Koen van Tongeren
Koen van Tongeren Nieuws 4 februari 2014

Kickstarter komt naar Nederland

Wie op OMT zoekt op de term ‘kickstarter‘ krijgt een lijst aan vernieuwende gadgets en accessoires te zien, vaak speciaal gemaakt voor Mac- of iOS- apparaten. De Pebble smartwatch haalde er zelfs 10 miljoen dollar op, maar ook iBeacons-projecten, iPhone-fotoboeken en heel veel andere gadgets vonden er hun oorsprong.

Wij Nederlanders konden tot nu toe wel meedoen met het financieren van projecten maar zelf een eigen Kickstarter-project starten zat er niet in. Daar komt binnenkort verandering in. Kickstarter heeft aangekondigd binnenkort ook voor Nederlandse ondernemers van start te gaan.

Kickstarter, voor het nog niet wist, is een crowdfundingsite. Iedereen met een goed idee kan er terecht om animo te vinden. De initiatiefnemer geeft aan hoeveel geld hij of zij nodig heeft om van het idee daadwerkelijk een product te maken. Als je geïnteresseerd bent teken je in op het product en als er genoeg toezeggingen zijn (binnen een vooraf gestelde termijn) dan wordt het geld van je rekening gehaald en kan de kersverse ondernemer aan de slag.

Kickstarter geeft aan ‘very soon’ Nederlandse ondernemers toegang te zullen geven tot het platform, maar wanneer dat precies is blijft nog onduidelijk. Tot die tijd kun je je al wel vast opgeven om per e-mail op de hoogte gehouden te worden. Wie nu al aan de slag wil gaan om van een idee zometeen een killer Kickstarterproject te maken kan al wel rondsnuffelen op de Kickstarter School.

Heb jij wel eens een Kickstarterproject gesteund?

Reageer op artikel:
Kickstarter komt naar Nederland
Sluiten