Steve Wozniak wil iAndroid

Door: Raymon Mens - 45 reacties

Steve Wozniak, de man die samen met Steve Jobs in 1977 Apple oprichtte, roept wel eens wat. Zo lijkt een alternatief belastingsysteem ‘Woz’ wel wat en is Apple volgens hem arrogant geworden. Wozniak is overigens al enige tijd niet meer betrokken bij Apple.

Tijdens een conferentie in San Francisco heeft Wozniak wederom een opmerkelijke uitspraak gedaan. Apple zou volgens de oud-oprichter ook telefoons met Android moeten maken. Volgens Woz houden consumenten van de stijlvolle manier waarop Apple-telefoons vervaardigd zijn en zou een tweede lijn Apple-telefoons met Android het bedrijf geen windeieren leggen.

Technisch is het mogelijk om Android op een Apple-toestel te draaien. Smartphone-fabrikanten zijn vrij Android te gebruiken, het systeem is open source en alleen voor de Google Play Store en andere Google-apps is een contract met de zoekgigant vereist. Apple zou hier echter het toevoegen van eigen Apps als Maps en Passbook kunnen kiezen.

Ondanks dat Wozniak denkt dat Apple zijn marktaandeel flink kan vergroten door ook toestellen met Android aan te bieden, is het zowat uitgesloten dat dit idee ooit werkelijkheid zal worden. Lijkt jou dat wat, een iAndroid?

Reacties

45 reacties
 • Profielfoto
  maconly

  Jammer dat er bij Apple geen heldere geesten zoals Wozniak meer rondlopen, geniaal idee.

 • Profielfoto
  Hydræ

  Dat is hetzelfde als Windows op je Mac draaien…

 • Profielfoto
  wverveer

  steve draait zich om…laat die gozer lekker segway’en…

  apple wil de beste telefoons maken, niet de meeste…

  is de kracht van apple, hardware op basis van software en andersom

 • Profielfoto
  Niels

  Wozniak is niet goed wijs… Iets te veel spacecake gegeten denk ik.

 • Profielfoto
  ruurdjaarsma

  Lijkt het je wat, grappig. Echt niet!

 • Profielfoto
  Torino

  Jobs heeft Apple groot gemaakt. Woz niet. Dit laat weer zien waarom.

 • Profielfoto
  Electr0n

  Snap wel waarom hij daar niet meer werkt.
  Wanne Koekert!!

 • Profielfoto
  Verdult

  Deze man roept alleen dingen om aandacht te krijgen, zullen we hem voortaan gewoon negeren? hij heeft al lange tijd geen realistische ideeën meer gehad.

 • Profielfoto
  RonaldE

  die man is van het pad af,…. alleen de gedachte al.

 • Profielfoto
  g3or

  Het feit blijft wel dat Android beter zal draaien op een iDevice.
  Net zoals Windows veel beter draait op een Mac.
  Hahaha

  Ik blijft toch lekker bij Osx en iOS.;-)

 • Profielfoto
  pruus

  Think different, ik vind het idee wel even wennen, maar waarom niet…..

 • Profielfoto
  Imade

  Hij heeft wel gelijk, Android werkt ook super… het enige mankement is dat je vaak jarenlang op een oude Android versie moet werken omdat Samsung oid een update nog uit moeten brengen die aan hun smaak voldoet.

 • Profielfoto
  The Redesigner

  Wozniak is precies het tegen over gestelde van Apple. Hij houdt van vrijheid.

 • Profielfoto
  mika_janssens

  Jobs heeft Apple groot gemaakt. Woz niet. Dit laat weer zien waarom.

  Beetje onrespectvol, niet? Ik ben ook niet te vinden voor Android op een iPhone (anders koop je toch gewoon een Android-phone), maar zonder Woz was Steve nergens geraakt en zou Apple wss nooit bestaan hebben!

 • Profielfoto
  Dorkiban

  Wat een draak van een idee. Ik vertrouw Apple een stuk meer met mijn gegevens dan de graaiers van Google. Weet niet waar Woz van gesnoept heeft… weer…

 • Profielfoto
  iDuck

  Heb een klein maandje een Motorola Moto G en moet zeggen, het is echt geen straf. Sterker nog ik was er snel aan gewend na 4 jaar tevreden iPhone gebruiker.
  Toch vind ik dat Apple bij iOS moet blijven, perfect afgestemd op de hardware met een duidelijk eigen gezicht.

