Raymon Mens
Raymon Mens Nieuws 4 maart 2014
Leestijd: 1 minuut

‘België wilde Apple-websites blokkeren’

Bijna was België verstoten geweest van iTunes, de online Apple Store en iCloud. Een onderzoeksrechter in het land wilde de websites van Apple laten blokkeren omdat de iPhone-maker zich niet aan de Belgische garantiewetgeving zou houden.

Vorige week kwam de rechter terug op het verzoek aan internetproviders om de Apple-websites te blokkeren. Volgens De Standaard realiseerde de magistraat zich dat dit ook zou leiden tot het ontoegankelijk zijn van praktisch alle Apple-diensten zoals de iTunes Store en iCloud.

Het idee achter de blokkade was dat de consument zo geen producten meer uit de online store zou kunnen kopen. De Belgische overheid is van mening dat Apple misleidende informatie over de garantie op zijn website heeft staan. De Belgische wet op garantie (uit 2005) zegt dat de consument recht heeft op twee jaar garantie. Apple bood echter een tijd maar één jaar garantie. Op de Apple-site staat nu dat elke Belgische consument recht heeft op twee jaar wettelijke garantie. Maar of dat voldoende is, valt te betwijfelen.

Een blokkade van Apple.com zou grote gevolgen hebben en zou niet alleen tot gevolg hebben dat de Online Apple Store niet meer werkt. Ook de App Store, iTunes Store en alle gerelateerde diensten zouden onbruikbaar zijn. Denk ook aan software-updates die niet meer geïnstalleerd kunnen worden en Find My iPhone dat niet meer werkt.

De Belgische overheid zou nu aarzelen hoe het verder moet in deze kwestie. Een blokkade lijkt in ieder geval definitief van de baan.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Begin je weekend met de beste artikelen van OMT

Een goed weekend begint met de nieuwsbrief van One More Thing

Reageer op artikel:
‘België wilde Apple-websites blokkeren’
Sluiten