Koen van Tongeren
Koen van Tongeren Nieuws 24 februari 2014

RED bouwt stoere Mac Pro-mod

Ja, allemaal leuk en aardig, die nieuwe Mac Pro maar als stoere cameraman of editor is een computer in de vorm van een prullenbak misschien niet de eerste keuze voor je bureau, zo ook voor Jarred Land, oprichter van het professionele cameramerk RED.

Land wou dolgraag een nieuwe Mac Pro hebben. De workflow van RED-camera’s is immers gericht op het Mac-platform. Alleen was het contrast tussen zijn stoere, hoekige en uit robuust staal gemaakte camera-bodies en de strakke, glimmende, ronde Mac Pro hem iets te groot. Aan de slag dus!

Met behulp van de productiematerialen en machines van RED maakte Jarred Land een nieuwe behuizing voor zijn Mac Pro die niet misstaan had als decorstuk van Mad Max. In de vierkante doos met stevig handvat zitten naast een Mac Pro ook een Thunderbolt RAID van 8 TB en een flinke ventilator om de boel koel te houden.

Mocht je ook zo’n vermannelijkte Mac Pro willen hebben, dan zul je net als Jarred zelf aan de slag moeten. Hij houdt zijn robuuste Mac Pro graag voor zichzelf en is niet van plan om er meerdere exemplaren van te maken.

Reageer op artikel:
RED bouwt stoere Mac Pro-mod
Sluiten