Samsung: ‘geen Apple op Olympische Spelen’

Door: Koen van Tongeren - 53 reacties

Het zit de Russen niet mee; krijgen ze met de Olympische Winterspelen in Sochi eindelijk een wereldevenement van formaat, blijken de media het alleen maar over de relletjes er omheen te kunnen hebben. Waren het eerst nog de mensenrechten in Rusland of de miljardenverslindende corruptie rond de organisatie van de spelen, inmiddels raken journalisten niet uitgepraat over de belabberde omstandigheden van hun hotelaccomodatie.

Vandaag kwam er wéér een relletje naar buiten, en wel rondom een van de hoofdsponsors van de spelen. Samsung zou een sponsorbudget van meer dan 100 miljoen dollar in Sochi gepompt hebben. Daarbij hebben alle deelnemers aan de spelen een Galaxy smartphone gekregen. Samsung had er wel een eis bij voor sporters met een iPhone: verstop het Apple-logo.

Slashgear¬†meldt dat alle deelnemende sporters een tasje van Samsung hebben gekregen waar een gloednieuwe Galaxy S4 in zat. Daarmee zouden ze de openingsceremonie van vrijdag goed kunnen vastleggen in foto’s en video. Leuk voor thuis maar vooral leuk voor Samsung. De opening wordt door tientallen miljoenen mensen wereldwijd bekeken. Een zee van Samsung-telefoons in beeld doet het dan goed.

Samsung weet echter als geen ander dat er ook veel sporters zijn die liever iets anders gebruiken; hun eigen iPhone bijvoorbeeld. Om te voorkomen dat het Koreaanse feestje verstoord wordt heeft het bedrijf daarom de sporters op het hart gedrukt om in dat geval op zijn minst het Apple-logo af te plakken of op een andere manier onzichtbaar te maken voor de televisiecamera’s.

Helemaal onbegrijpelijk is het verzoek van Samsung niet. Het bedrijf heeft zich al vaker gebrand aan het sponsoren van topsporters. AppleInsider heeft een aantal pijnlijke voorbeelden op een rijtje gezet. Zo was David Backham nog het gezicht van Samsung tijdens de Olympische Spelen in London maar werd de ex-voetballer tijdens de superbowl eerder deze week toch echt gespot met een iPhone. Sporters Franz Beckenbauer en David Ferrer en Amerikaanse T-Mobile CEO John Legere werden door Samsung betaald om positief over Galaxy-producten te twitteren maar deden dit allemaal vanaf hun iPhone.

Of de Olympische sporters zo dankbaar zijn met hun Galaxy S4 dat ze zich zullen houden aan Samsung’s dringende verzoek moet vrijdag blijken. De ceremonie wordt rond 17.15 uur (Nederlandse tijd) live uitgezonden.

De eerste OMT-er die een iPhone op het veld spot krijgt een OMT-muts!

Reacties

53 reacties
 • Profielfoto
  essiw

  Ik vind de titel een beetje misleidend, alsof er door samsung geen apple apparaten zichtbaar zouden zijn. Maar verder een goed artikel;)

 • Profielfoto
  i_yell0wi7

  Samsung laat zo wel een beetje het Koreaanse beeld zien, Wat niet van ons is mag niemand zien of te weten komen, moet dan ook alle andere sponsors van Samsung weg geplakt worden, Of de merkkleding van supporters die in beeld komen en niet van sponsore zijn. En in mijn ogen heeft samsung hier helemaal geen gezag over maar Rusland of het olympische comité. Zij betalen lijkt mij een advertentie plekje, meer niet.

 • Profielfoto
  1984

  What are American corporations who sponsor the Olympics prepared to do?

  http://www.sochi2014.com/en/partners-about

 • Profielfoto
  ramonvanbiljouw

  Ik dacht dat OMT super kritisch was…. Richting Apple, richting Samsung, maar blijkbaar niet richting de misstanden in Rusland. Zeker ten opzichte van de zaak van homo’s. We kunnen dit algemeen vermelden als misstanden en geen Apple gewenst. Maar dit is een discriminerend land en een organisatie (IOC) die dit toe laat. Ik vind het schande dat een organisatie spelen laat plaatsvinden in een land met dergelijke wetgeving. Ik vind het schande dat we hier over Apple VS Samsung praten. Ik vind het schande dat OMT hier aandacht aan besteed

