Apple waardevolste merk in Silicon Valley

Door: Raymon Mens - 6 reacties

Je verwacht het niet. Net als vorig jaar is Apple door Brand Finance uitgeroepen tot het meest waardevolle merk. De iPhone-maker laat andere bedrijven uit Silicon Valley ver achter zich. De waarde van het merk Apple steeg bovendien harder van die van Google.

Volgens Brand Finance is het merk Apple nu 104,6 miljard dollar waard, hiermee staat het bedrijf uit Cupertino op eenzame hoogte in de top 500 van meest waardevolle merken. Google neemt met een waarde van 68,6 miljard dollar de tweede plaats in de lijst in.

Apple en Google zijn niet de enige bedrijven uit Silicon Valley in de lijst. Naaste buur Intel neemt plaats 18 in met een merkwaarde van 22,9 miljard dollar, op 21 vinden we Cisco (20,8 miljard). Het minst waardevolle merk in Silicon Valley is Yahoo, met een merkwaarde van 5,3 miljard dollar het lelijke eendje van de buurt.

De 10 meest waardevolle (Amerikaanse) merken volgens Brand Value.
De 10 meest waardevolle (Amerikaanse) merken volgens Brand Finance.

Als gekeken wordt naar de demografische verdeling is California de staat met de meest waardevolle merken. 59 van de 500 meest waardevolle merken komen uit de aan de westkust van Amerika gelegen staat. De technologiesector is over het algemeen goed vertegenwoordigd in de top 10.

De volledige lijst is te vinden bij Brand Finance. Er is ook een infographic gemaakt met meer interessante informatie en vergelijkingen.

Reacties

6 reacties
 • Profielfoto
  aukem

  104.700.000.000,00,- wauw… dat zijn veel dollars

 • Profielfoto
  Airswing

  Nul te weinig…

 • Profielfoto
  koen

  Group hug!

 • Profielfoto
  sciletto

  Echt fucking vet.

  Er was een tijd dat Coca Cola op nummer 1 stond. Microsoft was ook eens een hoop waard maar al die bedrijven zijn erg gezakt.

  Google mag van mij nog meer in waarde zakken en duplo gaan ontwikkelen.

 • Profielfoto
  Zakske

  Er was een tijd dat Coca Cola op nummer 1 stond.

  Ik denk dat je dan doelt op de wereldranglijst; deze lijst gaat enkel over de Verenigde Staten. Beetje slordig van de schrijver…

 • Profielfoto
  dj bazzie wazzie

  Klopt, Apple komt helemaal niet in de top 10 voor van wereld bedrijven. Dat zijn bedrijven als Shell, Exxon Mobile, China National Petroleum en Chevron. Oftewel bedrijven uit de supermajor