Apple weigert apps over Steve Jobs

Door: Maarten - 19 reacties

Van Zwarte Piet verboden tot geweigerde Bitcoin apps. Dat Apple een streng toelatingsbeleid voor de App Store heeft, is algemeen bekend. De ontwikkelaars van de app Quoth Steve liepen ook tegen dit beleid aan, maar kregen een opmerkelijke reactie.

Quoth Steve is een app waarin dagelijks een uitspraak van Steve Jobs getoond wordt. Toen de ontwikkelaars de app indiende voor controle kregen zij negatief bericht, zo meldt Cult of Mac. Quoth Steve mocht niet in de App Store geplaatst worden. Uit de reactie van Apple naar de ontwikkelaars van Quoth Steve, blijkt dat Apple een nieuw item op de zwarte lijst heeft geplaatst. Apps met Steve Jobs als thema, zijn niet welkom in de App Store.

De app Quoth Steve is vervolgens als web-app uitgebracht.

De app Quote Steve zou pas worden geplaatst als de ontwikkelaars er uitspraken van andere mensen aan toe zouden voegen. Hetgeen funest zou zijn voor het idee van de app. Quote Steve is dan ook uitgekomen als strak vormgegeven web-app. Wat het idee van Apple is achter het weigeren van apps over Jobs blijft gissen. Er is vanuit Apple geen officiële reactie naar buiten gebracht.

 

 

 

Reacties

19 reacties
 • Profielfoto
  Jordybraam

  Belachelijk

 • Profielfoto
  Rickje

  Wat zou Jobs er zelf van vinden?

 • Profielfoto
  essiw

  Jammer dat Apple aan censuur doet, porno kan ik nog begrijpen (ben ik ook niet voor, maak gewoon een kinderfilter) maar andere dingen moeten ze gewoon toelaten…

 • Profielfoto
  Targaryen

  Steve Jobs als merknaam ofzo? Geen idee. Dat stinkt weer naar sluikreclame voor een een app van een onbekende developer. Verbieden maakt het populairder…

 • Profielfoto
  Henk Jan de Bruijn

  Absurt.

  Juist om dit vreemde gedrag ben ik ontzettend blij met Android. Apple kan niet goed omgaan met de macht die ze hebben – blijkt.

 • Profielfoto
  Di May

  @ Henk :

  Er bestaat, of tenminste, zou moeten bestaan, een website/forum voor Androidfans.
  Misschien daar je dt-fouten rondstrooien.

 • Profielfoto
  Falkor73

  Fijn voor je Henk jan. Ook zo blij met je virusscanner en alle malware op je android telefoon?

 • Profielfoto
  iJos

  In een Apple-Store zou ik ook geen apps toelaten die beeldvormend zijn voor Apple’s grondlegger. Wat is daar nou onbegrijpelijk aan? Het is toch een Apple-service? Take it or leave it.

  Tja, wat er vervolgens in een web-app mee gedaan wordt is aan de makers.

 • Profielfoto
  essiw

  ^Wat is er onbegrijpelijk aan? Dat Apple bepaald wat jij wel en niet mag en kan downloaden. Ookwel censuur genoemd.

 • Profielfoto
  Obliviant

  wat is dat nou weer voor een ik ik ik ik reactie

  het gaat er helemaal niet om wat jij wel of niet mag downloaden en nog minder met censuur.. het gaat er om wat Apple wel of niet wil verkopen..

  of ga je ook bij de bakker lopen klagen als die geen witte bolletjes verkoopt omdat de leverancier slecht is dat jij dat dan nog wel eens even zal bepalen

 • Profielfoto
  Henk Jan de Bruijn

  Het grote verschil is dat er per dorp honderden bakkers zijn. Er zijn hooguit drie werknemers afhankelijk van en that’s it – de invloed van zo’n bakker is nihil. Er zijn maar één software aanbieder voor een van de belangrijkste mobiele platformen: Er zijn vele duizenden mensen en bedrijven afhankelijk van. Dat geeft Apple nou eenmaal een verantwoordelijkheid.

 • Profielfoto
  essiw

  Hoezo een ik ik ik reactie, IK hoef die app helemaal niet. Je kan dit totaal niet met een bakker vergelijken. Behalve als je aan die bakker eerst 500 euro moet betalen om daar naar binnen te gaan en zij opeens gratis brood van een ander weigeren te verkopen (klinkt raar he, dat is het ook, want de app store is geen bakker).

  Apple verkoopt niet zijn eigen apps, het heeft een platform gemaakt voor andere om apps te verkopen. Het zou hetzelfde zijn als dat apple besluit dat je met Safari opeens niet meer bepaalde websites kan bezoeken, daarmee kan je het beter vergelijken. Vind je dat ook een ik ik ik reactie?

 • Profielfoto
  Henk Jan de Bruijn

  Hoezo een ik ik ik reactie,

  Ach… die gastjes heten dus “fanboys” en lopen de hele dag met oogklepjes op. Het is ergens nog wel schattig ook.

