12% van de iOS-apparaten draait al iOS 7.1

Door: Raymon Mens - 20 reacties

Ongeveer 48 uur geleden kwam iOS 7.1 uit. De eerste grote update voor iOS 7 mag nu al een behoorlijk succes worden genoemd. Uit de meest recente cijfers blijkt dat 12 procent van de iOS-gebruikers al over is naar de meest recente versie van iOS.

Zowel Onswipe als Chitika becijferden een adoptiegraad van ongeveer 12 procent. Dit is in lijn met cijfers die 24 uur na de release van iOS 7.1 vrijgegeven werden, toen draaiden 5,9% van de iOS-apparaten op iOS 7.1. Zowel Onswipe als Chitika baseren de cijfers op data van miljoenen iOS-apparaten die op de advertentienetwerken van de bedrijven komen. 

Data via: Onswipe.com
Data via: Onswipe.com

Als de lijn doorgetrokken wordt, is het waarschijnlijk dat meer dan de helft van de iOS-apparaten binnen een week iOS 7.1 draait. Ter vergelijking: Android 4.4 werd ongeveer een half jaar geleden uitgebracht en draait volgens Google’s eigen cijfers momenteel op ongeveer 2,5 procent van de Android-apparaten.

iOS 7.1 is de eerste grote update voor iOS 7 dat in september van 2013 uitkwam. Er zijn talloze bugfixes gedaan, het uiterlijk is verfijnd en er is ondersteuning voor het gebruik van een iPhone in de auto door middel van Apple CarPlay. Gebruikers van een iPhone 4 zullen bovendien merken dat hun toestel na een update naar iOS 7.1 aanzienlijk vloeiender werkt en apps sneller opstarten.

Reacties

20 reacties
 • Profielfoto
  bechris60

  Minder dat dikke lettertype vind ik. Heb al de beta gedraaid eb toen weer teruggegaan naar Ios 7 door fout. Ben toen wel Flappy bord kwijtgeraakt. Maar nu ik weer op 7.1 zit vind ik het lettertype Bols wel teleurstellend alweer. Lijk wel alsof het weer dikker is geworden. Ik vond het juist altijd wel mooi dat dunne lettertype wat in 7 was. Is er een manier on dit weer in te stellen ofzo????!!!!!

 • Profielfoto
  bechris60

  Minder dat dikke lettertype vind ik. Heb al de beta gedraaid eb toen weer teruggegaan naar Ios 7 door fout. Ben toen wel Flappy bord kwijtgeraakt. Maar nu ik weer op 7.1 zit vind ik het lettertype Bols wel teleurstellend alweer. Lijk wel alsof het weer dikker is geworden. Ik vond het juist altijd wel mooi dat dunne lettertype wat in 7 was. Is er een manier on dit weer in te stellen ofzo????!!!!!

 • Profielfoto
  koen

  Hoeveel iOS apparaten “draaien” er trouwens nog iOS 6 ?

 • Profielfoto
  Raymon Mens

  @koen Hier een linkje naar een recente chart:

  https://chitika.com/insights/2014/ios-706-by-device

  Apple heeft ergens op hun site ook een officiële chart met de fragmentatie maar die kan ik zo snel niet vinden.

 • Profielfoto
  KR1275

  Vingerherkenning is 1000 maal beter geworden. Voor de rest ook rustiger voor de ogen.

 • Profielfoto
  koen

  Dus gedwongen door oudere hardware of niet, zo’n 20% zit nog niet op iOS7.

 • Profielfoto
  janau

  Ik ben tevreden met die dikkere letters: duidelijker dan al die dunne lijntjes.

 • Profielfoto
  essiw

  @koen, idd en dat is in vergelijking met andere OS (zoals windows, mac, android) weinig. Je kan bijna met zekerheid zeggen dat de 4,4% en 1,5% iOS5 en 4 door oudere hardware niet kunnen upgraden. Dus dan houd je nog maximaal de 13,4% iOS6 over van mensen die niet willen overstappen, maakt het getal niet overstappers nog kleiner.

 • Profielfoto
  Unlock32

  Ik had op mijn iPod 5 het lettertype op vet staan. Nu ik dat weer uitgezet heb is mijn lettertype weer vrij normaal. niet te dun en niet te vet.

 • Profielfoto
  MacAanZee

  Nieuwe tinten Apps zijn beter. Touch ID werkt sneller. Was slecht, maar ik had vorige week – voor 7.1 – al mijn vingers opnieuw en beter ingescand, volgens online tips en daardoor was het al enorm sneller.

  Het toetsenbord vind ik niet mooi en dikke letters ook niet nodig, waarom maakt Apple het niet zo dat je zelf kunt instellen wat je wilt?

  Ik heb wel last van een BUG: het geluid binnen Apps valt soms ineens weg; bijvoorbeeld bij Ruzzle of het zoevende geluid in Mail is soms ineens verdwenen. Kan alleen hersteld worden door app te herstarten óf even naar muziek te gaan, paar seconden muziek af te spelen en dan terug te gaan naar de app. Lastig en omslachtig. In eerdere iOS versies heb ik (en anderen) daar ook een tijd last van gehad.

  Waar kan dat aan liggen?

 • Profielfoto
  geennaam

  Nieuwe belscherm vind ik geen verbetering. Klikte / schoof al paar keer mis vandaag.

  Verder ging mijn wekker vanmorgen niet af. Maar even opnieuw instellen en hopen dat dit helpt.

 • Profielfoto
  sciletto

  Ik vind het nieuwe belscherm vet:D Ben dik tevreden met de update:)

 • Profielfoto
  BDM STUDIOS

  Installing…… hopen dat deze versie veel sneller is op een iPhone4!

 • Profielfoto
  SUPERJORN

  Ik heb de hele tijd het gevoel dat mijn caps op iOS 7.1 aan staat.:roll:

 • Profielfoto
  KarelWillem

  @BDM: absoluut. Je 4 gaat echt sneller worden.

 • Profielfoto
  iDennisV

  Dat dikke lettertype is veel fijner lezer en het is mooier, vind ik.

 • Profielfoto
  rdesign

  Net ook de update gedaan. De nieuwe kleuren van de shift / capslock / backspace knopjes voelen totaal niet logisch aan en er ligt ook opeens een dikke zwarte gradient over m’n wallpaper heen. Beetje jammer, ziet er niet uit. De andere visuele aanpassingen vind ik dan weer wel goede verbeteringen.

 • Profielfoto
  Yh-xxl

  Lijkt inderdaad ook vlotter te gaan op iPhone 4s.
  Toetsenbord is wel heel verwarrend. Shift toets ziet er bij actief hetzelfde uit als de andere toetsen. Zwarte inhoud zoals bij return had beter geweest.

  Overigens lijkt het of mijn handtekeningen voor e-mail, die per account stonden ingesteld, door de update weer gereset waren tot de standaard ‘mail sent from ios’ :-/

 • Profielfoto
  ruben_veracx

  Sinds de update hoor ik geen rinkel geluid meer bij iemand opbellen?? Betreft iphone 5s….

 • Profielfoto
  hvozdik8

  Ik vind lettertype bij 7.1 vaag. Oude lettertype leek mij scherper.
  En bij OMT is lettertype grijs. Zwarte lettertype vind ik beter leesbaar.
  Maar (zoals ik boven zie) smaken verschillen.