The Beatles nu met eigen Apple TV-kanaal

Door: Raymon Mens - 1 reactie

Het is precies vijftig jaar geleden dat vier jongens uit Liverpool voor het eerst een televisieoptreden speelden in de VS. In ‘The Ed Sullivan Show’ maakte Amerika kennis met het fenomeen The Beatles, de band die muziekgeschiedenis ging schrijven.

Als je jonger dan 40 bent zal het je waarschijnlijk niet zoveel zeggen, maar destijds zorgden The Beatles voor een ware revolutie in het Amerikaanse muzieklandschap. Apple herdenkt de revolutie die vijftig jaar geleden op gang kwam door middel van een tijdelijke kanaal op de Apple TV dat geheel in het teken staat van 50 jaar Beatle-revolutie.

50 jaar The Beatles op de Apple TV.
50 jaar The Beatles op de Apple TV.

Via het kanaal is het optreden in ‘The Ed Sullivan Show’ van 9 februari 1964 in zijn geheel terug te kijken en zijn nog niet eerder op iTunes verschenen albums te koop. Het kanaal is slecht voor beperkte tijd aanwezig op de Apple TV en heeft behalve de video van het optreden en de albums geen vulling.

De laatste tijd is er steeds meer activiteit op het gebied van de Apple TV te zien. Zo werd onlangsĀ Redbull TV toegevoegd en krijgt de Apple TV-settopboxĀ meer aandacht in de Online Apple Store. Benieuwd naar de werking van de Apple TV? In OMT LABS onderzochten we het apparaat en zijn mogelijkheden.

 

Reacties

1 reactie
  • Profielfoto
    Rogiervanbossum

    In het filmpje vergeten jullie nog de fijnste functie: Air Play mirroring vanaf de Mac!