‘iOS 8 focust op health tracking’

Door: Koen van Tongeren - 17 reacties

Dat Apple werkt aan een ‘iWatch’ mag als algemeen bekend beschouwd worden. Dat dit product weinig met een horloge van doen heeft en zich focust op gezondheid lijkt ook steeds duidelijker te worden. Toch leek tot vandaag niemand op het idee gekomen te zijn dat voor zo’n nieuw product ook een nieuwe versie van iOS nodig is.

9to5Mac bericht dat de opvolger van iOS 7 ondersteuning zal bieden voor het meten en analyseren van gegevens die via bio-sensoren binnenkomen. Volgens bronnen wordt er op dit moment gewerkt aan een speciale app die de codenaam ‘HealthBook’ heeft gekregen.

Healthbook zou gegevens van verschillende sensoren als losse kaarten in een kaartenbak weergeven, op eenzelfde manier als Passbook dat nu doet met tickets en klantenkaarten. Daarbij moet gedacht worden aan bijvoorbeeld bloeddruk, hartslag en hydratatie.

In de afgelopen maanden heeft Apple verschillende bedrijven en personen aangekocht die gespecialiseerd zijn in de ontwikkeling van medische sensoren. Aangenomen wordt dat dergelijke sensoren terugkomen in een armband-gadget die continue in contact staat met de iPhone.

Als de bronnen van 9to5Mac kloppen is Apple dermate ver gevorderd met de armband dat inmiddels aan de software-kant gewerkt kan worden. Tegelijkertijd merkt de site op dat nieuwe functies soms sneuvelen voor de eindversie van een nieuw besturingssysteem worden gehaald, om in een volgende versie van de software weer terug te komen.

Hoe ver Apple is met zijn gezondheidsarmband weten we waarschijnlijk rond juni, wanneer de World Wide Developer Conference gehouden wordt in San Francisco, vaak het moment waarop de volgende versie van iOS wordt aangekondigd.

Reacties

17 reacties
 • Profielfoto
  ro_me

  Logisch toch. Waarom zou Apple ook een horloge, tv, koffiezetter of magnetron gaan produceren?

 • Profielfoto
  koen

  An Apple a day keeps the doctor away

 • Profielfoto
  SvS

  jaja, intussen erg sceptisch tegenover ‘geruchten’ en vage vermoeden, zeker nadat iPhone 5c duur bleek te zijn na jaar lang gelezen te hebben over lancering van een budget-iPhone. Dus… ik zie het allemaal wel.

 • Profielfoto
  MEEUW

  Zo dan weet NSA ook mijn lichaams temperatuur, hartslag en hoeveel ik zweet:)

 • Profielfoto
  Jelle Meinders

  Dit word weer een revolutie iWatch

 • Profielfoto
  polansky

  Ik denk eerder een iFlop.

 • Profielfoto
  Needler

  Ik kijk hier erg naar uit. Mijn hoofd gaat duizelen (suiker tekort?) bij de gedachte wat zo’n armband uit kan lezen. Dit gaat weer een leapfrog-product worden. Vijf jaar voorlopen op de concurrentie. Net als bij de iPhone.

  Op dit moment heb ik een Nike+ FuelBand. Hoewel ik het een tof ding vind, doet ie te weinig. Alleen stappen is net even te weinig.

  Al vraag ik me wel af hoe Apple de hartslag en bloeddruk gaat meten om je pols. Aangezien dat niet echt betrouwbaar is. Een “echte” sporter heeft een borstband om zijn/haar hartslag te meten.

 • Profielfoto
  Xcode

  Ik kijk hier erg naar uit. Mijn hoofd gaat duizelen (suiker tekort?) bij de gedachte wat zo’n armband uit kan lezen. Dit gaat weer een leapfrog-product worden. Vijf jaar voorlopen op de concurrentie. Net als bij de iPhone.

  Ben het volledig met je eens.:cool:

 • Profielfoto
  Rickje

  Pfff, hoeft van mij niet. Me gezondheid laat ik liever over aan mezelf en naaste doctoren. Niet een horloge dat 24/7 dingen afleest.

 • Profielfoto
  Niels1230

  Ik hoop wel dat het een echt scherm heeft (niet zo als de nike+feul) zodat je van meer features kunt genieten

 • Profielfoto
  Nautdeapplefan

  Dit vind ik sowieso niks voor Apple, we zien wel.

 • Profielfoto
  MacRidge

  Na de iPhone een logische stap. Een apparaat die nog dichter bij je staat. Niet alleen je afspraken en gesprekken maar nu ook je lijf en leden als informatie voor jezelf beschikbaar.
  Dat is preventief prima toch? Over 5 jaar heeft iedereen de iMedic.

 • Profielfoto
  sjonnie

  Als Apple dit echt goed oppakt is dit potentieel iest waar mensen later op terug kijken als op de lancering van de iPad of Iphone. Als ze het echt goed doen kan het gamechanging worden. Ben heel erg benieuwd. Ik heb zo’n gevoel dat dit er voor kan zorgen dat Apple’s rol nog groter gaat worden in de wereld.

 • Profielfoto
  sjonnie

  Health is big BIG BIGbold text money

 • Profielfoto
  sjonnie

  *lol, big “in bold text” money

 • Profielfoto
  andro

  De volgende grote revolutie is waarschijnlijk de ‘quantified self’ waarbij je allerlei aspecten van je leven (vooral gezondheid) kunt gaan meten. Het idee is dat je beter preventief bezig kunt zijn dan reactief in de geneeskunde. Er zijn al een paar bedrijven actief in deze markt (Withings, Fitbit) en het lijkt erop dat hier toch een hele grote markt voor is. Tel daarbij op dat zowel Tim Cook als Jonathan Ive fitness fanaten zijn en dan heb je toch wel een logische match.

  Ik houd zelf al een tijdje een paar dingen bij (gewicht, bloeddruk, stappen en slaappatroon) en het maakt me wel heel bewust van een aantal zaken. Ik ben zelf heel benieuwd naar hoe apple dit gaat aanpakken.

 • Profielfoto
  Mcegbert

  Lijkt me stoer, vooral als die nieuwe armband ook weer VO heeft. Ik roei elke dag en wat ik nu mis is spraak informatie over hartslag, bpm, afstand tijd en meer. kan me zomaar voorstellen dat een dergelijk nieuw speeltje daar verandering in brengt, samen met apps van bijv erger data.com. Voor sporters like me een prima uitbreiding.