Raymon Mens
Raymon Mens Nieuws 7 februari 2014
Leestijd: 1 minuut

Steve Wozniak wil iAndroid

Steve Wozniak, de man die samen met Steve Jobs in 1977 Apple oprichtte, roept wel eens wat. Zo lijkt een alternatief belastingsysteem ‘Woz’ wel wat en is Apple volgens hem arrogant geworden. Wozniak is overigens al enige tijd niet meer betrokken bij Apple.

Tijdens een conferentie in San Francisco heeft Wozniak wederom een opmerkelijke uitspraak gedaan. Apple zou volgens de oud-oprichter ook telefoons met Android moeten maken. Volgens Woz houden consumenten van de stijlvolle manier waarop Apple-telefoons vervaardigd zijn en zou een tweede lijn Apple-telefoons met Android het bedrijf geen windeieren leggen.

Technisch is het mogelijk om Android op een Apple-toestel te draaien. Smartphone-fabrikanten zijn vrij Android te gebruiken, het systeem is open source en alleen voor de Google Play Store en andere Google-apps is een contract met de zoekgigant vereist. Apple zou hier echter het toevoegen van eigen Apps als Maps en Passbook kunnen kiezen.

Ondanks dat Wozniak denkt dat Apple zijn marktaandeel flink kan vergroten door ook toestellen met Android aan te bieden, is het zowat uitgesloten dat dit idee ooit werkelijkheid zal worden. Lijkt jou dat wat, een iAndroid?

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Begin je weekend met de beste artikelen van OMT

Een goed weekend begint met de nieuwsbrief van One More Thing

Reageer op artikel:
Steve Wozniak wil iAndroid
Sluiten