Raymon Mens
Raymon Mens Nieuws 12 maart 2014

12% van de iOS-apparaten draait al iOS 7.1

Ongeveer 48 uur geleden kwam iOS 7.1 uit. De eerste grote update voor iOS 7 mag nu al een behoorlijk succes worden genoemd. Uit de meest recente cijfers blijkt dat 12 procent van de iOS-gebruikers al over is naar de meest recente versie van iOS.

Zowel Onswipe als Chitika becijferden een adoptiegraad van ongeveer 12 procent. Dit is in lijn met cijfers die 24 uur na de release van iOS 7.1 vrijgegeven werden, toen draaiden 5,9% van de iOS-apparaten op iOS 7.1. Zowel Onswipe als Chitika baseren de cijfers op data van miljoenen iOS-apparaten die op de advertentienetwerken van de bedrijven komen. 

Data via: Onswipe.com

Als de lijn doorgetrokken wordt, is het waarschijnlijk dat meer dan de helft van de iOS-apparaten binnen een week iOS 7.1 draait. Ter vergelijking: Android 4.4 werd ongeveer een half jaar geleden uitgebracht en draait volgens Google’s eigen cijfers momenteel op ongeveer 2,5 procent van de Android-apparaten.

iOS 7.1 is de eerste grote update voor iOS 7 dat in september van 2013 uitkwam. Er zijn talloze bugfixes gedaan, het uiterlijk is verfijnd en er is ondersteuning voor het gebruik van een iPhone in de auto door middel van Apple CarPlay. Gebruikers van een iPhone 4 zullen bovendien merken dat hun toestel na een update naar iOS 7.1 aanzienlijk vloeiender werkt en apps sneller opstarten.

Reageer op artikel:
12% van de iOS-apparaten draait al iOS 7.1
Sluiten