Daar zijn ze dan: de eerste iPhone 6-foto’s

Door: Koen van Tongeren - 30 reacties

Als Apple zich aan het nieuwe-iPhone-in-septemberschema wil houden wordt het zo langzamerhand tijd dat de eerste proefproductielijnen worden opgezet bij Foxconn in China. Goed nieuws voor geruchtensites, want doorgaans luidt dit automatisch de periode in waarin de eerste foto’s van de nieuwe generatie iPhone uitlekken.

Dat lijkt nu inderdaad te gebeuren, want nadat vorige week al een technische tekening uit een Foxconnfabriek uitlekte zijn er vandaag op de Chinese Twitter-variant Weibo foto’s opgedoken waarop een iPhone 6(?) te zien is, tijdens het productieproces.

Op de foto’s is de achterkant van een iPhone te zien die nog het meeste wegheeft van een mix tussen de iPhone 5s, de 5c en de iPod touch. De behuizing heeft de vorm van de 5s, maar met afgeronde hoeken zoals de 5c. en een cameralens die iets uitsteekt, net als bij de huidige ipod Touch. Verder valt op dat de behuizing dunner lijkt dan bij de huidige iPhones.

iphone6spy

Afgaand op de foto’s lijkt schermgrootte en -verhouding wel hetzelfde te zijn gebleven. Dit terwijl er hardnekkige geruchten dat Apple zou werken aan een iPhone met een groter scherm. Het is echter ook mogelijk dat er modellen in verschillende schermgroottes uitkomen.

De nu opgedoken foto’s komen overeen met de tekeningen die vorige week gepubliceerd zijn. Toch wil dat nog weinig zeggen over hun betrouwbaarheid. In het verleden baseerde fakers soms hun nepfoto’s of 3D-renderings op eerdere geruchten. Toch is het zeker niet ondenkbaar dat we hier te maken hebben met echte spy-shots uit een Foxconnfabriek en kijken we hier naar de allereerste foto’s van de iPhone die pas over een maand of zeven in de winkel ligt.

Wat denk jij?

Reacties

30 reacties
 • Profielfoto
  djneo

  Best htc one achtig

 • Profielfoto
  Maikelw

  Heel gaaf.

 • Profielfoto
  aukem

  op een windows computer in een word bestand o.0 ?

 • Profielfoto
  Abelvoyen

  windows xp?

 • Profielfoto
  kevinhoppa

  Ik denk ook aan een iPod Touch als ik deze fotos zo zie. De delen die op de huidige iPhone van glas zijn, lijken nu van hetzelfde materiaal te zijn gemaakt als de hele achterkant. Dit is niet handig voor het netwerkontvangst toch?

 • Profielfoto
  Bman

  Ziet er geloofwaardig uit…

 • Profielfoto
  Robin Verbeek

  windows xp?

  Misschien kunnen we die pc binnenkort makkelijk hacken?

 • Profielfoto
  bestbier

  Ik geloof er niks van. Lijkt teveel op de 5S. Ik denk dat Apple nu inderdaad met een groter scherm gaat komen.

 • Profielfoto
  THX-1138

  Als de schermverhouding hetzelfde blijft als op de 5(s) dan ga ik toch is kijken naar een ander merk. Kan me niet voorstellen dat ze hier mee voor de dag gaan komen.

 • Profielfoto
  macpro

  Daar gaan we weer…

  Nu denkt iedereen weer te weten wat er gaat komen en straks zijn we allemaal weer teleurgesteld omdat het niet klopt. En krijgt Apple weer de wind van voren want ze innoveren niet meer en de aandeelhouders zijn weer aan het klagen. Want er zou een 38″ octacore telefoon komen met 5 maanden accu levensduur.
  En lanceren ze maar een normale telefoon waar mensen echt wat aan hebben en echt wat mee kunnen.

 • Profielfoto
  RhB-Mikey

  Een uitstekende lens liever een dikkere iPhone:x

 • Profielfoto
  MacAanZee

  Mooi model, analoog aan de iPad Mini/iPad Air. Ik hoop dat we inderdaad van de scherpe randjes aan de zijkant afkomen. Dit lijkt me beter vasthouden en mooier. De achterkant snap ik die witte randjes niet zo? Ik hoop dat de hele ‘kast’ nu unibody aluminium is. Sterker en veel mooier! En geluid wat beter – hoop ik!

 • Profielfoto
  tomc

  lijkt teveel op een htc one zou apple nooit doen volgens mij.

 • Profielfoto
  koningjordy

  serious? zie ik hier een macbook grijze iphone? #AWESOME

 • Profielfoto
  Jonkie

  Als dit echt is dan is Jony Ive niet meer werkzaam op die afdeling…

 • Profielfoto
  MEEUW

  2014 en dan nog vage foto’s. Is dat niet erg knap?

