‘Nieuwe mobile device management beheertools in iOS 7.1’

Door: Raymon Mens - 9 reacties

Wie binnen een bedrijf of onderwijsinstelling een boel iOS-apparaten in één keer wil uitrollen of beheren, moet zijn heil zoeken bij Apple’s eigen Configurator of tools die ontwikkeld zijn door derden. Vooral op Configurator is nogal wat kritiek. 

Apple lijkt zich de onvrede van beheerders aangetrokken te hebben. AppleInsider meldt dat de iPhone-maker samen met iOS 7.1 een nieuwe methode voor het uitrollen en beheren van grote getallen iPhones en iPads beschikbaar zal stellen. De nieuwe methode heet Volume Services en werkt waarschijnlijk geheel ‘over the air’.

De webportal voor Volume Services is al online.
De webportal voor Volume Services is al online.

Momenteel zou Apple nog met een select aantal organisaties de laatste tests aan het afronden zijn. De nieuwe beheertools worden waarschijnlijk samen met iOS 7.1 voor iedereen beschikbaar gesteld. De Volume Services zouden een stuk uitgebreider zijn dan de huidige Configurator-tool van Apple welke vooral geschikt is voor kleine organisaties.

Reacties

9 reacties
 • Profielfoto
  Rickje

  Jooehoe, doe eens reacties toestaan op het artikel hieronder.
  Waarom kan dat niet gewoon?

 • Profielfoto
  Nickvd

  Het lijkt erop dat deze nieuwe methode gekoppeld is aan het gebruik van de volume licenties voor apps. Ofwel niet iets wat in Nederland gebruikt kan worden.

  Misschien een leuke vraag voor Jan David die er dankzij het RIJKS ook mee te maken heeft:

  Zal het iets zijn wat ook binnen bestaande MDM oplossingen geïntegreerd kan worden? Zoals bijv. Airwatch, MobileIron, Sophos Mobile Control, etc.?

 • Profielfoto
  ArjanStaal

  Kun je met MDM en volume service verschillende ios apparaten op afstand beheren? Niet alleen een update uitvoeren maar ook specifieke instellingen in een app maken? Rechten toekennen en dergelijke?

  Heeft iemand een systeem aan het draaien waar ik een keer kan meekijken? Ik wil graag 15 iphone’s beheren, probleem is dat ze niet op een plek zijn maar door de provincie Overijssel zwerven. Bij problemen zou ik graag op afstand de problemen kunnen oplossen. Zeg maar een soort teamviewer functie.

  Arjan Staal

 • Profielfoto
  csteelooper

  Waar ik vooral op hoop is een betere beheersbaarheid van de opgeslagen draadloze netwerken. Want het is nu nogal vervelend als je in een omgeving bent waar meerdere voor je iDevice bekende draadloze netwerken zijn: je weet dan nooit zeker op welk netwerk je terecht komt. Als ik nu bijvoorbeeld thuis kom weet ik niet of ik op een hier beschikbaar publiek netwerk zit, of op mijn eigen netwerk. In de praktijk blijkt vrijwel altijd dat ik op het publieke net zit. Ik zou willen dat ik mijn eigen netwerk expliciet als ‘voorkeursnetwerk’ kon aanduiden. Misschien iets voor iOS 7.1.1 (of 7.2)? Op de Mac kan dit al ‘eeuwen’, dus waarom (nog) niet op iOS? En NEE, ik wil er niet voor jailbreaken.

  N.B.: Met ‘publiek netwerk’ wordt hier een netwerk van hotspots bedoeld, zoals bijvoorbeeld dat van KPN, T-Mobile of Ziggo, waarvan ik de inloggegevens op mijn telefoon (in de iCloud Keychain) heb opgeslagen. Het ‘vergeten’ van deze netwerken is geen optie; ik maak er op andere plekken gebruik van.

 • Profielfoto
  fredmatrack

  Ik ben heel erg benieuwd. Wij gebruiken nu profielbeheer van os x server om onze iPads in de school te beheren. Dat werkt, maar werkt ook niet altijd perfect. Ik vermoed dat dit een soort cloudversie van profielbeheer wordt. Hopelijk met wat extra’s zoals rapportage en rechtstreeks gekoppeld aan de app store.
  Ik vermoed ook dat VPP nu ook snel in België en Nederland beschikbaarheid zal komen.

 • Profielfoto
  Bodevinaat

  Zeker nog nooit naar de Profile Manager van OSX server gekeken. Indien goed ingeregeld een ideale tool om grotere hoeveelheden devices klaar te stomen voor een uitrol, incl apps, restricties en de nodige security.

  Blog

  In dit blog laat ik zien wat Profile Manager kan, tegen een fractie van de kosten van de grote leveranciers van MDM.

 • Profielfoto
  Sanjeev

  Zou het mogelijk zijn om apps te kunnen pushen met voor definieerde instellingen?
  Zoals bijvoorbeeld username/password e.d.

 • Profielfoto
  fredmatrack

  Indien de app dat ondersteunt, kan je via ProfileManager instellingen meesturen.

 • Profielfoto
  Bodevinaat

  Je kunt bijv in een profiel een Exchange client voorbakken, zodat de device in één keer alle correcte gegevens ontvangt. En pushen van een profiel gaat uiteraard OTA. Lijkt wel of de redactie niet wist dat dit bestond. De tool die Apple nu aankondigt zal een budgetversie zijn van de Profile Manager