 • Profielfoto
  Absrnd

  En dan zullen alle spelers blij zijn dat ze een Samsung hebben:)

  Hacken tijdens de Olympische spelen

  wel een beetje op zijn Umerikaans opgeklopt(ach ze weten niet beter)

 • Profielfoto
  Janjans

  Ik zie de sporters er wel voor aan om het apple logo af te plakken met of stickers met de tekst “APPLE” erop, of stickers die een nog groter logo tonen, of met de tekst “iPhone”. Dit hoeven er maar twee of drie te doen en een jolige fotograaf met een beetje pull krijgt het in de krant en Apple heeft meer reclame dan Samsung, dankzij Samsung….

 • Profielfoto
  Hermanko

  Samsung zoekt het maar uit. Het is jammer dat de spelen op de verkeerde plaats worden gehouden, met verkeerde sponsors en politici. Over drie weken is het leed geleden,klaar, afgelopen.

 • Profielfoto
  SunKeeper

  Net alsof je zonder logo niet het type telefoon kunt herkennen.

  Zie je een soort tablet, is het Samsung. Zie je een normaal formaat telefoon met een camera+flitser in de linkerbovenhoek is het Apple.

  Ze kunnen niet genoeg negatieve stampij maken over die Spelen. Hoe k*tter het verloopt hoe beter, bedenken ze zich de volgende keer nog wel een paar keer extra voordat ze het weer organiseren.

 • Profielfoto
  zepkleiker

  @Janjans: het zal je nog verbazen maar de gemiddelde mens is geen fanboy hoor. Zelfs niet als ze een iPhone gebruiken.

 • Profielfoto
  Abelvoyen

  Gewoon leuk afplakken met zo’n standaard apple sticker die je bij je iphone krijgt

 • Profielfoto
  Janjans

  @franklinv Al of niet fanboy heeft hier weinig mee te maken. Het gaat om de eis die gesteld wordt, de manipulatie. Je op een dergelijke manier de wet laten voorschrijven zal echt niet zo heel goed vallen bij sporters en ze zullen daar best weleens een komische draai aan kunnen geven, ze zijn daar creatief en eigenzinnig genoeg voor. Blijkbaar zijn er voldoende anderen die dit ook zo zien, los van of het Apple is of niet. En dan is zo’n actie gewoon leuk in mijn ogen en staat het los van fanboyisme.

  Wat mij blijft verbazen is dat Samsung maar niet leert dat ze het gedrag of de voorkeur van dergelijke mensen niet kunnen kopen of deze opleggen, idem met andere publieke figuren. Telkens weer inderdaad gaat dit mis.

  Soms heb ik het idee dat je wel heel erg geobsedeerd bent door fanboys, aangezien de meeste reactie die je geeft betrekking hebben op een bestrijden van deze wezens. Doch, de afgelopen tijd was het best rustig wat dat betreft:grin:

  PS: ik heb geen iPhone, maar een Nokia (6110 of zo), en wil voor geen goud een andere telefoon

  @OMT: in het artikel van Apple Insider wordt gesproken van een Note 3 “Samsung is giving a free Galaxy Note 3 to every athlete competing in the 2014 Winter Olympics, …” Zijn er verschillende devices uitgedeeld?

 • Profielfoto
  Brambv

  De organisatie van Sochi gebruikt zelf ook liever een iPhone zo te zien.

 • Profielfoto
  Ricardo Coleman

  Even een kleine edit, ik ben normaal niet van de spelling maar het is:

  Beckham

 • Profielfoto
  Multimediaknaller

  Olympische Spelen = Maffia

  Miljarden ‘verdwenen’
  Mensenrechten worden er op grote schaal geschonden
  Mark Rukker en kornuiten trekken zich er niets van aan en gaat toch
  Je moet schijten zonder scheidingswand

  Om maar niet off topic te gaan, zou het mij geen fluit uitmaken wie er sponsor zou zijn van de OS

 • Profielfoto
  ilja.nieuwland

  Niet dat ik nou zo’n fan van Samsung ben (het is best knap om zo’n duur apparaat zo’n goedkoop ontwerp te geven), maar het is toch vooral het IOC waar de kritiek zich op zou moeten richten. Dit soort, tamelijk extreme, maatregelen om alleen gesponsorde producten te laten zien is namelijk niets nieuws: in Londen werd je ook ongeveer gevierendeeld als je met een blikje frisdrank van niet-sponsors in beeld kwam, en iedereen die maar iets vaags Olympisch in de naam had (en er zijn nogal een paar Olympic Pubs) mocht de tent gedurende de Spelen sluiten.

