Raymon Mens
Raymon Mens Nieuws 17 februari 2014

iPhone populairst bij 16- tot 30-jarigen

Er wordt veelvuldig onderzoek gedaan naar het gebruik van smartphones. Vaak gaan deze onderzoeken over de Amerikaanse markt. Een onderzoek van Nederlandse bodem is daarom altijd interessant. Zeker als het opmerkelijke verschillen toont.

Uit een recent onderzoek van Smartphonehoesjes.nl blijkt dat Nederlanders boven de veertig vaker een Samsung mobieltje hebben. Apple is het populairst bij mensen tussen de 16 en 30 jaar. Van die groep heeft een op de drie een iPhone. De meeste Samsung-gebruikers zijn tussen de 41 en 60 jaar oud. Van hen heeft 47 procent een telefoon van het Koreaanse merk.

Leeftijd smartphonegebruiker per merk.

Naast Apple blijkt ook Sony een merk te zijn dat populair is onder jongeren tussen 16 en 20 jaar. HTC en Nokia blijken een grotere groep oudere gebruikers te hebben. De uitkomst van het onderzoek is opmerkelijk. Apple wordt vaak geassocieerd met gebruiksgemak, waardoor het in theorie de minder tech-savvy gebruiker zou moeten aanspreken.

Tablet populair bij 60-plusser
Het bezit van een tablet blijkt toe te nemen naarmate Nederlanders ouder worden. Van de jongeren tussen de 16 en 20 heeft minder dan de helft (44,4 procent) een tablet. Bij mensen tussen 41 en 50 jaar neemt dat toe tot 68,5 procent en bij 60-plussers is het zelfs 72,4 procent.

Aan het onderzoek deden 1261 Nederlandse respondenten mee. Een infographic met daarin alle uitkomsten van het onderzoek is te bekijken.

Reageer op artikel:
iPhone populairst bij 16- tot 30-jarigen
Sluiten