CEO Vodafone: Volgende iPhone moet groter scherm krijgen

Door: Raymon Mens - 41 reacties

Als Apple zijn klanten wil behouden, moet het bedrijf uit Cupertino iPhones met een groter scherm gaan maken. Dit stelt Vittorio Colao, CEO van Vodafone Group, tijdens een ontmoeting met Nederlandse klanten die vandaag in Amsterdam plaatsvond.

Colao stelt dat klanten gaan weglopen als Apple geen telefoon met een groter scherm uitbrengt. “Het is niet te laat. Maar tenzij Apple grotere iPhones maakt, lopen veel van jullie volgend jaar met een andere smartphone”, zo hield hij de Vodafone-klanten voor. De uitspraken van de Vodafone-baas werden opgepikt door Tweakers.

Zelf werkt Colao met een Samsung Galaxy Note 3 welke een aanzienlijk groter scherm dan de iPhone heeft. Opmerkelijk is dat de CEO zijn betoog zelf begon, aanwezigen hadden niet gevraagd naar zijn visie op de toekomstige iPhones. Hij vroeg de iPhone-bezitters in de zaal onder andere of zij geen groter scherm wilden voor bijvoorbeeld het bekijken van video.

Concept van een iPhone 6 met groot scherm.
Concept van een iPhone 6 met groot scherm.

Colao stelt gemerkt te hebben dat een grotere smartphone een tablet deels overbodig maakt. Volgens hem is het nu aan Apple om de schermgrootte van de iPhone juist te krijgen. De uitspraken van de CEO zijn opmerkelijk, niet eerder liet een hooggeplaatste functionaris bij een telecomprovider zich uit over het Apple’s beleid. Vodafone neemt als globaal opererende operator miljoenen iPhones per jaar af.

Er gaan al enige tijd geruchten over de volgende generatie iPhone die iPhone 6 of wellicht iPhone Air gaat heten. Een van de geruchten is dat het toestel een groter scherm zal bevatten. Schattingen over de schermgrootte lopen uiteen van 4,4 tot 5,5-inch.

Reacties

41 reacties
 • Profielfoto
  Renverse
 • Profielfoto
  LighScan

  Grappig, dat baasje denkt even te weten wat Apple het best zou moeten doen. De iPhone 5S vliegen ondertussen maar over de toonbanken.

 • Profielfoto
  Mjvleggeert

  Groter hoeft niet tijd beter te zijn
  Van mag hij wel iets groter zijn en meer battery time stereo speakers

 • Profielfoto
  sciletto

  Ik had eerst mijn twijfels over het formaat van de 5 in tegenstelling tot de 4S. Ik ben wat dat betreft meer dan tevreden over het formaat van de 5 en 5S. Niet groter maken

 • Profielfoto
  aukem

  hahahahahahaahahahahahahaahahhahaahahahahahahaahhahahaa

  dombo…

 • Profielfoto
  knekkie

  De CEO van Vodafone zal vast aan de verkoop cijfers zien waar de trends liggen op smartphone gebied en hij zal door hebben dat de iPhone aan populariteit verliest en dat de grotere toestellen meer en meer beginnen te verkopen. Maar Apple moet vooral blijven doen wat hen zelf goed lijkt. Als dat stil zitten is en blijven vast houden aan een toestel formaat dat met 1 hand te bedienen is dan is dat een keuze die te respecteren is.

  Ook als Apple in de toekomst kiest voor een toestel dat juist kleiner is en om de pols of nek gedragen dient te worden dan moet dat kunnen. Zelfs als het scherm te klein is om met vingers te bedienen en SIRI de enige input methode is. Net als Google met de moto360 en het Androidt wear project. Apple kan niet achter blijven natuurlijk.

  Maar wat Apple wel of niet doet daar heeft een CEO van vodafone niks over te zeggen toch? Of weigert ie anders de iPhones te verkopen als Apple niet met een groter toestel komt? Lijkt mij sterk dat Apple luistert naar zulke uitspraken.