  Ze doen hun best maar in die zandbak aan de Zwarte Zee, ik ga lekker schaatsen op de Uithof. Met m’n iPod en de Nokia.

 • Profielfoto
  zepkleiker

  @franklinv Al of niet fanboy heeft hier weinig mee te maken. Het gaat om de eis die gesteld wordt, de manipulatie. Je op een dergelijke manier de wet laten voorschrijven zal echt niet zo heel goed vallen bij sporters en ze zullen daar best weleens een komische draai aan kunnen geven, ze zijn daar creatief en eigenzinnig genoeg voor. Blijkbaar zijn er voldoende anderen die dit ook zo zien, los van of het Apple is of niet. En dan is zo\’n actie gewoon leuk in mijn ogen en staat het los van fanboyisme.

  Dat is wel erg na√Įef. Als er een ‘beroepsgroep’ is die snapt wat het belang is van sponsorcontracten dan zijn dat wel de sporters. Daar hebben ze dus al hun hele leven mee te maken. Maar nu het gaat om Samsung vs Apple zouden ze het opeens als manipulatie zien en manieren gaan verzinnen om toch te laten zien dat ze een iPhone gebruiken? Zo ja, dan is er een gerede kans dat ze het doen vanuit fanboyisme.

 • Profielfoto
  zepkleiker

  Niet dat ik nou zo\’n fan van Samsung ben (het is best knap om zo\’n duur apparaat zo\’n goedkoop ontwerp te geven), (…)

  Ik ben ook geen fan van Samsung √≥f van Apple, maar ik vind het ook wel knap van Apple dat ze zo’n duur apparaat zo ongelofelijk kwetsbaar maken. Ik zie het wel aan het verschil tussen mijn 5s en de Galaxy S3 van mijn vriendin, terwijl ik er veel voorzichtiger mee ben dan zij.

 • Profielfoto
  zepkleiker

  De organisatie van Sochi gebruikt zelf ook liever een iPhone zo te zien.

  Dat is wel grappig ja.:-) Maar ik zou het webcareteam nou niet direct bestempelen als ‘de organisatie’.

 • Profielfoto
  MEEUW

  De enige die voor relletjes zorg is de media. Zie dit artikel maar hoe het geschreven is.

  Bekijk het eens andersom, 100 miljoen is best veel. En als apple dat had gesponsord.
  Was er dan ook zo op deze wijze een artikel als dit geschreven?

 • Profielfoto
  ilja.nieuwland

  @franklinvv: Nou heb ik sinds de 3GS al geen iPhone meer gehad (mijn vrouw heeft een 4 die ook alweer even meegaat en redelijk wat klappen heeft gehad), maar als ik zie hoe gemakkelijk de 5jes in mijn omgeving versplinteren moet ik je gelijk geven. Mijn eigen Lumia’s (eerst 800, nu 720) lijken beter tegen de elementen bestand te zijn.

 • Profielfoto
  Ruwepit

  Ilja, leef jij in een andere wereld dan ik?
  Ik zie namelijk nooit toestellen versplinteren in mijn omgeving, van welk merk dan ook…

  OT: Je wordt doodgegooid met Samsung reclame rondom OS. Tja, sponsor he.

 • Profielfoto
  klonic

  @i_yell0wi7
  Het is een beetje achterhald om alleen een paar vierkante meter aan bord te kopen waar je iets op mag zetten. Promotie gaat op heel veel andere manieren en dit is er een van.

