Raymon Mens
Raymon Mens Nieuws 3 februari 2014

‘iPhone 5s bestverkochte smartphone in Nederland’

Misschien komt het door Touch ID, misschien door de gouden variant of misschien komt het door de 64-bit processor. Wat de reden ook is, de iPhone 5s was in december de bestverkochte smartphone van Nederland. De Samsung Galaxy S4 volgt op plaats twee.

Dit meldt Tweakers op basis van cijfers die telecom-insider Danijel Dercksen via Twitter bekendmaakte. Het verschil tussen de iPhone 5S en Samsung Galaxy S4 is groot, de smartphone van Apple verkocht ruim twee keer zo veel als het topmodel van Samsung.

Uit de cijfers van Dercksen blijkt dat ook in Nederland de iPhone 5c minder goed verkocht dan de iPhone 5s. De iPhone 4s en iPhone 5c verkochten ongeveer even goed bij retailers in ons land. Android-toestellen als de Google Nexus 5 waren van weinig belang in de verkoopcijfers. Apple en Samsung lijken de Nederlandse markt te domineren.

De cijfers zijn interessant omdat het gaat om werkelijk door Nederlandse retailers geleverde smartphones. Vaak gaan cijfers over leveringen van toestellen die mogelijk in magazijnen blijven liggen. Hoewel de cijfers summier zijn, is het voor het eerst dat er data over de Nederlandse smartphone-verkoop naar buiten komt. Fabrikanten berichten doorgaans alleen over wereldwijde verkopen, maar stellen geen data per land beschikbaar.

Reageer op artikel:
‘iPhone 5s bestverkochte smartphone in Nederland’
Sluiten