Lucas Raggers
Lucas Raggers Nieuws 10 februari 2014

iTunes Radio breidt uit, maar nog niet naar Nederland

Je bent het misschien alweer vergeten, maar met de introductie van iOS 7 zag ook de feature iTunes Radio het levenslicht. iTunes Radio is een radiofunctie die onderdeel uitmaakt van de Muziek app en die gebruik maakt van de muziek in de iTunes Store. Waarom had je er nog nooit van gehoord? iTunes Radio was alleen beschikbaar in de VS, maar daar kwam vandaag verandering in!

Per direct is iTunes Radio ook beschikbaar in Australië. Deze trage uitrol heeft waarschijnlijk alles te maken met muziekrechten waarvoor in ieder individueel land  contracten gesloten moeten worden. Daarnaast bevat iTunes Radio reclame en ook dat is onderhevig aan lokale wensen en eisen.

In oktober meldde Bloomberg dat begin 2014 Nieuw-Zeeland, Australië, Canada en de UK in aanmerking zouden komen voor iTunes Radio. Het lijkt er dus op dat het allemaal nog niet wil vlotten met de uitrol en dat Nederland voorlopig verstoken blijft van Apple’s idee van radio 2.0.

Weet je na het lezen van dit bericht nog steeds niet waar we het over hebben? Bekijk dan onze introductie in iTunes Radio.

Reageer op artikel:
iTunes Radio breidt uit, maar nog niet naar Nederland
Sluiten