  @fruitdruif
  Mafia en olympische spelen hebben niets met elkaar te maken. Rutte is daar niet als vertegenwoordiger van Homosexuelen. Het is op de eerste plaats een sportevenement. Dat wij bepaalde Russische wetten afkeuren, het zij zo, maar dan hoef je niet direct weg te blijven of daar te gaan stoken. Dat is een beetje als ruzie√ęnde ouders (Rusland & Nederland) die niet meer in het kindsbelang denken (olympische spelen/sporters). Persoonlijk heb ik niets met de olympische spelen maar ik vind het een beetje lullig als er vooral aandacht is voor politieke kwesties.

 • Profielfoto
  ro_me

  Ik zie de sporters er wel voor aan om het apple logo af te plakken met of stickers met de tekst “APPLE” erop, of stickers die een nog groter logo tonen, of met de tekst “iPhone”. Dit hoeven er maar twee of drie te doen en een jolige fotograaf met een beetje pull krijgt het in de krant en Apple heeft meer reclame dan Samsung, dankzij Samsung….

  Ja man, of Frank Lampard een Apple logo op zijn Chelsea shirt, zo over dat Samsung logo heen! Of Messi, tijdens een samsung commercial, stiekem in de camera zeggen; ‘buy an iPhone’! Nou, ik zie het ze ook allemaal doen hoor!

 • Profielfoto
  Cardigan

  Het is heel gebruikelijk bij grote sportevenementen dat er geen andere merken in beeld komen dan die van de sponsoren. Sporters moeten dan ook het beeldmerk van bijvoorbeeld hun kledingsponsor afplakken.

  Misschien dat deze eis van Samsung wel het enige normale is aan deze Olympische Spelen..

 • Profielfoto
  iDuck

  Daarom levert Apple ook die Apple-stickers bij hun producten… kan je mooi het logo mee afplakken.:smile:

 • Profielfoto
  ilja.nieuwland

  @Ruwepit: kennelijk. Van de afgelopen generaties iPhone kan ik uit persoonlijke ervaring (een nogal minieme steekproef dus) zeggen dat de 3gs nogal fragiel was, de 4/4s stevig (ken erg weinig geknakte exemplaren) en de 5 dan weer erg kwetsbaar – veel schadegevallen gezien, van heel veel kleine krassen tot ‘spontaan’ gebarsten display. Ik ben benieuwd hoe het me zal vergaan als ik binnenkort een 5c aanschaf.

 • Profielfoto
  ernst.

  Ik vertrek vanavond richting de Spelen en heb gelukkig geen Apple mobieltje te meer ik een Samsung Note heb met een uitstekende batterij en dito netwerk.
  1 ding weet ik al heel zeker bij de openingsceremonie en de uurtjes die je van te voren zit: Ik hoef mij geen zorgen te maken om een snel leeglopende batterij als ik flink wat plaatjes schiet of filmpjes maak,iets dat je wel hebt met een iPhone.:twisted:

 • Profielfoto
  ro_me

  Ik vertrek vanavond richting de Spelen en heb gelukkig geen Apple mobieltje te meer ik een Samsung Note heb met een uitstekende batterij en dito netwerk.
  1 ding weet ik al heel zeker bij de openingsceremonie en de uurtjes die je van te voren zit: Ik hoef mij geen zorgen te maken om een snel leeglopende batterij als ik flink wat plaatjes schiet of filmpjes maak,iets dat je wel hebt met een iPhone.:twisted:

  Nee, precies! Want het is 2014 en een ‘batterie case’ is nog niet uitgevonden!
  Veel plezier daar, en niet tegen Sven roepen dat ie op de verkeerde baan rijdt!

 • Profielfoto
  SunKeeper

  @ernst. is een standaard aandachttrekker. Hij post ook wel eens 60 reacties in een kwartier tijd.
  Niets te zien, gewoon doorfietsen.:wink:

 • Profielfoto
  Dutch-American

  @ ramonvanbiljouw In Nigeria zijn veel strengere homo wetten aangenomen. DIe gaan vele malen verder dan wat Rusland doet. Daar hoor ik niemand over. De meeste hier die kritisch over Rusland zijn, zijn gewoon racistisch eigenlijk. Waarom mag Nigeria wel anti homo wetten aannemen en Rusland niet?