 • Profielfoto
  defores

  Zeker een grap?
  Ten eerste zou ik een Mac en PDF formaat verwachten van Apple.
  En ben nog nooit zo’n stikker met Apple logo erop tegen gekomen op een onderdeel.

  Lijkt me zo nep als weet ik wat.

 • Profielfoto
  Sweebee

  Als de schermverhouding hetzelfde blijft als op de 5(s) dan ga ik toch is kijken naar een ander merk. Kan me niet voorstellen dat ze hier mee voor de dag gaan komen.

  Serieus? welke telefoon had je in gedachten dan? alle high-end android telefoons zijn 16:9, net zoals de iphone.

 • Profielfoto
  JeroenXC

  1 April;-)

 • Profielfoto
  IOS dude

  @kevinhoppa
  De netwerkantenne zit toch verwerkt in het glas langs de voorkant (scherm+schermrand)?!

 • Profielfoto
  MoNdO GeNeRaToR

  Als de schermverhouding hetzelfde blijft als op de 5(s) dan ga ik toch is kijken naar een ander merk. Kan me niet voorstellen dat ze hier mee voor de dag gaan komen.

  Ik heb er ééntje voor je gevonden.

 • Profielfoto
  iEdward

  De vorm en behuizing zit in lijn van de verwachting, en is naar mijn mening erg mooi.
  Hopelijk produceren ze 2 nieuwe iPhone’s 1 met het vertrouwde formaat, en een met een groter scherm.
  langere batterij duur en een minder preuts iOS 8.

  Iets meer pit, en iets meer durf graag.

 • Profielfoto
  hokkie

  Ik wacht wel op de iphone 6s, ik ben nog prima tevreden over mijn 5s (zeker na de 7.1 update).

  Foto’s zijn belabberd.

 • Profielfoto
  MacAanZee

  Ik denk dat Apple minstens één iPhone met groter scherm uitbrengt. De markt vraagt er naar. Meer dan 30% van de smartphone klanten wil een groter scherm en Apple heeft alleen al daardoor al heel wat overstappers naar Samsung gehad. Al hoor je dan wel vaak het het gebruik nogal tegenvalt.

 • Profielfoto
  SvS

  Van S2 ben ik naar 4s gegaan. Van groter naar kleiner en t bevalt erg goed. Zegt wel wat. Apple moet die keus idd aanbieden.

 • Profielfoto
  iJos

  Als de schermverhouding hetzelfde blijft als op de 5(s) dan ga ik toch is kijken naar een ander merk. Kan me niet voorstellen dat ze hier mee voor de dag gaan komen.

  Ik heb er ééntje voor je gevonden.

  Met een beltoon van 150 decibel,:lol:
  Hè heerlijk, iedere dag zo’n grap!

 • Profielfoto
  Denief

  Ik hoop echt dat dit hem niet is.
  De achterkant moet terug in 1 stuk (ipad) en zonder die lelijke witte lijntjes!

 • Profielfoto
  markiij

  Mijn gok is dat ze alleen een 4.7″ en 5.5″ model uit zullen brengen waarbij de oude 5 ook nog te koop blijft voor mensen die een kleiner scherm of goedkoper model willen. Daarna iedereen gedwongen over op minimaal 4.7″, waar ik overigens geen problemen mee zou hebben. 4″ is echt klein tegenwoordig.

  Ik denk wel dat de foto’s nep zijn. (Trouwens, wie gebruikt er anno 2014 nog Windows XP en Office 2003 zoals op de foto?)

 • Profielfoto
  Yh-xxl

  Touché @ windows xp en office 2003
  Fail

 • Profielfoto
  sonthuy

  Những lo ngại về ánh sáng cang da mat bang chi 3d thông minh không làm việc có thể trở nên vô nghĩa nhạt bên cạnh câu hỏi rộng hơn về những gì dữ liệu tất cả các cảm biến ẩn xung cang da mat bang chi 4d quanh một tòa nhà đang thu thập.
  Kiến trúc sư Rem Koolhaas căng da mặt giá rẻ đã lên tiếng phản đối các công nghệ cách là xâm nhập tòa nhà, nói rằng đó là “hoàn toàn đáng kinh ngạc” mà người ta sẵn sàng hy sinh sự riêng tư của họ để thuận và mô tả sự phát triển của các hệ thống thông minh như là “có khả năng nham hiểm”.
  Ông nói với tạp chí Dezeen rằng hút mỡ bụng ở tphcm việc sử dụng các công nghệ thông minh đại diện cho sự thay đổi triệt để nhất trong thực hành kiến trúc trong hơn một thế kỷ – kiến trúc sư đã hút mỡ bụng uy tín trở nên quá bị phân tâm bởi những lợi ích và bỏ qua những nguy hiểm.