Raymon Mens
Raymon Mens Nieuws 3 februari 2014

Pebble lanceert eigen App Store

Tijdens CES 2014 kondigde smartwatch-maker Pebble al aan met een eigen App Store te komen. Zojuist is deze als update voor de bestaande Pebble iOS-app gelanceerd. De Pebble App Store brengt meteen 1000 nieuwe watchfaces en apps naar de smartwatch.

De store is onderverdeeld in een aantal categorieën, te weten: Daily, Tools & Utilities, Notifications, Remotes, Fitness, en als laatste, Games. De apps worden op de iPhone gedownload en via de bestaande Bluetooth-connectie naar de Pebble verzonden. Onder andere Yelp, Foursquare, GoPro en het Nederlandse Buienalarm zijn beschikbaar als app voor Pebble.

De Pebble App Store is nu live op iOS, later volgt Android.

Voordat gebruik gemaakt kan worden van de Pebble App Store, dient het horloge geüpdatet te worden naar firmwareversie 2.0. iPhone-gebruikers zitten op de eerste rij, voorlopig is de Pebble App Store alleen voor iOS beschikbaar. Volgens de maker van de succesvolle smartwatch volgt een Android-versie wel zo snel mogelijk.

De verspreiding van updates voor iOS-apps gaat geleidelijk. Nog niet alle landen zien de update voor de Pebble-app. Het kan even duren voordat deze in Nederland zichtbaar is.

Net als de App Stores van Apple, is de Pebble App Store curated. Dit wil zeggen dat alle apps gecontroleerd worden voordat ze in de App Store verschijnen. De ergste crap wordt niet toegelaten en de kans op malware op je smartwatch is hierdoor bijzonder klein. Later deze week lees je op OMT een overzicht van de leukste, nuttigste en meest bijzondere apps voor jouw Pebble.

Reageer op artikel:
Pebble lanceert eigen App Store
Sluiten