‘iPhone 5s bestverkochte smartphone in Nederland’

Door: Raymon Mens - 13 reacties

Misschien komt het door Touch ID, misschien door de gouden variant of misschien komt het door de 64-bit processor. Wat de reden ook is, de iPhone 5s was in december de bestverkochte smartphone van Nederland. De Samsung Galaxy S4 volgt op plaats twee.

Dit meldt Tweakers op basis van cijfers die telecom-insider Danijel Dercksen via Twitter bekendmaakte. Het verschil tussen de iPhone 5S en Samsung Galaxy S4 is groot, de smartphone van Apple verkocht ruim twee keer zo veel als het topmodel van Samsung.

Uit de cijfers van Dercksen blijkt dat ook in Nederland de iPhone 5c minder goed verkocht dan de iPhone 5s. De iPhone 4s en iPhone 5c verkochten ongeveer even goed bij retailers in ons land. Android-toestellen als de Google Nexus 5 waren van weinig belang in de verkoopcijfers. Apple en Samsung lijken de Nederlandse markt te domineren.

De cijfers zijn interessant omdat het gaat om werkelijk door Nederlandse retailers geleverde smartphones. Vaak gaan cijfers over leveringen van toestellen die mogelijk in magazijnen blijven liggen. Hoewel de cijfers summier zijn, is het voor het eerst dat er data over de Nederlandse smartphone-verkoop naar buiten komt. Fabrikanten berichten doorgaans alleen over wereldwijde verkopen, maar stellen geen data per land beschikbaar.

Reacties

13 reacties
 • Profielfoto
  sunapple

  Het is zonder twijfel door die 64-bit processor; hoe kun je anders Flappy Bird spelen?

 • Profielfoto
  Hydræ

  Het kost wat, maar dan heb je ook wat.:smile:

 • Profielfoto
  Afroman

  Zo’n duur toestel en dan toch best verkocht. Dat verbaasd me. Zie er ook echt nooit een in het wild. Destijds zag je die 4 en de 4S echt op elke straathoek. En de 3G en 3GS ook. Deze vind ik toch best zeldzaam tegen te komen.

 • Profielfoto
  sunapple

  Inderdaad Afroman, vandaag zag ik zelfs voor het eerst een echte gouden iPhone 5S in het wild. Nu kom ik ook niet vaak in het wild, toegegeven:razz:

 • Profielfoto
  jackybe67

  Voor mij was de Touch ID van doorslag. Snel, simpel en veilig. Op de 2de plaats kwam de gouden kleur.:-)

 • Profielfoto
  Spam

  Heel simpel; camping phone. Iedereen wil een goude bling telefoon. Vet de blits maken;-)

 • Profielfoto
  pim939

  Het is dan ook echt een super ding, die 5S:D Ik kom eigelijk ook bijna elke dag wel iemand tegen die er ook een heeft.

 • Profielfoto
  MacFundamentalist.nl

  Ze waren in december bijna nergens op voorraad, dus ik geloof het wel. Ik ben overgestapt vanaf een 3GS, de snelheidswinst is bijna niet te bevatten. Navigatie in Kaarten werkte op mijn 3GS amper, op mijn 5s is het een parel.
  Hier ga ik zeker weer 4 jaar plezier van hebben.

 • Profielfoto
  Minoe

  De meeste mensen willen niet enkel iets dat goedkoop is maar iets dat goed werkt

 • Profielfoto
  Henkie Penkie

  @Afroman Is denk ik niet zo verassend als het lijkt: jongeren willen tegenwoordig niet meer komen aanlopen met een 2e-rangs toestel.. Samsung en Apple domineren de laatste jaren al de markt met hun topmodellen (tenminste, aan de cijfers en wild-spots te zien), en merken als HTC en LG hebben hun glans verloren. De prijs van de 5s is niet per sé hoog vergeleken met de topmodellen van andere fabrikanten hoor. Het zal hier en daar een paar tientjes schelen, maar daar let je niet echt meer op als je een toestel van een paar honderd euro koopt… Dan kijk je meer naar de features en bling-factor;-)

 • Profielfoto
  Afroman

  Nou, ik vind de abonnementen en de toestellen los wel vrij hoog hoor.

 • Profielfoto
  Mekkertje

  @Minoe
  Het zou ook kunnen dat iPhonegebruikers het meest verwend zijn en daarom onmiddellijk een nieuwe willen en ook kopen. Jongeren met een 5S kom ik niet tegen, kan iets met de prijs te maken hebben.
  Samsung gebruikers zijn misschien wat pragmatischer en reden zich nog prima op een S2 of een S3.

  Ik heb net een Samsung S3 gekocht, ben er blij meer.
  Met wat handige apps trek ik zo mijn itunes playlists in het apparaat, werd ik blij van! 32 gb kaartje erin en spelen maar.
  Kost minder dan de helft tov een iPhone 5 of 5S.

 • Profielfoto
  jellepetje

  Ik maak bijna de overstap naar de 5S en ik kom van een HTC af. Ik vind de prijzen van de abonnementen behoorlijk meevallen, ik betaal nu net zo veel voor htc sensation xe per maand als dat ik voor een 5s 16gb zou betalen. Evenveel als voor een telefoon die maar half werkt:)