Raymon Mens
Raymon Mens Nieuws 9 februari 2014

Zeg maar vaarwel; Flappy Bird is gevlogen

Heb jij Flappy Bird nog op je telefoon? Wees er zuinig op. Het spel is sinds vanavond niet meer te downloaden. De maker van het razend populaire iPhone-spelletje plaatste gisteravond een aantal emotionele tweets en dreigde het spel uit te App Store te halen.

De maker van Flappy Bird, Don Nguyen, was tot voor kort een gewone Vietnamese jongen. Door zijn succes met Flappy Bird stond hij echter ineens in de spotlight. Naar eigen zeggen wil hij zijn simpele leven terug en stopt daarom met de game. Financieel werd de Vietmanees niet slechter van Flappy Bird, naar verluidt verdiende hij ongeveer 50.000 dollar per dag met advertentie-inkomsten.

De beslissing om de game offline te halen kwam onverwacht. Volgens de maker spelen er geen juridische problemen omtrent zijn spel. Toch speculeren sommige criticasters dat het wel eens om een voorzorgsmaatregel zou kunnen gaan. Flappy Bird lijkt sterk op het spelletje Piou Piou.

Flappy Bird werd de afgelopen week mateloos populair. Het spel, dat sinds mei van 2013 in de App Store te vinden was, ging viraal en trok miljoenen spelers van over de hele wereld. Ook in de laatste uitzending van OMT LIVE was er aandacht voor Flappy Bird. Dat het spel niet eenvoudig is, bleek wel toen presentator Jan David het live ging proberen:

Wat was jouw Flappy Bird highscore?

Reageer op artikel:
Zeg maar vaarwel; Flappy Bird is gevlogen
Sluiten