Raymon Mens
Raymon Mens Nieuws 27 februari 2014
Leestijd: 2 minuten

Niemand is écht enthousiast over de Samsung Galaxy S5

Samsung maakte maandag zijn vlaggenschip voor 2014 bekend. De Galaxy S5 werd met een enorme show gepresenteerd tijdens het Mobile Word Congress in Barcelona. Een echt Android-feestje met Huawei, Samsung en andere Aziatische fabrikanten.

Apple en Samsung zijn de twee fabrikanten die er op gebied van marktaandeel toe doen in smartphoneland. Er werd dan ook reikhalzend uitgekeken naar de Samsung Galaxy S5. Alle verwachtingen ten spijt, geen enkele techsite lijkt echt onder de indruk of enthousiast over de S5.

Samsung had wat in te halen
Natuurlijk heeft de Galaxy S5 een nog groter scherm, nog meer megapixels en een nog snellere processor. Na de presentatie van de iPhone 5S in het najar van 2013 had Samsung echter wat in te halen. De nieuwe iPhone bracht immers een vingerafdruklezer,  64-bit processor en gouden kleurtje.

De gouden S5 is gouder dan de gouden iPhone 5S.

NUtech: “Innovatie laat Samsung niet zien.”
In een hands-on op NUtech.nl lezen we dat de S5 slechts een kleine stap vooruit is. Het ontwerp valt reviewer Colin van Hoek qua originaliteit en afwerking tegen. Ook laat de gebruiksvriendelijkheid van de vingerafdrukscanner volgens NU ten wensen over. De conclusie “Wellicht weet Samsung nog te verrassen met de prestaties, camera en accuduur.” liegt er niet om.

The Verge: “Vingerafdrukscanner werkt niet goed”
Samsung is er volgens The Verge niet in geslaagd een vingerafdrukscanner te maken die net zo goed is als die in de iPhone 5S. De vinger moet over de homeknop geveegd worden, reviewer Dan Seifert noemt de functie bovendien “quite unreliable and virtually impossible to activate when holding the phone in one hand.”

PC-Advisor: “We zijn er niet echt ondersteboven van”
Het Britse PC-Advisor bekeek de Galaxy S5 en concludeerde dat het toestel “nothing to get excited about” is. Dat de telefoon waterbestendig is en een fingerprint scanner heeft, is volgens de Britten tegenwoordig vrij standaard. De enige nieuwe en unieke feature, de hartslagmeter, wordt al niet bijzonder nuttig omschreven.

De voorkant van de Galaxy S5 is praktisch gelijk aan die van de S4.

Apple heeft met 64-bit en de vingerafdruklezer in de iPhone 5S de lat hoog gelegd. Samsung lijkt er niet in te slagen deze features naadloos in zijn nieuwe vlaggenschip te integreren en gokt verder op veilig. Het gevolg is dat de Galaxy S5 niet weet te imponeren. Dat het toestel ongetwijfeld goed zal verkopen is een op de phone wond.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Niemand is écht enthousiast over de Samsung Galaxy S5
Sluiten