelde recent nog een link naar een American football-team dat een homoseksuele speler met open armen zou ontvangen.


Benieuwd wat jouw eerste Tweet was? Check ‘m op de First Tweet-pagina van Twitter.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Begin je weekend met de beste artikelen van OMT

Een goed weekend begint met de nieuwsbrief van One More Thing

Reageer op artikel:
De eerste Tweets uit het Apple-universum
Sluiten