Raymon Mens
Raymon Mens Nieuws 26 maart 2014
Leestijd: 1 minuut

BlackBerry-topman mag niet naar Apple

Hij wil heel graag, maar mag niet van zijn baas. Sebastien Marineau-Mes, de topman die bij BlackBerry over software gaat, wilde vorig jaar het schip verlaten en bij Apple aan de slag. Apple wilde wel, maar BlackBerry heeft er nu een tijdelijk stokje voor gestoken.

De Canadese smartphone-fabrikant spande een rechtszaak tegen Marineau-Mes aan wegens contractbreuk. De rechter oordeelde dat de topman zijn contract van zes maanden uit moet zitten voordat hij naar de iPhone-maker mag vertrekken.

De gang van zaken is opmerkelijk te noemen. Marineau-Mes accepteerde in december van 2013 een hogere functie bij BlackBerry, maar gaf enkele weken later aan naar Apple te willen vertrekken. Bij die promotie hoorde de verplichting om minimaal zes maanden aan te blijven. De topman heeft op moment van schrijven nog vier van de zes maanden uit te zitten.

Marineau-Mes werkte onder andere aan de basis van BlackBerry 10.

Marineau-Mes begon in 2010 bij BlackBerry, vlak nadat het Canadese bedrijf softwaremaker QNX kocht. Hoewel QNX destijds vooral gebruikt werd voor infotainmentsystemen in auto’s, bouwde BlackBerry uiteindelijk BlackBerry 10 op basis van QNX. Marineau-Mes wordt gezien als een van de belangrijkste personen in deze ontwikkeling.

Het is waarschijnlijk dat Apple wacht tot de Blackberry-man zijn contract bij de Canadezen heeft uitgezeten. Het is nog niet duidelijk welke functie Marineau-Mes bij Apple gaat vervullen. Gezien zijn ervaring met infotainmentsystemen is het waarschijnlijk dat hij aan Apple’s CarPlay gaat werken.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
BlackBerry-topman mag niet naar Apple
Sluiten