Raymon Mens
Raymon Mens Nieuws 19 maart 2014

Binnenkort contacten en agenda weer lokaal synchroniseren met iTunes

Toen Apple OS X 10.9 Mavericks en iOS 7 uitbracht, werden een aantal zaken uit iTunes Synchronisatie gehaald. Het is bijvoorbeeld niet meer mogelijk om de agenda of contacten van een Mac en een iPhone zonder iCloud-account te synchroniseren.

Dit leidt tot ergernis bij gebruikers die geen iCloud willen of kunnen gebruiken. Zij kunnen hun bookmarks, contacten, agenda en notities niet meer synchroniseren. Apple lijkt zich de klachten van de gebruikers aan te trekken, in de eerste bètaversie van iTunes 11.1.6 is het synchroniseren van alle data weer zonder iCloud mogelijk.

De functionaliteit werd in een beta van OS X 10.9.3 ontdekt door Mac Rumours. Deze bètaversies zijn alleen voor gebruik door ontwikkelaars en testers. De meest actuele versie van iTunes die beschikbaar is voor eindgebruikers is momenteel 11.1.5. Het is nog niet duidelijk of iTunes 11.1.6 als losse update uit zal komen of onderdeel zal zijn van OS X 10.9.3.

Het zonder iCloud synchroniseren van agenda’s, notities en bookmarks komt terug in iTunes.

Het synchroniseren van data als contacten en agenda’s kan momenteel alleen via iCloud, het voordeel hiervan is dat de data op alle apparaten met hetzelfde Apple ID aan elkaar gelijk is. Toch blijkt er behoefte te zijn aan offline synchroniseren via good old iTunes.

Reageer op artikel:
Binnenkort contacten en agenda weer lokaal synchroniseren met iTunes
Sluiten