Koen van Tongeren
Koen van Tongeren Nieuws 18 maart 2014

Daar gaan we weer: ‘MS Office voor iPad komt deze maand’

Het is 2011, de eerste iPad-only krant The Daily meldt dat Microsoft hard werkt aan een iPad-versie van het Office-pakket, bestaand uit Word, Excel, PowerPoint en Outlook. Een paar maanden later bericht dezelfde krant dat het werk bijna klaar is. Maar nee, Office voor de iPad kwam maar niet, ook niet na berichten op BGRThe Daily en The Verge in 2012.

Het laatste dat Microsoft heeft gezegd over Office voor iPad kwam van toenmalig CEO Steve Ballmer, die zei: het komt er als het er komt. Sindsdien is er in ieder geval een nieuwe CEO gekomen. Inmiddels maakt Satya Nadella de dienst uit bij Microsoft en misschien is hij wel bereid te doen wat zijn voorganger maar niet voor elkaar leek te (willen) krijgen; Microsoft Office komt nog deze maand naar de iPad, althans, dat meldt The Verge.

Volgende week houdt Microsoft een persbijeenkomst waar ‘mobile’ en ‘cloud’ de centrale thema’s zijn. Bronnen rondom Microsoft hebben The Verge verteld dat Nadella op dat evenement Office voor iPad zal aankondigen. Dit nadat de afgelopen maanden hard gewerkt zou zijn om het product af te krijgen.

Volgens de bronnen zal het pakket geen losstaande versie van Office zijn, maar een app-portal voor Office 365, Microsoft’s online versie van Word, Excel en PowerPoint. Het bedrijf bracht vorig jaar al een iPhone-app uit voor Office 365. De iPad-versie zou hier op voortborduren.

Office voor iPad zal waarschijnlijk gratis te downloaden zijn, maar niet werken zonder (betaald) Office 365-abonnement. Daarmee biedt de app eigenlijk weinig meer dan een offline-versie van de Office 365-apps die nu al op de iPad beschikbaar zijn via Safari.

Office 365 kost 99 euro per jaar voor thuisgebruik en studenten. Voor kleine zakelijke gebruikers en het MKB kost het pakket 152 euro per jaar. Ondertussen biedt Apple iWork, bestaande uit Pages, Keynote en Numbers met alle drie exportmogelijkheden naar de Microsoft-equivalenten, gratis aan bij aanschaf van een nieuwe iPad.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Daar gaan we weer: ‘MS Office voor iPad komt deze maand’
Sluiten