 • Profielfoto
  sciletto

  Ik snap zijn idee wel maar het voordeel zou alleen maar leiden tot iets meer verkoop van de iPhone en dat past echt niet in de geest van Apple. Apple moet zijn eigen ecosysteem houden met zijn eigen software.

  Ik vind het een onnatuurlijk idee, hetzelfde als Windows op je Mac, wat ik 1 keer geprobeerd heb en daar is het ook bij gebleven. Ik heb een aantal keer Android geprobeerd en ik snap echt niet wat de consument daar nou leuk aan vind? Surfen op het web vind ik met Android echt waardeloos, de verhoudingen kloppen vaak niet, de toetsen reageren onnatuurlijk en traag, de apps zijn 9 van de 10 crap, de Google Play Store zit vol met virussen en op het gebied van muziek zoals je dat op je iPhone ervaart moet echt nog geleerd worden.

 • Profielfoto
  Afroman

  Hoezo?

  Je hebt zo de vlaggenschip van de iPhone, dan de C versie, dan een ouder model en dan een model met Android. Ik zie geen enkel probleem. Dan kan je toch nog steeds iOS kopen toch?

 • Profielfoto
  sciletto

  Jobs heeft Apple groot gemaakt. Woz niet. Dit laat weer zien waarom.

  Commercieel gezien heb je gelijk maar zonder Woz had Jobs ook geen Mac om te verkopen.

 • Profielfoto
  pim939

  Ik zie het niet gebeuren, en ik zou het ook zeker niet willen.

 • Profielfoto
  eppelke

  Volgens mij is hij een beetje dement aan het worden, of hij wil alleen maar aandacht hebben. Dadelijk verteld hij nog dat Apple Windows o haar computers moet gaan zetten. Gewoon niet serieus nemen.

 • Profielfoto
  Nick Seamore

  Deze man is rijp voor het gesticht!(n)

  Dus nee, dat lijkt me niks dat Android.

 • Profielfoto
  MacAanZee

  Het lijkt me helemaal niks. Weer zo’n losse flodder van Woz. Soms heeft hij wel eens wat leuks. Waarom zou iemand een Samsung/android kopen. Alleen omdat je niet beter weet of omdat hij goedkoper is dan een iPhone. Anders zou je wel gek zijn, want het werkt niet lekkerder en is sneller stuk. Dan zou Apple beter de prijs van iPhone 5C flink kunnen verlagen. Dan heb je een mooie stijlvolle en coole iPhone voor een betere prijs. Niemand zit te wachten op een iPhone met Android. Woz heeft in het zelfde interview ook gezegd dat Apple een meester is in het “nee” kunnen zeggen tegen losse features waar je niet veel aan hebt en die ook niet vernieuwend zijn. En dat Samsung weliswaar leuke smartphones maakt, maar dat veel features niet nodig zijn en niet vernieuwend.

 • Profielfoto
  AT024

  ipv hem zo te dissen kunnen jullie beter nadenken voordat jullie wat gaan roepen. Zonder hem was Apple misschien er wel niet. Hij maakte hardware en hij was de uitvinder van de eerste Apple producten en niet Steve Jobs. Steve Jobs was een meester in sales/marketing en meer niet.

 • Profielfoto
  polansky

  @Wverveer
  Probleem met jouw redenatie is alleen dat wanneer er minder systemen worden verkocht er ook minder op geprogrammeerd gaat worden en dan krijg je een neergaande spiraal. (Die is overigens al bezig alleen willen veel Apple fans dit niet inzien).

  @Torino
  Zonder Wozniak was er nooit een Apple geweest.
  Steve mocht dan een slimme verkoper en marketeer zijn geweest.
  Technisch inzicht ontbrak hem totaal.

 • Profielfoto
  Di May

  ” Jobs heeft Apple groot gemaakt. Woz niet. Dit laat weer zien waarom. ”
  U neemt mij de woorden uit de mond.

  Ondanks dat Woz het technisch vernuft was, was er meer
  nodig om uit te groeien tot wat Apple nu is.

 • Profielfoto
  essiw

  Het zou handig zijn voor sommige als ze konden switchen tussen OS, (dualboot op je iphone) maar om speciaal telefoons te maken voor android? lijkt me een beetje je eigen graf graven.

