Koen van Tongeren
Koen van Tongeren Nieuws 1 februari 2014

‘iOS 8 focust op health tracking’

Dat Apple werkt aan een ‘iWatch’ mag als algemeen bekend beschouwd worden. Dat dit product weinig met een horloge van doen heeft en zich focust op gezondheid lijkt ook steeds duidelijker te worden. Toch leek tot vandaag niemand op het idee gekomen te zijn dat voor zo’n nieuw product ook een nieuwe versie van iOS nodig is.

9to5Mac bericht dat de opvolger van iOS 7 ondersteuning zal bieden voor het meten en analyseren van gegevens die via bio-sensoren binnenkomen. Volgens bronnen wordt er op dit moment gewerkt aan een speciale app die de codenaam ‘HealthBook’ heeft gekregen.

Healthbook zou gegevens van verschillende sensoren als losse kaarten in een kaartenbak weergeven, op eenzelfde manier als Passbook dat nu doet met tickets en klantenkaarten. Daarbij moet gedacht worden aan bijvoorbeeld bloeddruk, hartslag en hydratatie.

In de afgelopen maanden heeft Apple verschillende bedrijven en personen aangekocht die gespecialiseerd zijn in de ontwikkeling van medische sensoren. Aangenomen wordt dat dergelijke sensoren terugkomen in een armband-gadget die continue in contact staat met de iPhone.

Als de bronnen van 9to5Mac kloppen is Apple dermate ver gevorderd met de armband dat inmiddels aan de software-kant gewerkt kan worden. Tegelijkertijd merkt de site op dat nieuwe functies soms sneuvelen voor de eindversie van een nieuw besturingssysteem worden gehaald, om in een volgende versie van de software weer terug te komen.

Hoe ver Apple is met zijn gezondheidsarmband weten we waarschijnlijk rond juni, wanneer de World Wide Developer Conference gehouden wordt in San Francisco, vaak het moment waarop de volgende versie van iOS wordt aangekondigd.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
‘iOS 8 focust op health tracking’
Sluiten