Apple promoot iPhone 5c op Tumblr

Door: Raymon Mens - 11 reacties

De iPhone 5c is anders dan andere iPhones. Een gekleurde plastic body in eveneens gekleurd hoesje met gatenpatroon maken het een opvallende verschijning. Ook voor de promotie van het toestel lijkt Apple nu niet-gebruikelijke wegen te bewandelen.

Op microblog Tumblr is een account genaamd isee5c verschenen met daarop korte promotiefilmpjes voor de iPhone 5c. Het lijkt de voorbereiding voor een nieuwe campagne met als titel “Every color has a story.” Volgens 9to5Mac zit Apple’s advertentiebureau achter de filmpjes.

De filmpjes, die ieder zo’n 15 seconden duren, laten de iPhone 5c in verschillende kleuren en hoesjes zien. In iedere commercial is een ander thema gekozen. De bolletjes op de achterkant van de 5c worden gebruikt om het thema uit te beelden. Diverse gebruikers melden aan 9to5Mac dat ze de commercials in hun dashboard op Tumblr zien verschijnen.

Momenteel zijn 5 filmpjes met ieder een ander thema zichtbaar. Een aantal filmpjes zijn gericht op landen als Frankrijk en Portugal, maar er zijn ook een aantal algemene filmpjes die ook buiten Tumblr gebruikt zouden kunnen worden in bijvoorbeeld bioscopen of stadions.

Er zijn momenteel 5 verschillende thema-filmpjes.
Er zijn momenteel 5 verschillende thema-filmpjes.

Reacties

11 reacties
 • Profielfoto
  maarten1909

  Filmpjes komen van vimeo.
  Linkje

 • Profielfoto
  koolenboer

  Ik heb zelf een witte iPhone 5C met het zwarte “gaten hoesje” en ben erg tevreden met het toestel. Robuust en voelt lekker in de hand. Vond de 5S persoonlijk wat te licht en te dun.

  Maar mooi toch dat Apple verschillende iPhones maakt. Voor ieder wat wils zeg maar.

 • Profielfoto
  NoPlasticPhones

  Leuk idee. Zo’n actie zijn we niet gewend van Apple.

 • Profielfoto
  Mcegbert

  Vrienden, aantal is enkelvoud, net als paar, hoop groep etc. Dus niet er zijn een aantal, maar er is een aantal dat

 • Profielfoto
  sciletto

  Vrienden, aantal is enkelvoud, net als paar, hoop groep etc. Dus niet er zijn een aantal, maar er is een aantal dat

  Het begint echt irritant te worden. Er zitten een aantal mensen op forums die de grammatica spelling interessanter vinden dan de nieuwsberichten terwijl zij niet eens 100% foutloos zijn. Niemand is goed in grammatica, zelfs letterkundige of taalkundige niet.

  Zo te zien weet jij wat er met het bericht bedoeld wordt anders verbeter je het niet. In de oertijd en middeleeuwen hebben ze daar ook nooit op gelet dus get the fuck out of here met die kut verbeteringen.:mrgreen:

 • Profielfoto
  sciletto

  Leuke actie van Apple. De filmpjes zijn ook wel goed bedacht, kom er maar is op.

 • Profielfoto
  MacJelle

  @sciletto: kom er maar eens op;-)

 • Profielfoto
  Maikelw

  Wauw, zo simpel, zo doordacht. Awesome campagne.

 • Profielfoto
  MoNdO GeNeRaToR

  Vrienden, aantal is enkelvoud, net als paar, hoop groep etc. Dus niet er zijn een aantal, maar er is een aantal dat

  Het begint echt irritant te worden. Er zitten een aantal mensen op forums die de grammatica spelling interessanter vinden dan de nieuwsberichten terwijl zij niet eens 100% foutloos zijn. Niemand is goed in grammatica, zelfs letterkundige of taalkundige niet.

  Zo te zien weet jij wat er met het bericht bedoeld wordt anders verbeter je het niet. In de oertijd en middeleeuwen hebben ze daar ook nooit op gelet dus get the fuck out of here met die kut verbeteringen.:mrgreen:

  Tjonge jonge zeg. Chill man. Het blijft een geschreven medium en dat maakt spelling uiteraard wél belangrijk. Je zit trouwens achter een computer en kan je elk woord opzoeken.
  Daarbij kan je van zijn reactie nog wat leren. Dat kunnen we van jouw reply nu niet bepaald zeggen.

 • Profielfoto
  App69

  OT please.

 • Profielfoto
  MacFundamentalist.nl

  Ik kom nooit mensen tegen met een 5c. Ze zijn nu gratis bij abonnementen van rond de 35 euro, dat is goedkoper dan een 5 ooit was. Ik heb er een overwogen, maar de relatief lage meerprijs voor een briljante camera en wachtwoordloos ontgrendelen gaven de doorslag voor mij.