Koen van Tongeren
Koen van Tongeren Nieuws 6 februari 2014

Samsung: ‘geen Apple op Olympische Spelen’

Het zit de Russen niet mee; krijgen ze met de Olympische Winterspelen in Sochi eindelijk een wereldevenement van formaat, blijken de media het alleen maar over de relletjes er omheen te kunnen hebben. Waren het eerst nog de mensenrechten in Rusland of de miljardenverslindende corruptie rond de organisatie van de spelen, inmiddels raken journalisten niet uitgepraat over de belabberde omstandigheden van hun hotelaccomodatie.

Vandaag kwam er wéér een relletje naar buiten, en wel rondom een van de hoofdsponsors van de spelen. Samsung zou een sponsorbudget van meer dan 100 miljoen dollar in Sochi gepompt hebben. Daarbij hebben alle deelnemers aan de spelen een Galaxy smartphone gekregen. Samsung had er wel een eis bij voor sporters met een iPhone: verstop het Apple-logo.

Slashgear meldt dat alle deelnemende sporters een tasje van Samsung hebben gekregen waar een gloednieuwe Galaxy S4 in zat. Daarmee zouden ze de openingsceremonie van vrijdag goed kunnen vastleggen in foto’s en video. Leuk voor thuis maar vooral leuk voor Samsung. De opening wordt door tientallen miljoenen mensen wereldwijd bekeken. Een zee van Samsung-telefoons in beeld doet het dan goed.

Samsung weet echter als geen ander dat er ook veel sporters zijn die liever iets anders gebruiken; hun eigen iPhone bijvoorbeeld. Om te voorkomen dat het Koreaanse feestje verstoord wordt heeft het bedrijf daarom de sporters op het hart gedrukt om in dat geval op zijn minst het Apple-logo af te plakken of op een andere manier onzichtbaar te maken voor de televisiecamera’s.

Helemaal onbegrijpelijk is het verzoek van Samsung niet. Het bedrijf heeft zich al vaker gebrand aan het sponsoren van topsporters. AppleInsider heeft een aantal pijnlijke voorbeelden op een rijtje gezet. Zo was David Backham nog het gezicht van Samsung tijdens de Olympische Spelen in London maar werd de ex-voetballer tijdens de superbowl eerder deze week toch echt gespot met een iPhone. Sporters Franz Beckenbauer en David Ferrer en Amerikaanse T-Mobile CEO John Legere werden door Samsung betaald om positief over Galaxy-producten te twitteren maar deden dit allemaal vanaf hun iPhone.

Of de Olympische sporters zo dankbaar zijn met hun Galaxy S4 dat ze zich zullen houden aan Samsung’s dringende verzoek moet vrijdag blijken. De ceremonie wordt rond 17.15 uur (Nederlandse tijd) live uitgezonden.

De eerste OMT-er die een iPhone op het veld spot krijgt een OMT-muts!

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Samsung: ‘geen Apple op Olympische Spelen’
Sluiten