Raymon Mens
Raymon Mens Nieuws 4 maart 2014
Leestijd: 1 minuut

Apple’s financiële topman met pensioen

Apple’s CFO Peter Oppenheimer stopt in september met werken bij het bedrijf uit Cupertino. Hij gaat op 51 jarige leeftijd met pensioen. De financiële topman zal opgevolgd worden door zijn tweede man Luca Maestri. Apple maakte het nieuws vandaag bekend.

Apple werd onder leiding van Oppenheimer een van de meest winstgevende bedrijven ter wereld. Oppenheimer begon in 1996 bij Apple en is sinds 2004 CFO, totaal werkte hij achttien jaar bij de iPhone-maker. Vorig jaar moest Oppenheimer zich samen met andere Apple-topmannen verantwoorden over de belastingconstructies die het bedrijf gebruikt.

Wat de CFO met zijn toekomstige vrije tijd gaat doen? Hij wil meer tijd met zijn familie en kinderen doorbrengen en wil graag zijn vliegbrevet halen. Helemaal stoppen met financiële zaken zal Oppenheimer niet. Eerder deze week werd bekend dat hij plaats zal nemen in het bestuur van investeringsbank Goldman Sachs.

De 49-jarige Luca Maestri wordt de nieuwe financieel directeur van Apple. Hij werkte al een tijdje onder Oppenheimer, de taken zullen tot en met september langzaam overgedragen worden. Maestri werkt ongeveer een jaar bij Apple, hij zat hiervoor bij onder andere Nokia/Siemens Networks, Xerox en diende het langst als financieel topman van General Motors.

Luca Maestri mag vanaf september het kapitaal van Apple bewaken.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Begin je weekend met de beste artikelen van OMT

Een goed weekend begint met de nieuwsbrief van One More Thing

Reageer op artikel:
Apple’s financiële topman met pensioen
Sluiten