  Tijd voor wat interessante veranderingen op smartphone gebied. Niet alleen bij Apple trouwens. Zoveel gebeurt er niet meer op Smartphone gebied. De rek is er wel een beetje uit. Er valt niet veel schokkends meer te doen behalve platter lichter groter of kleiner. Ik weet niet waar Apple heen gaat met de iPhone. Maar niks doen is gevaarlijk voor elk bedrijf. Ook Apple kan het zelfde als Blackberry is overkomen. Die stonden toen ook eenzaam aan de top. En die ze deden toen ook niet veel nieuws meer en ze werden ineens aan alle kanten ingehaald.

 • Profielfoto
  Kevin

  Ik denk dat de beste man wel gelijk heeft. Als ik puur kijk naar mijzelf had ik een 3Gs, daarna een 4s en om eens Android te proberen heb ik nu een Xperia Z. Ik merk na een jaar nu dat iOS toch m’n voorkeur heeft en zou tegen de tijd dat de iPhone 6 uitkomt wel weer over willen stappen, maar ik ga niet meer terug naar een scherm van 4-inch. Het 5,5-inch scherm van m’n huidige telefoon vind ik geweldig en op geen enkel moment onpraktisch. Ik blijf liever vasthouden aan Android dan dat ik terug moet naar een miniatuurtelefoon. Ik hoop echt dat Apple een grotere telefoon aankondigt. 4,5- á 5-inch is wel mijn verwachting en ik weet zeker dat ik dan vooraan in de rij zal staan.

  Of veel mensen daar net zo over denken durf ik niet te zeggen. Maar deze CEO kijkt ook naar z’n cijfers als die ’s ochtends de computer opstart en weet wat de trends zijn op de markt. Apple zal dat ook zien, maar is in het verleden niet echt een bedrijf geweest dat veel inspeelde op de markt, meer een bedrijf dat de markt veranderde. Ik ben benieuwd wat ze gaan doen.

 • Profielfoto
  koningjordy

  de grote is prima, helemaal qua resolutie. wil je een groter scherm dan is het goed mogelijk een slechtere resolutie te hebben. niet zozeer qua iphone, wel qua apps. en apple gaat voor perfectie.

  mijn mening is een scherm zonder lijnen aan de zijkant en doortrekken. verder mooi zo laten. kan de iphone net nog met in hand gebruiken!!

 • Profielfoto
  Rickje

  iPhone 4 en iPhone 5 formaat is prima. Ik wil niet zo’n koelkast in me… eh handen houden omdat ie niet in me broekzak past.

 • Profielfoto
  markj

  Net zoals er verschillende maten iPads, MacBooks en iMacs zijn, zou Apple natuurlijk ook verschillende maten iPhones kunnen maken, iets tussen de iPad mini en de huidige iPhone zou misschien best goed verkopen.
  En daarnaast iets compleet vernieuwends natuurlijk…

 • Profielfoto
  essiw

  Nee bedankt, groot genoeg. Het moet in je hand en in je broekzak passen…

 • Profielfoto
  klonic

  Iedereen die zegt dat Apple het niet moet doen is gedesillusioneerd. Er is duidelijk vraag naar grote toestellen en voor een aantal mensen zal de iPhone daardoor direct als optie afvallen. Je kan er van uitgaan dat Vodafone dit ook merkt tijdens het verkopen van toestellen.

  Apple zou gewoon een iPhone 6+ moeten lanceren, dus een grotere iPhone naast het huidige model, ik durf te wedden dat dat goed verkoopt en ik kan me voorstellen dat het 4″ model zelfs verdwijnt. Maar goed, met Apples kapitaal kunnen ze best 2 topmodellen naast elkaar verkopen en het een jaar (of langer) aankijken, zien hoe de consument reageert.

  @ Renverse
  Als je je eigen link nou eens goed leest dan zie je dat daar ook advies in staat dat wel opgevolgd is door Apple (het lanceren van de iPad mini en de iPhone bijvoorbeeld). Je link bewijst dus dat apple niet altijd iets ‘moet’ doen, maar in sommige gevallen wel (zoals het verkopen van de iPhone en iPad Mini). Wat aan het eind van het artikel staat daar ben ik het overigens ook niet mee eens. Als Apple nooit een iPhone en iPad had gelanceerd dan leefde Apple waarschijnlijk nog steeds, maar zeker niet zo succesvol als nu. Voor de goede orde: ‘Moet’ betekend natuurlijk in deze context ‘zou moeten’ (het is dus advies en geen dwang), maar dat begrijpt iedereen denk ik wel.

