Raymon Mens
Raymon Mens Nieuws 19 maart 2014
Leestijd: 1 minuut

Apple waardevolste merk in Silicon Valley

Je verwacht het niet. Net als vorig jaar is Apple door Brand Finance uitgeroepen tot het meest waardevolle merk. De iPhone-maker laat andere bedrijven uit Silicon Valley ver achter zich. De waarde van het merk Apple steeg bovendien harder van die van Google.

Volgens Brand Finance is het merk Apple nu 104,6 miljard dollar waard, hiermee staat het bedrijf uit Cupertino op eenzame hoogte in de top 500 van meest waardevolle merken. Google neemt met een waarde van 68,6 miljard dollar de tweede plaats in de lijst in.

Apple en Google zijn niet de enige bedrijven uit Silicon Valley in de lijst. Naaste buur Intel neemt plaats 18 in met een merkwaarde van 22,9 miljard dollar, op 21 vinden we Cisco (20,8 miljard). Het minst waardevolle merk in Silicon Valley is Yahoo, met een merkwaarde van 5,3 miljard dollar het lelijke eendje van de buurt.

De 10 meest waardevolle (Amerikaanse) merken volgens Brand Finance.

Als gekeken wordt naar de demografische verdeling is California de staat met de meest waardevolle merken. 59 van de 500 meest waardevolle merken komen uit de aan de westkust van Amerika gelegen staat. De technologiesector is over het algemeen goed vertegenwoordigd in de top 10.

De volledige lijst is te vinden bij Brand Finance. Er is ook een infographic gemaakt met meer interessante informatie en vergelijkingen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Begin je weekend met de beste artikelen van OMT

Een goed weekend begint met de nieuwsbrief van One More Thing

Reageer op artikel:
Apple waardevolste merk in Silicon Valley
Sluiten