 • Profielfoto
  steveb

  lichtgevend apple logo op iphone (net als bij macbook)
  dit is ons antwoord naar, tegen samsung
  hier is de handleiding
  http://www.youtube.com/watch?v=lgZEJfj1Obo

 • Profielfoto
  ilja.nieuwland

  @Dutch-American – lekker snel door de bocht, vriend. Beide zijn vreselijk (trouwens, in Oeganda is het nog een stukje erger).Het grote verschil is dat er in Rusland een van de grootste sportevenementen ter wereld wordt gehouden (met PR-mogelijkheden voor het bewind en tegenstanders) de komende weken, en in Nigeria niet.

 • Profielfoto
  1984

  Om te voorkomen dat het Koreaanse feestje verstoord wordt heeft het bedrijf daarom de sporters op het hart gedrukt om in dat geval op zijn minst het Apple-logo af te plakken of op een andere manier onzichtbaar te maken voor de televisiecamera’s.

  Koen van T, ik had verwacht dat jij wel beter zou weten.

 • Profielfoto
  maconly

  sAMSUNG is kut

 • Profielfoto
  maconly

  kijk vanavond naar de opening en net als bij de vorige spelen Apple rules bij de sporters , die hun gekregen smasung bij terugkomst lekker op ebay verkopen.

 • Profielfoto
  Janjans

  sAMSUNG is kut

  Ah, een genuanceerd en goed onderbouwd standpunt gepresenteerd als een feit:smile:

  @Ilja.nieuwland Is het niet zo dat in bepaalde staten in de VS (Mid West) nagenoeg gelijksoortige wetten van kracht waren, of iig waren tijdens de OS aldaar? Iets van die strekking hoorde ik onlangs, maar heb mijn twijfels over de juistheid ervan.

  Wel weet ik uit persoonlijke ervaring dat er nog grote delen zijn in de VS waar nog actieve vervolging plaatsvindt, door de gemeenschap expliciet, en ook door bepaalde instituties van de overheid. Echter dan niet onder de expliciete noemer van, maar er zijn voldoende andere manieren, doch de onderliggende tendens is er duidelijk een van haat en angst ivm homoseksualiteit. Ook in NL komt het nog dagelijks voor, soms in zeer ernstige mate. In de media wordt dit echter niet breed uitgelicht.

  Dat dergelijke zaken plaatsvinden is al erg genoeg, wanneer een staat door middel van een wet dergelijk gedrag bekrachtigt is op ieder niveau verwerpelijk. Alles in mij is dan ook gevoelsmatig voor een volledige boycot van OS, door alle landen en sporters, ook al weet ik dat dit niet wijs is en je daardoor juist de ander isoleert, en wat voor een ellende er dan kan ontwikkelen, dan kan het pas echt gaan rotten en doen. Met een kritische houding contact onderhouden en de punten bespreekbaar en publiek maken, zoals nu gebeurt, dat is wellicht helemaal niet zo’n slechte optie.

 • Profielfoto
  Ree

  Bekijk het eens andersom, 100 miljoen is best veel. En als apple dat had gesponsord.
  Was er dan ook zo op deze wijze een artikel als dit geschreven?

  Nee absoluut niet.

  Want Apple had nooit ge√ęist dat samsung gebruikers hun samsung logo moesten afplakken. Zo zielig is Apple dus niet.

 • Profielfoto
  ilja.nieuwland

  @Janjans: De bijsmaak is wel erg vervelend deze keer. En kom niet aan met het argument dat je sport en politiek moet scheiden: de OS zijn de laatste decennia (evenals de grote voetbaltoernooien) steeds meer een politiek uithangbord geworden. En dat ligt er deze keer wel heel dik bovenop. Ik weet niet of een ‘kritische houding’ erg veel zoden aan de dijk zet als-ie niet wordt gehoord. We zullen zien.

  Overigens: Wikipedia biedt een goed overzicht van LGBT-rechten in de VS; de korte samenvatting: verschilt enorm per staat, en de dagelijkse realiteit is vaak anders. Het is nergens meer illegaal om een relatie met iemand van dezelfde sekse te hebben.

 • Profielfoto
  maconly

  sAMSUNG is kut

  Ah, een genuanceerd en goed onderbouwd standpunt gepresenteerd als een feit:smile:

  @Ilja.nieuwland Is het niet zo dat in bepaalde staten in de VS (Mid West) nagenoeg gelijksoortige wetten van kracht waren, of iig waren tijdens de OS aldaar? Iets van die strekking hoorde ik onlangs, maar heb mijn twijfels over de juistheid ervan.