 • Profielfoto
  Falkor73

  Ach gut Henk jan. Altijd dezelfde tactiek van android fanboys. Zeiken over kleinigheden. Geen probleem, maar blijf dan weg van een Apple forum.

  Geen Apple gebruiker hier zou jij ‘vrijheid’ op mobiel gebied willen. Ik ben erg tevreden met mijn Apple devices, ook al is er genoeg op aan te merken. Voor mijn altijd nog minder dan op al die andere meuk die uitgespuugd wordt in Chinese fabrieken.

 • Profielfoto
  Henk Jan de Bruijn

  Huh? Dus nu ben ik een Android fanboy?;)

  Ik vind het uitstekend dat Apple malware dingen wegfiltert en dat apps zich in een sandbox bevinden, dat is wmb de selling point ten opzichte van bijvoorbeeld Google’s Android. Maar Apple gaat soms te ver, zoals hier. En als ik dat zeg ben ik ineens een Android fanboy, whatever.

 • Profielfoto
  Falkor73

  Als ik het niet erg vind dat Apple dit allemaal doe, noem jij mij Apple fanboy. Dus wie begint hier nou?

  Accepteer gewoon dat veel mensen het geen reet scheelt hoe en wat Apple wel en niet toestaat. De meesten zijn gewoon erg blij met dat het gewoon werkt.

 • Profielfoto
  ro_me

  Ach gut Henk jan. Altijd dezelfde tactiek van android fanboys. Zeiken over kleinigheden……….bla bla bla ik klets maar wat uit mijn nek!!!

  Zielige onbegrijpelijke reactie!
  Het is nou eenmaal een feit dat apple veel strikter is in het hanteren van diverse regeltjes omtrent het toelaten van apps. Google is dat een stuk minder. Is het zo moeilijk om voor te stellen dat iemand zich prettiger voelt bij het een of ander? Tuurlijk zijn er mensen die zich prettiger voelen bij Google.

 • Profielfoto
  Obliviant

  ach ja.. ik zie het gewoon zo.. als ze bij de Hema geen tefal pannen verkopen dan belemmeren ze dus de klant die wel een tefal pan wil en ook de ontwikkelaar die die pannen maakt wordt dus gedupeerd..

  tja.. dan kun je, om het dan weer met Apple te vergelijken toch gewoon naar Cydia en anders gebruik maken van iFunbox

  Het grote verschil is dat er per dorp honderden bakkers zijn. Er zijn hooguit drie werknemers afhankelijk van en that’s it – de invloed van zo’n bakker is nihil. Er zijn maar één software aanbieder voor een van de belangrijkste mobiele platformen: Er zijn vele duizenden mensen en bedrijven afhankelijk van. Dat geeft Apple nou eenmaal een verantwoordelijkheid.

  wat een nonsens.. per dorp honderden bakkers.. maar je houd wel van overdrijven.. 1 app wordt geweerd en gelijk zijn duizenden mensen de dupe?
  nog meer nonsens..

  als ontwikkelaar (zoals ikzelf) ben je op de hoogte van de restricties dus weet je van te voren al wat wel of niet kan.. om dan toch een app aan te bieden en dan steen en been klagen is simpelweg marketing

  Google heeft veel minder restricties, maar daar heb je ook apps bijzitten die je gelijk gaan bombarderen met reclame sms’jes..

  dus maak een keuze, en hou dan op met zeuren.. jemig, gaat ook weer eens helemaal nergens over hier

 • Profielfoto
  hendrik ijzerbroot

  Sommige noemen het censuur dat Apple iets niet in zijn app store wilt plaatsen, maar het is geen censuur. Het is een verkoop beleid waar je het misschien niet mee eens bent. Censuur kun je namelijk pas toepassen als iets bekent is waarop het dan vervolgens geblokkeerd wordt door een partij. (Je kunt geen censuur hebben op iets dat nog door niemand is bekeken of beoordeeld).

  Het is net als met een fysieke winkel: die hoeft ook niet alles te verkopen wat er bestaat. Zo zal er vast wel een haat verspreidend islam magazine bestaan, maar dat ligt ook niet in een winkel waar heel de familie komt.

  Maar maak je dat beleid te streng dan kun je je zelf wel eens in de vingers snijden omdat je de gans met de gouden eieren geslacht blijkt te hebben…

  De meest voor de hand liggende reden dat men dit soort ‘Jobs apps’ nu weigert komt waarschijnlijk omdat dit niet de eerste is en om te voorkomen dat men de spot gaat drijven met b.v. een Jobs variant van Super Mario of Donkey Kong roept men het een halt toe. Verder is er ook nog zoiets als portretrecht. Als er een afbeelding in zo’n app staat van Jobs dan zal zijn weduwe daar toestemming voor moeten geven. Doet ze dat niet dan heb je pech gehad. (Het zelfde geldt voor die uitspraken: niet iedereen wilt dat al zijn uitspraken herhaald worden).