RED bouwt stoere Mac Pro-mod

Door: Koen van Tongeren - 14 reacties

Ja, allemaal leuk en aardig, die nieuwe Mac Pro maar als stoere cameraman of editor is een computer in de vorm van een prullenbak misschien niet de eerste keuze voor je bureau, zo ook voor Jarred Land, oprichter van het professionele cameramerk RED.

Land wou dolgraag een nieuwe Mac Pro hebben. De workflow van RED-camera’s is immers gericht op het Mac-platform. Alleen was het contrast tussen zijn stoere, hoekige en uit robuust staal gemaakte camera-bodies en de strakke, glimmende, ronde Mac Pro hem iets te groot. Aan de slag dus!

Met behulp van de productiematerialen en machines van RED maakte Jarred Land een nieuwe behuizing voor zijn Mac Pro die niet misstaan had als decorstuk van Mad Max. In de vierkante doos met stevig handvat zitten naast een Mac Pro ook een Thunderbolt RAID van 8 TB en een flinke ventilator om de boel koel te houden.

macproRED

Mocht je ook zo’n vermannelijkte Mac Pro willen hebben, dan zul je net als Jarred zelf aan de slag moeten. Hij houdt zijn robuuste Mac Pro graag voor zichzelf en is niet van plan om er meerdere exemplaren van te maken.

Reacties

14 reacties
 • Profielfoto
  dsdevries

  Uggly!!!

 • Profielfoto
  Floris

  Nice! Zou ik ook wel willen

 • Profielfoto
  aukem

  Syke, verkopen als ik hem was

 • Profielfoto
  SVHero

  Mooi ding! Alleen we apart dat de app crasht als je op de afbeelding klikt.

 • Profielfoto
  sciletto

  Echt fucking vet! Helaas heeft niet iedereen toegang tot zulke productiematerialen.

  Voor de mensen die RED niet kennen en geïnteresseerd zijn in film techniek, check de website. Dan zie je welke films er allemaal in RED zijn geschoten en wat voor kwaliteit camera’s het zijn. Voor mij is het, samen met Panasonic, de beste camera ter wereld.

  Ik wil er ooit één kopen. Puur voor de hobby maar het is jammer dat ze verschrikkelijk duur zijn.

  De RED camera

 • Profielfoto
  knekkie

  One of a kind.

 • Profielfoto
  computer space

  Geeze, lijkt bijna die bezopen design-trend van een paar jaar terug, hoe heet het ook al weer…. Steam Punk?

 • Profielfoto
  LeonB

  Zeg zeg, Land is nu wel het opperhoofd, maar geen oprichter hoor!:) Die eer komt Jim Jannard toe.

 • Profielfoto
  DBLCreations

  Ik blijf wel bij de ronde versie… Verder wel nice die website die Sciletto daar geeft, knap gedaan:-D Ik wist niet van het bestaand van deze red camera’s. Uit pure nieuwsgierigheid ook even gaan kijken naar het prijskaartje… *kuch*:p

 • Profielfoto
  serum

  lelijk is er een mooi woord voor.

 • Profielfoto
  Hermanko

  Tja, je moet wel van een schiettuig soort houden …

 • Profielfoto
  Macnido

  More is less. Blij dat er maar één van is.

 • Profielfoto
  iSponge

  Vind’m meer weg hebben van die apparaten die de Ghostbusters gebruikte…

 • Profielfoto
  The Jesus

  wansmaak is ook een gave…