Pebble lanceert eigen App Store

Door: Raymon Mens - 4 reacties

Tijdens CES 2014 kondigde smartwatch-maker Pebble al aan met een eigen App Store te komen. Zojuist is deze als update voor de bestaande Pebble iOS-app gelanceerd. De Pebble App Store brengt meteen 1000 nieuwe watchfaces en apps naar de smartwatch.

De store is onderverdeeld in een aantal categorie├źn, te weten: Daily, Tools & Utilities, Notifications, Remotes, Fitness, en als laatste, Games. De apps worden op de iPhone gedownload en via de bestaande Bluetooth-connectie naar de Pebble verzonden.┬áOnder andere Yelp, Foursquare, GoPro en het Nederlandse Buienalarm zijn beschikbaar als app voor Pebble.

De Pebble App Store is nu live op iOS, later volgt Android.
De Pebble App Store is nu live op iOS, later volgt Android.

Voordat gebruik gemaakt kan worden van de Pebble App Store, dient het horloge ge├╝pdatet te worden naar firmwareversie 2.0. iPhone-gebruikers zitten op de eerste rij, voorlopig is de Pebble App Store alleen voor iOS beschikbaar. Volgens de maker van de succesvolle smartwatch volgt een Android-versie wel zo snel mogelijk.

De verspreiding van updates voor iOS-apps gaat geleidelijk. Nog niet alle landen zien de update voor de Pebble-app. Het kan even duren voordat deze in Nederland zichtbaar is.

Net als de App Stores van Apple, is de Pebble App Store curated. Dit wil zeggen dat alle apps gecontroleerd worden voordat ze in de App Store verschijnen. De ergste crap wordt niet toegelaten en de kans op malware op je smartwatch is hierdoor bijzonder klein. Later deze week lees je op OMT een overzicht van de leukste, nuttigste en meest bijzondere apps voor jouw Pebble.

Reacties

4 reacties
 • Profielfoto
  Xcode

  Deze ‘App Store’ van Pebble bestaat al sinds het horloge naar de klanten werd verzonden. Misschien had het nog niet die naam, maar hij bestond al. Het is wel zo dat er steeds meer ‘applicaties’ worden gemaakt voor de Pebble.

 • Profielfoto
  leavestone

  @xcode als je zelf het net afstruinen op appjes te vinden en te downloaden een store vind?

  Update is beschikbaar alleen download van pebble update gaat traag.

 • Profielfoto
  Hydr├Ž

  Hoe is dit systeem anders dan In-App aankopen?

 • Profielfoto
  brinkey

  Staat er op. Grappig nu ook watchface met weeraanduiding. Helaas nog geen support voor Micoach van adidas, maar de functionaliteit wordt groter.

  Helaas zal het allemaal wel verdwijnen wanneer Apple, na goed afgekeken te hebben, met de iWatch komt.