  Wel weet ik uit persoonlijke ervaring dat er nog grote delen zijn in de VS waar nog actieve vervolging plaatsvindt, door de gemeenschap expliciet, en ook door bepaalde instituties van de overheid. Echter dan niet onder de expliciete noemer van, maar er zijn voldoende andere manieren, doch de onderliggende tendens is er duidelijk een van haat en angst ivm homoseksualiteit. Ook in NL komt het nog dagelijks voor, soms in zeer ernstige mate. In de media wordt dit echter niet breed uitgelicht.

  Dat dergelijke zaken plaatsvinden is al erg genoeg, wanneer een staat door middel van een wet dergelijk gedrag bekrachtigt is op ieder niveau verwerpelijk. Alles in mij is dan ook gevoelsmatig voor een volledige boycot van OS, door alle landen en sporters, ook al weet ik dat dit niet wijs is en je daardoor juist de ander isoleert, en wat voor een ellende er dan kan ontwikkelen, dan kan het pas echt gaan rotten en doen. Met een kritische houding contact onderhouden en de punten bespreekbaar en publiek maken, zoals nu gebeurt, dat is wellicht helemaal niet zo\’n slechte optie.

  Lekker ontopic.

 • Profielfoto
  Janjans

  @maconly Sorry, mijn excuus:smile:

  On topic: Samsung is k.u.t. met peren, Apple is helemaal top, de beste, ik wil niets anders kennen, de wereld zou niets anders moeten kennen! Wanneer we allemaal Apple zouden gebruiken zou de wereld een perfecte zijn, nog beter dan welk persoonlijk utopia ook. Samsung lijkt er nergens op, maakt alleen plastic troep en is de wortel van al het kwaad in de wereld, samen met MS en Android, aangezien daar alle frustratie in de wereld vandaan komt! Apple is het enige dat klopt en werkt, al het andere loopt alleen maar vast en valt uit elkaar. Alleen Apple is geweldig!!!!!! (OMT helpt trouwens ook mee aan het kwaad, ik kan nu geen smileys meer toevoegen aan het bericht aangezien de oh zo mooie nieuwe header ervoor zit…. )

  http://www.onemorething.nl/community/topic/nieuwe-header-slokt-scherm-ruimte-op/
  (En ik kan dus ook niet meet bij de mogelijkheid van het toevoegen van een URL aan tekst)

 • Profielfoto
  ilja.nieuwland

  @Maconly ook ik wil, evenals @Janjans mijn excuses aanbieden en mijn oprechte dankbaarheid uitspreken dat je ons tot de orde roept. Anders hadden we misschien nog iets écht stoms gedaan, zoals, ik noem maar wat, driehonderd woorden quoten om er een berichtje van twee woorden onder te zetten.

 • Profielfoto
  Andre Mesker

  Onder het mom ‘sport verbroedert’ zou het mooi geweest zijn als Samsung en Apple samen een campagne hadden gelanceerd die zich richt op sport en de strijd, plezier en overwinningen die daarbij betrokken zijn. Of een leuk parodie filmpje waarbij 1 sportploeg apple zou voorstellen en de andere ploeg Samsung had relativerend kunnen werken. Vooral als het door Apple en Samsung samen gemaakt was.

  Een volkomen onhaalbaar idee natuurlijk maar het was wel mooi geweest.:smile:

 • Profielfoto
  Erik Van der bijl
 • Profielfoto
  mousewheel07

  iPhone gespot bij een van de voorste lopers van Bulgarije

 • Profielfoto
  Jupilerke13

  iPhone gespot bij Spanje xD

 • Profielfoto
  joostinthehouse

  Bij de Finnen liepen ook een aantal met een iPhone.

 • Profielfoto
  jellepetje

  @ramonvanbiljouw

  Ik snap het wel, dit is een tech-community, niet NU.nl

  Het is one more thing. Apple nieuws.

  Ik vind het niet schandalig, ik (en ik neem aan meerdere mensen) kom niet op deze site om over Russische homo-misstanden te lezen.

