Raymon Mens
Raymon Mens Geruchten 24 maart 2014
Leestijd: 1 minuut

Apple in onderhandeling over live TV en iCloud-recorder

Apple’s plannen om een nieuwe Apple TV uit te brengen hangen al een tijdje boven de markt. Naar verluidt zal deze niet alleen streaming-diensten kunnen afspelen, maar een volledige settopbox worden waar ook live televisie kijken mee mogelijk is.

De kabelaars vormen hierbij een uitdaging, vaak zijn dit grote bedrijven die hun machtspositie niet zomaar zullen opgeven. Volgens de Amerikaanse krant The Wallstreet Journal is de iPhone-maker in gesprek met Comcast, de grootste Amerikaanse kabelaar. Er zou gepraat worden over een deal waarmee Apple TV-gebruikers niet alleen live TV kunnen kijken, maar ook programma’s kunnen opnemen en bewaren in iCloud.

Een televisie-abonnement wordt in de plannen van Apple volledig onderdeel van het iTunes-ecosysteem. Inloggen en het abonnement betalen zal via een Apple ID gaan, lokale opslag voor opnamen zal door iCloud tot het verleden behoren. De televisiediensten zouden een aparte gegarandeerde brandbreedte moeten krijgen, zoals dat ook bij VOIP al gebeurt.

Hoewel er gepraat wordt, is een deal volgens de Amerikaanse krant nog ver weg. Comcast zou niet teveel controle over zijn abonnees aan Apple af willen staan. Ook het reserveren van bandbreedte voor een televisie zou om investeringen in het netwerk vragen. Het is niet bekend of er ook in andere landen onderhandelingen met kabelmaatschappijen gaande zijn.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Begin je weekend met de beste artikelen van OMT

Een goed weekend begint met de nieuwsbrief van One More Thing

Reageer op artikel:
Apple in onderhandeling over live TV en iCloud-recorder
Sluiten