Steeds meer personeel voor iWatch-team

Door: Raymon Mens - 13 reacties

Apple lijkt een duidelijke richting te hebben gekozen voor de geruchtmakende iWatch-wearable die de iPhone-maker op de markt wil gaan brengen. Er worden de laatste tijd vooral experts op het gebied van gezondheid aan de personeelslijst toegevoegd.

Eerder deze week ging het gerucht dat Apple slaapexpert Roy Raymann uit Nederland gaat invliegen. Raymann werkte voorheen voor Philips Research in Eindhoven, maar zou inmiddels de overstap naar Cupertino gemaakt hebben. Vandaag dook opnieuw een vacature voor een gezondheid-gereglateerde functie op. Apple zoekt een expert op het gebied van fitness en energie die ook real world tests kan doen. Een indicatie dat de ontwikkeling van de iWatch in een volgend stadium aangekomen is.

In het geruchtencircuit heeft de toekomstige wearable van Apple de naam iWatch gekregen. Inmiddels wordt echter aangenomen dat de wearable niet de vorm van een horloge, maar van een bandje zal hebben. Ook softwarematig begint de toekomst van de iWatch zichtbaar te worden. Naar verluidt zal iOS 8 een applicatie genaamd Healthbook bevatten en zal het OS zich focussen op health tracking.

Inmiddels zit ook de concurrentie niet stil. Kickstarter-horloge Pebble lanceerde recent een eigen App Store waardoor een groot aantal bekende diensten een weg vinden naar de smartwatch. Het wordt een spannend draagbaar 2014!

Reacties

13 reacties
 • Profielfoto
  Martink

  Apple is eigenlijk gewoon mensen voor de sportzaal van de nieuwe Apple campus aan het werven

 • Profielfoto
  jelledevleeschouwer

  Apple is eigenlijk gewoon mensen voor de sportzaal van de nieuwe Apple campus aan het werven

  Haha, jammer dat je geen reacties kan ‘liken’

 • Profielfoto
  nicj56

  Een ding is zeker ik ga hem halen, als die uit komt het schijnt in Maart een event t komen, maar of het zeker is is een tweede.

 • Profielfoto
  demandiebakt

  Je weet nu al zeker dat je iets gaat kopen waar je niets van weet? Ok dan:D

 • Profielfoto
  RobertBV

  Het ‘liken’ van berichten is trouwens wel echt een goed idee. Beetje zoals Nu.nl en Facebook. Ideetje voor een volgende site-update?

 • Profielfoto
  1984

  Apple zoekt een expert op het gebied van fitness en energie die ook real world tests kan doen.

  Dat is vast Lance Armstrong

 • Profielfoto
  aukem

  Like’n van berichten! GOED IDEE

 • Profielfoto
  McNismo

  Ja, moet ik hebben!!

 • Profielfoto
  iPhonefans

  de wearable niet de vorm van een horloge, maar van een bandje zal hebben

  Dat is interessant. Dat betekent:
  1) hoeft niet te ‘concureren’ op de pols met een horloge (kan er bij aan de andere kant). Doelgroep neemt toe
  2) veel minder aandacht nodig voor vormgeving en wat iemand mooi vind of niet. Het immers geen sierraad maar een noodzaak.

  Lees elders op verschillende plekken dat de ‘iWatch’ meer healthcare dan healthclub zal gaan worden. Een zeer interessante ontwikkeling.

  Hoe dan ook, de dag dat het uitkomt zit er een om mijn pols (net als met de iPad1,3,air, maar die laatsten natuurlijk niet om de pols;-)

 • Profielfoto
  Benjamin3691

  Ik hoop zĂł dat dit ding niet over priced gaat worden.. Maar ja, het is en blijft Apple..!

 • Profielfoto
  ldb

  Health zal hoop ik maar een onderdeel zijn. Hoe stoer is het als het terug praat, je auto start etc… Vroeger bestonden er horloges met een bepaalde feature bijv. een hoogtemeter, rekenmachine, spelletjes … misschien wordt de iwatch het eerste horloge dat alle features in Ă©Ă©n heeft. Ik denk dat ‘meten is weten’ belangrijk gaat worden, ik laat me verrassen!

 • Profielfoto
  Jesper

  Best spannend dit!

 • Profielfoto
  kass

  een bandje?

  “Apple’s wearable iWatch is expected to come with a 1.7-inch OLED display for men’s watches and a 1.3-inch OLED screen for women, David Hsieh, DisplaySearch’s Vice President of the Greater China Market, said at a conference today in Taiwan, citing Apple sources.”