 • Profielfoto
  Petje

  Woz mag lekker blijven solderen en dat kan hij heel goed, maar van “the big Picture” zoals Jobs heeft hij geen kaas gegeten.
  Wat moet je nou met een os waarbij je alweer een virusscanner MOET hebben om zeker te zijn van een schoon toestel.
  Jobs zou zeggen “wjach” net zoals tijdens zijn speach over een stylus.

 • Profielfoto
  1984

  Steve Wozniak vond de Apple uit en Steve Jobs zag er wel geld in. en zo begon het.

 • Profielfoto
  Afroman

  Hahaha ik lach me kapot om alle zielige wankers hier die Woz een triest ventje noemen. Niet dat ik fan maar realiseer wel dat het een vent is met bergen kennis, ervaring en inzicht. En hij is tenminste subjectief over het merk Apple. Wat hier over een hoop lezers niet gezegd kan worden.

 • Profielfoto
  Qapla

  Ik snap zijn idee wel maar het voordeel zou alleen maar leiden tot iets meer verkoop van de iPhone en dat past echt niet in de geest van Apple. Apple moet zijn eigen ecosysteem houden met zijn eigen software.

  Ik vind het een onnatuurlijk idee, hetzelfde als Windows op je Mac, wat ik 1 keer geprobeerd heb en daar is het ook bij gebleven. Ik heb een aantal keer Android geprobeerd en ik snap echt niet wat de consument daar nou leuk aan vind? Surfen op het web vind ik met Android echt waardeloos, de verhoudingen kloppen vaak niet, de toetsen reageren onnatuurlijk en traag, de apps zijn 9 van de 10 crap, de Google Play Store zit vol met virussen en op het gebied van muziek zoals je dat op je iPhone ervaart moet echt nog geleerd worden.

  Jij weet echt niet over wat je het hebt..
  er zijn veel verschillende klasse android telefoons de goedkope voelen helemaal anders aan dan een dure, mijn nexus 5 bijvoorbeeld heeft geen van al die problemen die jij opnoemt.

 • Profielfoto
  Lastminuteguy

  Hahaha ik lach me kapot om alle zielige wankers hier die Woz een triest ventje noemen. Niet dat ik fan maar realiseer wel dat het een vent is met bergen kennis, ervaring en inzicht. En hij is tenminste subjectief over het merk Apple. Wat hier over een hoop lezers niet gezegd kan worden.

  Volgens mij doel je op het woord objectief, maar goed…

  Toegegeven Woz heeft de eerste Apple gemaakt, maar dat maakt hem nog geen visionair. Sterker nog, ik denk dat Jobs net zo goed een andere techneut had kunnen vinden om hem te helpen bij de start van Apple. Vergeet niet dat zonder de marketing en commerciële skills van Jobs wij nu nooit gehoord zouden hebben van Apple.

  Later kwam daar zijn visie over software en producten bij. Woz heeft niets bijgedragen aan de ontwikkeling van OSX bijv en al helemaal niet aan de iPod, iPhone en iPad en de latere iMac’s en MacBooks. Waarbij voornamelijk de zaken genoemd in de laatste volzin eraan hebben bijgedragen dat Apple van een “hobbymerk” naar meer een mainstream merk ging.

  Daarbij genomen dat Woz steeds meer de schijn heeft dat hij maar wat roept om de zoveel tijd om nog eens wat aandacht te krijgen.

 • Profielfoto
  MacFundamentalist.nl

  polansky 4 uur geleden
  Steve mocht dan een slimme verkoper en marketeer zijn geweest.
  Technisch inzicht ontbrak hem totaal.

  De wereld zit vol genieën die hun product niet verkocht krijgen. Talent is een combinatie van iets kunnen en het weten te verkopen.
  Woz was al weg bij Apple voor de Mac uitkwam. Hij heeft geen idee meer wat Apple groot maakt. Apple heeft schijt aan marktaandeel. Android heeft 80% van de mobiele markt, maar alleen Samsung verdient daar geld mee. Android op een iPhone levert Apple geen geld op, alleen Google.

 • Profielfoto
  MacFundamentalist.nl

  AT024 4 uur geleden
  ipv hem zo te dissen kunnen jullie beter nadenken voordat jullie wat gaan roepen. Zonder hem was Apple misschien er wel niet. Hij maakte hardware en hij was de uitvinder van de eerste Apple producten en niet Steve Jobs. Steve Jobs was een meester in sales/marketing en meer niet.

