Budget Apple-winkel Leapp naar Utrecht

11 reacties

Naast de officiële Apple Store en Premium Resellers als iCentre, Amac, Xando en ivizi is er nog een winkelketen aan een opmars in ons land bezig. Bij Leapp zijn geen nieuwe Apple-producten te vinden, maar staan tweedehands apparaten voor een gereduceerde prijs.

Aanstaande zaterdag 29 maart opent Leapp zijn vierde winkel. De keuze is gevallen op Utrecht omdat deze stad een strategische ligging in Nederland heeft. Het feit dat er veel studenten wonen, speelt ook een belangrijke rol. De vraag naar tweedehands Apple-producten blijkt groot, in 2012 begon Leapp met één winkel in Amsterdam, maar breidt snel uit.

De producten in de winkels zijn veelal afkomstig van grote buitenlandse winkelketens en bedrijven. Na binnenkomst worden de Macs, iPhones en iPads nagekeken, opgepoets en klaargemaakt voor de verkoop. Leapp geeft 12 maanden garantie op de verkochte producten. Het nieuw te openen filiaal in Utrecht is de vierde winkel van het bedrijf, Leapp heeft al winkels in Amsterdam, Zwolle en Eindhoven.

Er wordt hard naar de opening van zaterdag toegewerkt.
Er wordt momenteel hard naar de opening van zaterdag toegewerkt.

De Leapp Store in Utrecht is te vinden aan de Burgemeester Reigerstraat 2A en wordt zaterdag om 10:00 uur feestelijk geopend.

Reacties

11 reacties
 • Profielfoto
  Robin-m

  Er is nog behoorlijk wat werk voor twee dagen.

 • Profielfoto
  mvmaastricht

  Leuk initiatief in deze tijd. En dat er op oude Apple apparatuur nog steeds een jaar garantie wordt gegeven is veelzeggend:-)

 • Profielfoto
  MEEUW

  refurbished apparatuur NOOIT kopen.
  Die dingen zijn niet voor niks niet gerepareerd naar de klant terug gestuurd.

  Kijk maar vroeger : kpn toestel als die 3 keer niet gerepareerd kregen, je een “nieuw” toestel kreeg en nog steeds problemen mee had (met nieuw toestel zou dat toch niet moeten).

  of je moet geluk hebben, of je moet heeeel goed getest toestel hebben. Maarja testen zeg ook niks, kpn digitenne stoor elke keer als er scooter voorbij rijd. Want als je test in eigen omgeving zonder over te werken en geen pizza bestellen ;).

  Hier komt nu het gezegde vandaan : Goedkoop is duurkoop.

 • Profielfoto
  brewer

  Ik zou eerder op marktplaats of tweedehandsmac kijken en er een verzekering bij kopen, ben je stukken goedkoper uit volgens mij.

 • Profielfoto
  ralpharma

  Voor accessoires zeker leuk en daarbij in een prachtig stukje Utrecht. Toch mooi dat dit soort bedrijven het belang van fysieke winkels blijven inzien.

 • Profielfoto
  FilX

  Top !

  Ben helemaal voor recycling en hoef niet altijd het nieuwste van het nieuwste, dus ik ga er zeker eens langs. En nog om de hoek ook…

 • Profielfoto
  MacAanZee

  Op zich een goed idee. Ik ben benieuwd of er ook tweedehands spullen van particulieren worden doorverkocht of alleen het ‘officiële’ refurbished spul van Apple. Dat laatste scheelt zo weinig met de nieuwprijs dat ik dan liever nieuw koop. Maar wie weet verkopen ze leuker geprijsde spullen.

 • Profielfoto
  MacFundamentalist.nl

  Nachtegaalstraat/Reigerstraat (allebei burgemeesters trouwens) is al jaren de computerboulevard van Utrecht. Laatste jaren teruggebracht tot alleen Paradigit en MyCom. Een erbij is weer prima. Mooi pand ook.

 • Profielfoto
  Bob Ross

  Dat is echt complete onzin MEEUW. Ten eerste verkoopt Leapp ingeruilde en opgekochte computers, en zijn deze niet refurbished, althans niet zoals jij het bedoelt.
  Het zijn geen DOA’s oid, en wat bedoel je met ‘niet voor niks niet gerepareerd’? Wil je zeggen dat ze opzettelijk defecte apparatuur verkopen mét een jaar garantie?
  Ik heb geen belangen in Leapp, maar ik zie het als een positief iets. Er is toch ook een levende handel in tweedehands auto’s, fietsen etc? Er kan altijd een rotte appel tussen zitten, maar bij een bedrijf heb je in elk geval (zelf een jaar lang) een aanspreekpunt, bij een particuliere deal niet.

  En al zouden het refurbished machines zijn, die dingen zijn juist extra getest, en meestal voorzien van een nieuw logicboard oid. De kans dat je zelf een refurbished apparaat thuis hebt staan is ook enorm, dacht je dat alle elektronica in één keer door de quality control komt? Echt niet, dan komt er gewoon even een nieuw display, speakers etc in. Of het nu tijdens de productie of na een maand gebeurt, dat maakt ook niks uit.

  Maar ja, geloof jij maar in geluk, dan geloof ik wel in garantie.

 • Profielfoto
  MEEUW

  Dit is geen complete onzin @Bob Ross.Je verdraai heel het verhaal ook.
  Ik heb voor dat soort bedrijven gewerkt, en in ander artikel stond dat ze vooral gebruik maken van refurbished apple apparatuur.

  In de mobiele telefoon wereld is dit heel normaal, als jouw toestel kapot is en niet te repareren krijg je geen nieuw toestel maar een refurbished. Vaak niet voldoende getest en vaak wat mis mee.

  Mijn iphone kon ik bij ontvangst gelijk weer opsturen. 3 weken weer kwijt. Prima die garantie, maar wel de ellende.

 • Profielfoto
  f.b.devries

  Vorige week bij deze nieuwe winkel van Leapp in Utrecht geweest, helaas kon ik niet bij de opening zijn. Dus kon ik geen gebruik meer maken van hun openingsactie. Hele mooie winkel, past echt bij Apple. Ik word vriendelijk onthaald en krijg gelijk een kop koffie aangeboden, dus de belofte van goede service maken ze wel waar.
  Zelf heb ik eerst op de website gekeken wat ze op voorraad hebben. Ik wilde al een tijdje een nieuwe iMac om mijn oude te vervangen. In de winkel heb ik de verkoper alles verteld over wat ik nodig heb en we zijn op iMac 27″ iMac uitgekomen. Het model dat ze hebben staan, is weliswaar een ouder model, maar voldoet nog steeds aan mijn eisen en draait op de laatste OS X versie. De iMac draait als een zonnetje.
  Tot nu toe ben ik erg tevreden met de service en product dat Leapp aanbiedt. Uiteraard heb ik de iMac nog maar een week, maar Leapp geeft een jaar garantie op alle producten, dus daar maak ik me geen zorgen over.
  Ik zou Leapp wel aanraden aan mensen die graag Apple gebruiken, maar niet altijd het nieuwste willen hebben.