Tesla bevestigt gesprekken met Apple

Door: Raymon Mens - 17 reacties

Eerder deze week werd bekend dat Tesla Motors, een progressieve maker van elektrische auto’s, in gesprek geweest zou zijn met Apple. De gesprekken zouden gaan over een eventuele overname een eventuele overname van de autofabrikant door Apple.

In een interview met Bloomberg bevestigt Elon Musk, CEO van Tesla, dat er gesprekken zijn geweest met Apple. Een iCar zou volgens Musk een geweldig idee zijn. Hoewel Tesla een samenwerking met Apple wel ziet zitten, maak de CEO ook duidelijk dat het ‘zeer onwaarschijnlijk’ is dat zijn bedrijf aan Apple verkocht wordt. Een harde ‘nee’ blijft echter uit.

In het interview beschrijft Musk dat een samenwerking met Apple vooral gericht zou moeten zijn op ontwikkelen van een betaalbare, maar onweerstaanbare elektrische auto voor de massa. Momenteel ziet hij echter nog geen scenario waarin dat zal gebeuren.

Wij vermoeden na het bekijken van het interview dat Tesla de deur voor Apple op een bijzonder klein kiertje houdt. Hoewel de CEO van de automaker ontkent dat er concrete plannen met het bedrijf uit Cupertino zijn, lijkt het eerder op een ‘momenteel nog niet’ dan op een ‘nee, beslist niet’.

Reacties

17 reacties
 • Profielfoto
  knekkie

  Zou het gaan om iOS in the car deal of wil Apple de batterij technologie van tesla hebben ok toe te passen op hun eigen producten?

  Een Apple auto…
  Ik denk dat Apple te trots is als bedrijf zijnde om een auto merk te kopen en daar simpel hun label er op te plakken.

 • Profielfoto
  I Xyzyx I

  Tesla, made for iPhone.

 • Profielfoto
  guide506

  Tegenlicht heeft recent een hele interessante uitzending gemaakt over elektrische auto’s, Tesla, Silicon Valley etc. Zo blijken de meeste autofabrikanten een R&D lab in SV te hebben. Misschien is het om Google en hun elektrische auto’s bij te houden.

 • Profielfoto
  Volkie

  Tegenlicht heeft recent een hele interessante uitzending gemaakt over elektrische auto\’s, Tesla, Silicon Valley etc. Zo blijken de meeste autofabrikanten een R&D lab in SV te hebben. Misschien is het om Google en hun elektrische auto\’s bij te houden.

  Was inderdaad een grappige documentaire waarin wel een aantal enorme rariteiten zaten:
  – De emotie van auto rijden is totaal buiten beeld gelaten, volgens mij voor heel veel mensen de reden om een bepaalde auto te kopen
  – Een “specialist” van een jaartje of 50 die zegt dat de uitvinding van de electrische auto de grootste uitvinding in zijn “lifetime” is heeft volgens mij een aantal fundamentelen zaken vergeten (internet, facebook, tablet, smartphone, laptop, desktop, etccc….)

  Oh, en wat ik miste aan het eind was “Sponsored by Google”….;-)

 • Profielfoto
  Volkie

  Vraag me trouwens wel af of Apple uberhaupt Tesla wel zou kunnen betalen.

 • Profielfoto
  Baron Van Dedem

  Ik hoop dat ze gaan samenwerken op batterijen research, hopelijk kunnen ze elkaar helpen zodat auto’s en apparaten langer met hun batterij om kunnen gaan.

 • Profielfoto
  Maverick9898

  @Volkie: sorry, hoor, maar Facebook een uitvinding van onze ‘lifetime’? Het is eerder de meest onzinnige uitvinding van massamedia of a lifetime.

