Raymon Mens
Raymon Mens Nieuws 12 maart 2014
Leestijd: 1 minuut

‘Apple wil $40 per verkochte Samsung’

Begin dit jaar voerden Apple en Samsung gesprekken over een mogelijke schikking in de voortslepende patentenoorlog. Slashdot meldt dat de onderhandelingen, waar de CEO’s van beide bedrijven bij aanwezig waren, stuk zijn gelopen.

Een van de redenen voor het mislukken van de onderhandelingen zou de vergoeding zijn die Apple voor een vijftal geschonden patenten wil. De iPhone-maker wil een vergoeding van 40 dollar per verkocht Samsung-toestel. Door het mislukken van de onderhandelingen, zien de twee fabrikanten elkaar op 31 maart opnieuw in de rechtszaal.

Het gaat onder andere om patenten die functionaliteit omschrijven als als slide-to-unlock, autocorrect, data synchronisatie, zoeken met Siri en op een telefoonnummer tappen om te bellen. Een complete lijst met uitgebreide beschrijving van de patenten is te vinden bij FOSS Patents.

Apple en Samsung voeren een langdurige patentenstrijd. De meeste recente zaken werden door Apple gewonnen, in november van 2013 werd Samsung veroordeeld tot het betalen van totaal 960 miljoen dollar. Eind maart start opnieuw een proces tussen de twee techgiganten.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Begin je weekend met de beste artikelen van OMT

Een goed weekend begint met de nieuwsbrief van One More Thing

Reageer op artikel:
‘Apple wil $40 per verkochte Samsung’
Sluiten