 • Profielfoto
  Dutch-American

  @Dutch-American – lekker snel door de bocht, vriend. Beide zijn vreselijk (trouwens, in Oeganda is het nog een stukje erger).Het grote verschil is dat er in Rusland een van de grootste sportevenementen ter wereld wordt gehouden (met PR-mogelijkheden voor het bewind en tegenstanders) de komende weken, en in Nigeria niet.

  Niks kort de bocht. Men is selectief verontwaardig. AL honderen homo’s zijn opgepakt in Nigeria. Waarom maakt niemand zich daar zorgen over. Daarnaast zonder de olympische spelen had niemand zich zorgen gemaakt om de Russiche homo’s. Gewoon een gevalletje van Rusland bashen.

  Daarnaast moet het hypocrite westen ophouden over mensen rechten schendingen in Rusland. Amerika is geen haar beter dan Rusland.

  Iets van dubbele moral en meten met 2 maten “vriend”

 • Profielfoto
  maconly

  @maconly Sorry, mijn excuus:smile:

  On topic: Samsung is k.u.t. met peren, Apple is helemaal top, de beste, ik wil niets anders kennen, de wereld zou niets anders moeten kennen! Wanneer we allemaal Apple zouden gebruiken zou de wereld een perfecte zijn, nog beter dan welk persoonlijk utopia ook. Samsung lijkt er nergens op, maakt alleen plastic troep en is de wortel van al het kwaad in de wereld, samen met MS en Android, aangezien daar alle frustratie in de wereld vandaan komt! Apple is het enige dat klopt en werkt, al het andere loopt alleen maar vast en valt uit elkaar. Alleen Apple is geweldig!!!!!! (OMT helpt trouwens ook mee aan het kwaad, ik kan nu geen smileys meer toevoegen aan het bericht aangezien de oh zo mooie nieuwe header ervoor zit…. )

  http://www.onemorething.nl/community/topic/nieuwe-header-slokt-scherm-ruimte-op/
  (En ik kan dus ook niet meet bij de mogelijkheid van het toevoegen van een URL aan tekst)

  als ik nu een fanboy was dan zou ik er nog iets van kunnen maken , maar helaas ik ben een kritische apple gebruiker.

  waarom ik samsung kut vindt net als google heb ik al meerdere malen uiteen gezet,

  maar als jij de koreaanse kopieerfabrikant wil verdedigen ga je gang.

  Ik vond de gratis reclame voor apple door de sporters die met hun iphone rondliepen wel grappig om te zien.

 • Profielfoto
  ilja.nieuwland

  @Dutch-American: dus als er in A iets mis is en jij zegt dat er in B en C ook iets mis is, mogen we niets meer zeggen over A? Rare gedachtengang… Voor het geval je de titel van het artikel niet kon lezen: deze discussie gaat over de spelen in Rusland, niet over Amerika of Nigeria voor zover ik kan zien.

 • Profielfoto
  MacAanZee

  Als ik daar sporter was zou ik juist zorgen voor een heel groot Apple logo. Maar er zijn maar weinig topsporters met enig gevoel voor dit soort dingen of met interesse in mensenrechten of wat voor nieuws in de wereld dan ook. Ze stellen hun hele leven helemaal in het teken van hun sport om jaren te trainen om een honderdste seconde sneller te gaan. Ze gaan maar lekker hun gang, maar ik begrijp daar weer helemaal niks van. Zonde van je tijd, vind ik hoor. De Olympische organisatie gaat het al tientallen jaren niet om de sport maar om het geld. Elke vier jaar nieuwe accomodaties bouwen voor honderden miljarden is verkwisting van geld, vernielen van het milieu en vaak onderdrukking van de plaatselijke bevolking.
  Zo zijn in het Braziliaanse Rio de Janeiro 4000 straatkinderen ‘verdwenen’ en niemand kan of wil aangeven waar ze gebleven zijn.
  En verbod homopropaganda in Rusland?? Is er één land in de wereld waar de leiders zo heftig met elkaar zoenen als ze elkaar ontmoeten??!!

 • Profielfoto
  ilja.nieuwland

  Om nog even op de oorspronkelijke kwestie terug te komen: het lijkt toch om een broodje aap te gaan..

 • Profielfoto
  bupaul

  Wordt het niet eens tijd dat Apple een land sponsort.
  Benieuwd wat er dan gebeurd.