Koen van Tongeren
Koen van Tongeren Nieuws 31 maart 2014

Daar zijn ze dan: de eerste iPhone 6-foto’s

Als Apple zich aan het nieuwe-iPhone-in-septemberschema wil houden wordt het zo langzamerhand tijd dat de eerste proefproductielijnen worden opgezet bij Foxconn in China. Goed nieuws voor geruchtensites, want doorgaans luidt dit automatisch de periode in waarin de eerste foto’s van de nieuwe generatie iPhone uitlekken.

Dat lijkt nu inderdaad te gebeuren, want nadat vorige week al een technische tekening uit een Foxconnfabriek uitlekte zijn er vandaag op de Chinese Twitter-variant Weibo foto’s opgedoken waarop een iPhone 6(?) te zien is, tijdens het productieproces.

Op de foto’s is de achterkant van een iPhone te zien die nog het meeste wegheeft van een mix tussen de iPhone 5s, de 5c en de iPod touch. De behuizing heeft de vorm van de 5s, maar met afgeronde hoeken zoals de 5c. en een cameralens die iets uitsteekt, net als bij de huidige ipod Touch. Verder valt op dat de behuizing dunner lijkt dan bij de huidige iPhones.

Afgaand op de foto’s lijkt schermgrootte en -verhouding wel hetzelfde te zijn gebleven. Dit terwijl er hardnekkige geruchten dat Apple zou werken aan een iPhone met een groter scherm. Het is echter ook mogelijk dat er modellen in verschillende schermgroottes uitkomen.

De nu opgedoken foto’s komen overeen met de tekeningen die vorige week gepubliceerd zijn. Toch wil dat nog weinig zeggen over hun betrouwbaarheid. In het verleden baseerde fakers soms hun nepfoto’s of 3D-renderings op eerdere geruchten. Toch is het zeker niet ondenkbaar dat we hier te maken hebben met echte spy-shots uit een Foxconnfabriek en kijken we hier naar de allereerste foto’s van de iPhone die pas over een maand of zeven in de winkel ligt.

Wat denk jij?

Reageer op artikel:
Daar zijn ze dan: de eerste iPhone 6-foto’s
Sluiten