Maarten
Maarten Nieuws 10 maart 2014

Apple TV 6.1 software-update uitgebracht

Mocht je al bezig zijn met het updaten van je iOS-device, zet dan ook even je Apple TV aan. Tegelijkertijd met de release van iOS 7.1 heeft Apple een update uitgebracht voor de Apple TV. De software-update is direct te downloaden en draagt het nummer 6.1.

De update brengt prestatieverbeteringen en de mogelijkheid direct vanuit het startscherm een app op de Apple TV te verbergen. Een nieuwe feature die met het recente uitkomen van diverse nieuwe apps geen overbodige luxe is. Het is uiteraard niet mogelijk om de vier standaard-apps van Apple te verbergen. 

Vanuit het startscherm is het mogelijk om een app direct te verbergen.

Het verbergen van een app op de Apple TV is mogelijk door in het startmenu op de afstandsbediening de grote ronde knop ingedrukt te houden totdat de iconen gaan bewegen, zoals bekend van iOS-apparaten. Vervolgens druk je het play/pause knopje in op de afstandsbediening en verschijnt het bovenstaande scherm vanzelf in beeld.

De update van de Apple TV is als volgt te installeren:

  • Ga naar: Instellingen.
  • Ga naar: Algemeen.
  • Ga naar nummer 7 in het lijstje: Software-updates.
  • Kies voor: Werk software bij.
  • De Apple TV zal de software verder automatisch bijwerken

Geheel onlogisch is het plotselinge verschijnen van de update voor de Apple TV niet. De software van de Apple TV is namelijk gebaseerd op iOS dus deze update zal ongetwijfeld verband houden met de afgeronde ontwikkeling en de gestarte uitrol van iOS 7.1. Mocht je verdere veranderingen tegenkomen na het updaten van je Apple TV, dan lezen wij deze graag in de reacties onder dit artikel.

Reageer op artikel:
Apple TV 6.1 software-update uitgebracht
Sluiten