Lucas Raggers
Lucas Raggers Nieuws 18 maart 2014

Android Wear: Google doet plannen met smartwatches uit de doeken

Dat wearables het thema van 2014 worden, dat staat wel vast. Vandaag deed Google een boekje open over haar plannen voor dit jaar door een preview te geven van Android Wear. Met Android Wear kunnen ontwikkelaars hun apps geschikt maken voor smartwatches. Later dit jaar komt een complete SDK beschikbaar.

https://www.youtube.com/watch?v=QrqZl2QIz0c

Op het blog van Android geeft Google aan wat je allemaal kunt met Android Wear. Behalve notificaties kun je Android Wear smartwatches ook vragen stellen door “OK, Google…” uit te spreken gevolgd door je vraag. Daarnaast geeft het locatie en tijdgebonden informatie zoals Google Now dat nu ook al doet. Gezondheid maakt ook onderdeel uit van Android Wear.

Niet ontoevallig heeft Motorola vandaag haar eerste smartwatch aangekondigd op basis van Android Wear, de Moto 360:

https://www.youtube.com/watch?v=dnerqDWwVgg

Google heeft met Android Wear officieel het startschot gegeven in de ‘smartwatchwedloop’. Apple is naar alle waarschijnlijkheid ook bezig met een ‘iWatch’. In de afgelopen maanden werd personeel aangetrokken met expertise op het gebied van gezondheid en fashion, lekten er screenshots uit van Healthbook in iOS 8 en is er een mysterieuze fabriek die saffier in overvloed kan produceren. Tim Cook, niet de minste bron, heeft tot slot ook al  eens laten weten de pols erg “interessant” te vinden.

Wat verwacht jij van een smartwatch? Moet Apple Android Wear achterna of zie jij andere mogelijkheden voor een smartwatch van Apple?

Reageer op artikel:
Android Wear: Google doet plannen met smartwatches uit de doeken
Sluiten