  Sterker nog, de Mac was een idee van Jef Raskin dat door Jobs is gekaapt en de iPod (en daarmee later de iPhone en iPad) was een idee van Tony Fadell. Jobs zag alleen de mogelijkheden die anderen niet zagen.

 • Profielfoto
  jellepetje

  Ik stap juist naar apple om van dat verrotte android af te raken, niet om het weer op te zoeken…

 • Profielfoto
  IcyDragon68

  Zou wel mooi zijn, als moet je het telefoon bedienen helemaal overnieuw leren. Want android lijkt voor geen meter op iOS. Daarbij komt ook nog kijken dat je dat systeem helemaal naar de kloten kan werken en eventueel vervolgens laten ontploffen (letterlijk). Ik zou best wel zo’n idroid willen, maar moeten ze wel alles bugs-, virussen-, spamware-, spyware- en crapwarevrij maken. Ofwel dat gaat dus nooit gebeuren.

 • Profielfoto
  tomc

  Ik betwijfel het of Apple zijn marktaandeel hier mee zou vergroten want wat is dan nog het punt om een iPhone te kopen? ik denk niet dat “de stijlvolle manier waarop Apple-telefoons vervaardigd zijn” genoeg is voor mensen om €699 voor een telefoon neer te leggen terwijl er puur technisch gezien evengoede en zelfs betere toestellen zijn die ook Android draaien.

  Bovendien gaat apple dit nooit doen tenzij Cook zo stom (op dit gebied) is als alle ander CEO’s die apple heeft gehad toen Jobs er niet was.

 • Profielfoto
  mmars

  Het benauwde Apple zal wel moeten tzt. Google blijft maar marktaandeel winnen, binnenkort is het klaar met Apple, ze krijgen een schop onder hun kont, jammer maar waar, onderin de realiteit. Klaar!

  NASDAQ:
  Apple Inc. $520
  Google Inc. $1175.15

  Android, Glass project, Drive, Gmail, Calendar, Chromebox, Chromecast,Chromebook, en meer, meer meer…

  Steve dood = Apple dood, long live Larry Page.

  Welterusten;)

 • Profielfoto
  maconly

  ik zie google eerder naar de klote gaan.

 • Profielfoto
  Brims

  Ik heb windows op mijn Mac via Prallels en ik moet zeggen. ‘het wordt er echt niet beter van! Mijn systeem is nog nooit zo onstabiel geweest.

  Woz heeft geweldige ideeen maar hier gaat hij een stap te ver.
  Ik stel voor OSX vrij te geven voor HP en Levono

 • Profielfoto
  Cenobyte

  Wozniak is een aardige kerel die technisch erg slim was, maar een ondernemersgeest heeft hij niet en ook nooit gehad. Dit soort uitspraken bewijst maar weer eens waarom. De enige reden dat ik nog niet van iPhone naar een Galaxy S4 ben overgestapt is dat verrekte Android. Ik vind de S4 mooier als een iPhone, maar ik heb het ding even in mijn handen gehad en kreeg meteen zweterige palmen, hetzelfde als wanneer ik 10 minuten met Windows werk…

  Nope, IOS all the way en nu snel met die 5″ iPhone afkomen:-)

 • Profielfoto
  JoopJoopJoop

  Zonder Wozniak hadden we mogelijk nooit iets van Jobs gehoord..

  Wozniak maakt een fout door te vergeten dat Android meer gebruikt wordt dan iOS omdat men dan al een smartphone met icoontjes (is toch hetzelfde als een iPhone?) kan kopen van rond de 100 euro..
  In dat segment wil Apple helemaal niet opereren, Apple kijkt alleen maar naar winst, veel winst, heel veel winst en dat hebben nu.
  Kijk eens naar de winsten van Samsung, teleurstellend, verlies van HTC enz. enz.

 • Profielfoto
  Di May

  Wat ’n oeverloos gelul zeg.
  Is dit wel een Apple site ?

 • Profielfoto
  Toth0024

  Waarom zou je een b versie van ios op een iphone willen gebruiken? Hij is niet goed wijs!!

 • Profielfoto
  marcapple

  geen goed plan………..