  Maar ik ben het wel eens met je bevindingen over Tegenlicht. Tegenlicht is überhaupt een enorm bevoordeelde linkse elite kliek, die betaald worden door de burger om een paar documentaires in elkaar te flansen waarin ze maar de halve waarheid vertellen (ik ken propaganda-filmpjes met meer waarheid…). Zogenaamd controversieel, maar nooit analytisch…

  Is er iemand die ook niet gewoon denkt dat Apple het met Tesla heeft over het integreren van Apple producten in hun auto’s? De Tesla Model S heeft een enorme tablet in het midden. Misschien willen ze met Apple een diepgaande relatie aan, zoals andere merken dat ook hebben gedaan met het integreren van Siri. Lijkt mij dat nog verdergaande integratie van Apple perfect zou passen bij een merk als Tesla. Apple heeft zich bovendien altijd positief getoond over elektrische mobiliteit. Bij de introductie van iAd ging Steve met een advertentie aan de gang van de Nissan Leaf. Lijkt me niet meer dan dat….

 • Profielfoto
  Cenobyte

  We praten allemaal wel over een overname, maar waarom niet liever denken aan een samenwerking? Inderdaad een iCar, bedacht en ontworpen door Apple en gebouwd door Tesla.

 • Profielfoto
  Mr.Bonzo.

  Vreemd dat Bloomberg herhaaldelijk de BMW i6 laten zien ipv. de door Tesla geproduceerde modellen

 • Profielfoto
  Mr.Bonzo.

  * BMW i8, pardon

 • Profielfoto
  MacAanZee

  Prima idee, een Apple Tesla iCar, voorzien van de nieuwste producten op auto- én communicatiegebied! Kon het natuurkundegenie Nikola Tesla het zelf nog maar meemaken… Hij experimenteerde 100 jaar geleden al met een auto die reed op draadloos overgebrachte electriciteit! Een ongelooflijk genie die Tesla. De grootste ooit!

 • Profielfoto
  Yh-xxl

  Tesla was inderdaad een van de grootste genieën uit (o.a.) zijn tijd.
  Als Apple Tesla motors inderdaad zou overkopen, valt de appel niet ver van de boom. Apple zelf, of toch zeker hun eerste logo ( http://en.wikipedia.org/wiki/File:Apple_first_logo.png ) verwijst naar Newton’s appel.

 • Profielfoto
  knekkie

  Dit is vast niet eens de duurste rijdende iPod en iPhone dock

 • Profielfoto
  exilim

  Ik denk dat Apple er heel slim aan doet een dergelijk bedrijf over te nemen. Tesla wordt een steeds belangrijkere speler op de automarkt. En wanneer ze tot een dergelijke koop overgaan hebben ze iets tastbaar in handen ipv een hoop lucht zoals Instagram en Whatsapp.

  Heel leuk al die gebruikers, maar op het moment dat iedereen massaal overstapt op een andere App dan is het bye bye investering. Mij inziens kun je dat beter investeren in iets tastbaars.

  De Tesla model X gaat een enorme hit worden en daarmee pakt Apple in 1 klap een enorme nieuwe en interessante markt erbij.

 • Profielfoto
  exilim

  Ik denk dat Apple er heel slim aan doet een dergelijk bedrijf over te nemen. Tesla wordt een steeds belangrijkere speler op de automarkt. En wanneer ze tot een dergelijke koop overgaan hebben ze iets tastbaar in handen ipv een hoop lucht zoals Instagram en Whatsapp.
  aHeel leuk al die gebruikers, maar op het moment dat iedereen massaal overstapt op een andere App dan is het bye bye investering. Mij inziens kun je dat beter investeren in iets tastbaars.

  De Tesla model X gaat een enorme hit worden en daarmee pakt Apple in 1 klap een enorme nieuwe en interessante markt erbij.

 • Profielfoto
  Volkie

  tja ik moest ook iets bedenken:wink: Maar het is wel een uitvinding van onze lifetime en vandaag lekker veel in het nieuws dus maar Facebook. Eens dat het wel de zwakste is in mijn rijtje.

 • Profielfoto
  Haike

  Maar ik ben het wel eens met je bevindingen over Tegenlicht. Tegenlicht is überhaupt een enorm bevoordeelde linkse elite kliek, die betaald worden door de burger om een paar documentaires in elkaar te flansen waarin ze maar de halve waarheid vertellen (ik ken propaganda-filmpjes met meer waarheid…).

  Nou… als die enorm bevoordeelde rechtse elite kliek de andere helft van de waarheid verteld, dan zijn we er toch? :angel: