Apple in onderhandeling over live TV en iCloud-recorder

Raymon op 24 maart 2014 5 reacties Laatste door Poezenbeest

Apple’s plannen om een nieuwe Apple TV uit te brengen hangen al een tijdje boven de markt. Naar verluidt zal deze niet alleen streaming-diensten kunnen afspelen, maar een volledige settopbox worden waar ook live televisie kijken mee mogelijk is.

De kabelaars vormen hierbij een uitdaging, vaak zijn dit grote bedrijven die hun machtspositie niet zomaar zullen opgeven. Volgens de Amerikaanse krant The Wallstreet Journal is de iPhone-maker in gesprek met Comcast, de grootste Amerikaanse kabelaar. Er zou gepraat worden over een deal waarmee Apple TV-gebruikers niet alleen live TV kunnen kijken, maar ook programma’s kunnen opnemen en bewaren in iCloud.

Een televisie-abonnement wordt in de plannen van Apple volledig onderdeel van het iTunes-ecosysteem. Inloggen en het abonnement betalen zal via een Apple ID gaan, lokale opslag voor opnamen zal door iCloud tot het verleden behoren. De televisiediensten zouden een aparte gegarandeerde brandbreedte moeten krijgen, zoals dat ook bij VOIP al gebeurt.

Hoewel er gepraat wordt, is een deal volgens de Amerikaanse krant nog ver weg. Comcast zou niet teveel controle over zijn abonnees aan Apple af willen staan. Ook het reserveren van bandbreedte voor een televisie zou om investeringen in het netwerk vragen. Het is niet bekend of er ook in andere landen onderhandelingen met kabelmaatschappijen gaande zijn.

Raymon is vaste redacteur bij OMT, maar noemt zich liever redactieninja. Ook te volgen op Twitter en wekelijks te horen in de TechSnacks Podcast. Lees meer artikelen van Raymon.

En nu?

5 reacties

Profielfoto

exilim op 24 maart 2014

Op zich een mooi concept en toevoeging! Alleen als dit voor Nederland net zo snel komt als Siri voor Nederland, dan kunnen wij in 2032 er eindelijk een keer gebruik van maken! Ik zie liever mogelijkheden op het gebied van Apps verschijnen.

Profielfoto

sciletto op 24 maart 2014

Dit is zeker een mooi concept en klinkt ook stabiel voor een lange toekomst van Apple, maar dan moet comcast wel een sterke back up hebben om niet afhankelijk te worden van Apple.

We kunnen in Nederland zeker weten tot 2032 wachten want Apple blijft hoe dan ook een Amerikaans bedrijf. Ergens bereiken ze met Apps van derde hetzelfde. Kijk naar horizon tv, live tv, neem daarbij Apps als NPO en RTL gemist en je hebt je concept. Hoeveel Nederlanders kijken nu nog echt live tv? Ik heb horizon echt nooit aan staan. Ik kijk Netflix en mijn series of films die ik wil.

Profielfoto

Obliviant op 24 maart 2014

AppleTV zal in NL zeker een ondermaats product blijven.. ja, reuze handig in het Apple eco-systeem en zelf heb ik er ook 2.. maar nog steeds geen tv series in de iTunes store, wel een aardige hand vol films.. maar verder

ook dit concept is mooi, maar zal zeker eerst alleen in de VS beschikbaar zijn, net als iTunes Radio, en zal Nederland wel weer ergens bij de derde rangs landen horen

voorlopig is Netflix dan ook de lachende derde.. voor die paar euro heb ik dan geen tv kabel meer nodig en kijk ik wat ik wil en wanneer ik wil en zonder reclame.. het is alleen allemaal een beetje oud (en dus goedkoop) en ook hier is nog lang niet alles te krijgen.. sterker nog, als er te weinig interesse is dan verdwijnt het ook weer net zo snel

het is juist door de stompzinnigheid van de content-owners om maar vast te blijven houden aan het idee om deze steeds kleinere wereld toch in vakjes op te blijven delen dat menig downloadlijntje nog steeds ver open zal blijven staan

Profielfoto

Maverick2001 op 24 maart 2014

Zoals hierboven ook beschreven is dit een mooi idee echter om dit wereldwijd uit te rollen zal een enorm drama worden. Zou het heel graag als kabel-box willen maar voordat het rond is denk ik dat ATV8 er al is.
Denk dat Apple het meeste baat heeft bij het openstellen van de ATV voor een NAS. Ik gebruik nog steeds een ATV2 met jailbreak en XBMC. Ik stream alles vanaf mijn NAS en uiteraard werkt Airplay perfect.

Ff off-topic; begrijp dat Nederland klein is maar zou het nou echt zoveel moeite zijn na een aantal jaren SIRI te ondersteunen? Persoonlijk vind ik het afbraak doen dat Apple landen zoals Nederland toch als 3e rangs landen behandeld.

Profielfoto

Poezenbeest [moderator] op 25 maart 2014

Ik zie toch voorlopig meer heil in het openstellen van de ATV voor apps, zodat contentaanbieders op de tv zoals NPO, RTL en FOX hun programma’s volgens een ander verdienmodel dan de kabel kunnen aanbieden…

 


Je kunt alleen reageren met een gratis OMT account.
Heb je geen OMT account? Registreer je dan nu gratis!

Inloggen

 

of Wachtwoord resetten?