 • Profielfoto
  Xcode

  Een groter scherm vind ik prima, maar niet een groter toestel. Ik vind de iPhone 5 al aan de grote kant om in m’n broekzak te hebben. Phablets zijn voor mensen die niet kunnen kiezen.

 • Profielfoto
  draugminaion

  We moeten ook niet vergeten waarom veel Androids een groot scherm hebben. Hoewel er best mensen zijn die een groter scherm prettig vinden, is dat niet de reden dat Samsungs duurste telefoons zo groot zijn, kleiner is te moeilijk. De Galaxy mini was best een flop bijvoorbeeld. Android is een soort Java, dit betekend lagere prestaties. Deze moeten gecompenseerd worden met meer megahertzen, meer cores, meer ram. En dus meer batterij. Dus grotere telefoon. Dus groter scherm.

  Bijvoorbeeld: de Galaxy S5 doet 10 uur video met z’n 2800 mAh batterij, de iPhone 5s doet 8 uur met 1570 mAh. De iPhone zou 14 uur doem met de batterij van de S5.

  Dus, komt er grotere iPhone, met de volgende generatie, zuinigere, processor, haalt deze misschien wel 16 uur, een verdubbeling. Leuke feature voor mensen die grote schermen fijn vinden.

 • Profielfoto
  RTM85

  Groter scherm prima, maar ik wil geen grotere telefoon!! Dus hoeveel groter kan ie dan nog worden…?

 • Profielfoto
  knekkie

  Het scherm formaat vergroten zonder de behuizing te vergroten klinkt goed maat geeft wel een flinke uitdaging wat stevigheid en kwetsbaarheid betreft.

  Ik ben benieuwd.
  Volgens mij blijft Apple eigenwijs het zelfde format voeren. Omdat dat een formaat is die past in de hand van de gemiddelde mens. voor een groot scherm heb je immers tablets

  Persoonlijk zou het niet interessant zijn. Het formaat (telefoon) van de iPhone 4(S) is voor mij perfect met 1 hand te bedienen. Dat is wat ik graag wil. Bedienen met 1 hand.

  Ik heb nu een iphone 5 en die is voor mij net weer te groot voor bediening met 1 hand. En voor bediening met twee handen is het eigenlijk net te klein. ( JA Ik heb te kleine handen)

  Eenmaal een groter scherm gewend wil je niet meer terug naar een kleiner scherm. Dus ik neem het onhandig (met twee handen) bedienen maar op de koop toe.

 • Profielfoto
  ArMac

  Prima, laat die grote scherm lovers maar lekker naar Samsung stappen. iPhone formaat is perfect zo. Mocht hij groter worden dan voor mij even geen nieuwe iPhone.

  Wat moet ik nou met een tablet aan mijn oor?

  Dit zijn dezelfde soort mensen die netbooks promoten en iedereen weet hoe het daarmee afgelopen is. Een grotere iPhone maakt een tablet overbodig? Alsjeblieft zeg een tablet gebruik ik voor heel andere zaken!

 • Profielfoto
  imathijs

  ArMac 1 uur geleden
  iPhone formaat is perfect zo.

  Helemaal eens. Ik bel nog redelijk veel, fijn apparaat om vast te houden.

 • Profielfoto
  H.deweg

  Een kleine telefoon is handig omdat: hij klein is.
  Een grote telefoon is handig omdat: hij groot is.
  Voor beide is een markt.

  Apple.
  Kleine telefoon: ja
  Grote telefoon: nee – aaaaah winst!
  ————————————–
  Apple komt met een grotere telefoon.

 • Profielfoto
  SunKeeper

  Ik verwacht niet dat er zomaar een grotere iPhone gaat verschijnen.

  Komt die toch, heeft Apple een goed steekhoudend verhaal nodig om dat te verantwoorden. (wat ze in dat geval ook wel zouden kunnen)
  Je zit namelijk met: één, je schermverhouding (resolutie) en twee je bediening met één hand.
  Je kunt niet een grotere iPhone maken en beide behouden. Dus je gaat of je developers naaien met een andere resolutie of je gebruikers die twee handen nodig gaan hebben voor ieder klein dingetje dat je wilt doen.

 • Profielfoto
  belfortmac

  Nu allemaal schreeuwen, en als ie er straks is allemaal snel eentje kopen.:twisted:

 • Profielfoto
  plonserd

  Denk niet dat ze nog zoveel groter zullen gaan qua schermgrootte. Zoals iemand hier eerder al zei zijn die phanlets voor twijfelaars. Ze weten niet of ze een goed uitgeruste smartphone of een tablet willen, en kopen daarom een achterlijk grote smartphone. Samsungklanten zullen doorgaans dus maar 1x langs de kassa passeren. Terwijl veel iPhonebezitters wel nog een iPad aanschaffen voor erbij.

  Niet goed voor onze portemonnee, maar wel voor die van Apple natuurlijk:)

  Ik heb een iPhone 4S en een iPad mini, en zou geen combinatie van deze 2 in 1 apparaat willen:)

 • Profielfoto
  TandMac

  De man heeft gelijk.

 • Profielfoto
  mymac

  Als ik een spreadsheet open op m’n iPhone dan word ik meestal minder blij, daar is m’n iPad voor. Net zoals ik minder blij zou worden van bellen met de iPad. Waarom veranderen? Scherm is groot zat en met 1 hand te bedienen, ik wil niks anders.

 • Profielfoto
  Zakske

  Ik gebruik zowel Android als iOS, maar het scherm van de iPhone is stiekem echt klein. Zelfs zo klein dat ik merk dat ik steeds vaker m’n Moto X gebruik, ondanks het feit dat iOS [subjectieve mening] beter is. Apple moet van mij geen absurd grote smartphones gaan maken, maar het mag iets groter.

 • Profielfoto
  DonovanThijssen

  een groter scherm is wel fijner maar te groot is ook weer niet fijn, ze moeten hier een goed balans in vinden tussen te groot en klein:grin:

 • Profielfoto
  ro_me

  Als Apple straks met een groter scherm komt zing iedere fanboy Halaluya en is het de her-uitvinding van de smartphone!
  Dan staat er een Apple mannetje op een podium te prediken dat de ultieme innovatie op de markt komt, een groter scherm. Krijgt iedere fanboy een orgasme en hoor je niemand meer roepen dat de 5s precies groot genoeg was.

 • Profielfoto
  farl4web

  Ik zou een klein beetje groter wel prettiger vinden. Dan tik ik met mijn dikke duimen tenminste op de juiste letters!;)

 • Profielfoto
  wouwout

  ipad in 2 maten, macbooks in 4 maten (pro en air), imac in 2 maten. Natuurlijk komt er straks eindelijk keuze bij de iphone. Lang leve keuzevrijheid!

 • Profielfoto
  Zakske

  Als Apple straks met een groter scherm komt zing iedere fanboy Halaluya en is het de her-uitvinding van de smartphone!

  Dat is inderdaad hoe het meestal verloopt. Als je kijkt naar de reacties op de geruchten van de iPad mini, die waren hier op OMT vaak vernietigend. “Stom idee”, “te klein”, “is geen markt voor”, enz… en toen hij er was hoorde je niemand meer. Toen was het ineens “geweldig”, “revolutionair” en “wordt een enorm succes”.:roll:

 • Profielfoto
  macha

  de man heeft groot gelijk. mijn iphone 5s bevalt prima maar ik wil graag een groter scherm. t is me allemaal een beetje te benauwd op dat iphone 5 scherm. En t ontwerp is natuurlijk nog steeds een iphone 4 on steroids.

 • Profielfoto
  H.deweg

  Die kleine schermpjes dateren nog uit de tijd dat je sms’te en belde met je telefoon. De content die vandaag de dag op een telefoon geconsumeerd wordt is zoveel meer, vollediger en complexer, dat zo’n klein schermformaat vroeg of laat, ja heus waar, gaat sneuvelen. Natuurlijk zal er een groep liefhebbers blijven, maar ik voorspel een groot verkoopsucces voor de iPhone XL, zou me niet verbazen als ze hem geen phone gaan noemen, maar iCom of iets dergelijks.

 • Profielfoto
  bangbangsystems

  Ik hou van IOS en de synchronisatie over mijn apparaten. Maar kijk jaloers naar de Moto-X van mijn zoontje. Ik met me dikke vingers op een klein schermpje van mijn 5s. En hij met zijn dunne vingers op dat grote scherm. Hahaha…

  Laat maar snel komen die 5″/ 5,5″ iPhone 6. Kan ik me iPad mini vaker thuis laten.

 • Profielfoto
  oblomov

  Een groter scherm vind ik prima, maar niet een groter toestel. Ik vind de iPhone 5 al aan de grote kant om in m\’n broekzak te hebben. Phablets zijn voor mensen die niet kunnen kiezen.

  Ik denk dat die Ceo groot gelijk heeft. Ik zie om mij heen en ook op TV steeds meer vrouwen met de grotere toestellen van Samsung. Vrouwen gebruiken handtassen en dan is het gewicht en grootte minder van belang. Terwijl het voordeel van een groter scherm evident is.

 • Profielfoto
  Marnix_

  essiw 18 uur geleden
  Nee bedankt, groot genoeg. Het moet in je hand en in je broekzak passen…

  Precies, en met één hand te bedienen blijven imho!:|

 • Profielfoto
  Ruud Ravenhorst

  Een CEO die met een Note3 rond loopt. Moet je daar nou aandacht aan schenken?

 • Profielfoto
  TandMac

  Ruud Ravenhorst 11 uur geleden
  Een CEO die met een Note3 rond loopt. Moet je daar nou aandacht aan schenken?

  Ja,
  dat moet je.

 • Profielfoto
  oblomov

  Prima, laat die grote scherm lovers maar lekker naar Samsung stappen. iPhone formaat is perfect zo. Mocht hij groter worden dan voor mij even geen nieuwe iPhone.

  Wat moet ik nou met een tablet aan mijn oor?

  Dit zijn dezelfde soort mensen die netbooks promoten en iedereen weet hoe het daarmee afgelopen is. Een grotere iPhone maakt een tablet overbodig? Alsjeblieft zeg een tablet gebruik ik voor heel andere zaken!

  Waarom ArMac ga je er automatisch vanuit dat naast een grotere iPhone, het huidige formaat verdwijnt. Of klets je weleens vaker uit je nek?

 • Profielfoto
  jeroenbunte

  Veel mensen in de commentaren willen een ander iets opdringen of vinden iemand anders dom omdat diegene een andere mening is toegedaan… Wat is er nou mis met een extra scherm afmeting in het iPhone gamma. Gelukkig zijn we niet allemaal het zelfde en willen we niet allemaal het zelfde. Er moet dus wat te kiezen zijn. Maar dat besef begint bij Apple ook wel te komen denk ik.

 • Profielfoto
  rvanheukelum

  Dit is precies ook waar Steve Jobs & Guy Kawasaki op doelden wat betreft het gebrek aan inzicht wanneer het gaat om innovatie.

  Vraag aan de klant wat hij wilt, en deze komt slechts met ‘sneller’, groter, goedkoper. Als je als bedrijf je daardoor laat leiden is je een kort leven beschoren als ondernemer. Dat (kennelijk) een pief bij Vodafone denkt dat hij dat als advies aan een bedrijf als Apple moet geven met het oog op succesvol innoveren, geeft alleen maar aan in hoeverre zijn eigen kennis ligt. Da’s niet heel diep kennelijk.

  “Vodafone neemt als globaal opererende operator miljoenen iPhones per jaar af.”
  Hier spreekt kennelijk niet iemand die weet hoe hij succesvol moet zakendoen :S

 • Profielfoto
  rvanheukelum

  Een CEO die met een Note3 rond loopt. Moet je daar nou aandacht aan schenken?

  LIKE