iOS 7 bevat verwijzingen naar nieuw model Apple TV

Door: Raymon Mens - 19 reacties

Het huidige model Apple TV stamt alweer uit maart van 2012. Met bijna twee jaar zonder vernieuwing is het langzaam maar zeker tijd voor een nieuw model van Apple’s settopbox. Vandaag ontdekte code in iOS 7 verklapt een nieuw model Apple TV. Mooi op tijd.

Eerder berichtten wij al dat er door Apple hard gewerkt wordt aan een nieuwe Apple TV waarbij games en andere apps van thirdparty-ontwikkelaars voorop staan. De vandaag door in iOS 7 gevonden verwijzingen naar een nieuwe Apple TV zijn het volgende puzzelstukje dat zegt: Dat nieuwe model Apple TV kán niet lang meer op zich laten wachten.

De betreffende code die het bestaan van de nieuwe Apple TV verklapt.
De betreffende code die het bestaan van de nieuwe Apple TV verklapt. [Via: 9to5Mac]
Het huidige model Apple TV heeft intern de naam “AppleTV3,2“, deze is ook terug te vinden in een het deel van de code van iOS 7 dat verantwoordelijk is voor AirPlay. Wat de aandacht trekt is de verwijzing naar een “AppleTV4,1”, een harde verwijzing naar een nieuwe model Apple TV. Mogelijk wordt deze al intern bij Apple getest. Verwacht wordt dat een nieuwe Apple TV een eigen App Store zal hebben zodat ontwikkelaars ook apps voor de Apple TV kunnen ontwikkelen. Dit zet ook de deur open voor gaming, de A7-chip die in de iPhone 5s zit is krachtige genoeg om mooie Full HD games op een TV te renderen.

Er wordt gefluisterd dat Apple in maart van 2014 een evenement zal houden om onder andere de nieuwe Apple TV aan te kondigen. Een OMT-app op de Apple TV wordt dan ineens werkelijkheid, wij kunnen niet wachten.

Reacties

19 reacties
 • Profielfoto
  Abelvoyen

  Moet ik gamen met de volgende apple tv zien als gamen met mijn iphone als controller of krijg je een echte contoller (met knoppen) erbij

 • Profielfoto
  Raymon Mens

  De iPhone is er al, dat lijkt me een prima controller. Zeker met de losse controllers die al te koop zijn waar je je iPhone in kan klikken. Zie: http://www.onemorething.nl/2013/10/foto-van-logitech-iphone-gamepad-gelekt/

 • Profielfoto
  Gezalfde

  Een app voor de appletv!? We wachten voorlopig al jaren op een iPad app..
  #inkoppertje

 • Profielfoto
  karelschapie

  Ik tel maar 1 verwijzing hoor?

 • Profielfoto
  Maverick2001

  Laat het AUB een volwassen media speler worden waarbij we geen jailbreak meer nodig hebben om een NAS te kunnen gebruiken. Dat is voor mij het voornaamste. Gamen vind ik bijzaak!

 • Profielfoto
  hokkie

  @Maverick2001

  Je hoeft al een tijdje geen jailbreak meer te hebben om de 1080p te kunnen gebruiken! Ik snap niet dat er nog steeds mensen zijn die 150 euro (of meer) voor een ATV betalen tbv een jailbreak… Beamer, Plex, AirVideoHD zijn alledrie prima apps! Ook op een NAS!!

 • Profielfoto
  bram91

  Een App Store met apps is super vet en heeft veel potentie denk ik, maar dan moet er wel een oplossing komen voor de slechte bediening van de Apple TV zoals die nu is. De standaard apps bedienen vind ik momenteel al een drama. Vooral als je een woord moet typen. Hopelijk verzint Apple hier iets innovatiefs voor.

 • Profielfoto
  App69

  ^ Hebben ze al gedaan.
  Bleutooth-toetsenbord gebruiken.
  Of de app Remote van Apple zelf om via je iDevice te typen.
  Try it.
  Toetsenbord op de schoot. iPad Air op salontafel en surfen maar op ’t net.

 • Profielfoto
  Needler

  @Maverick2001: dat kun je echt vergeten. Ik geloof niet dat Apple ooit exotische formaten gaat toestaan op iOS devices.

 • Profielfoto
  Xcode

  Een App Store met apps is super vet en heeft veel potentie denk ik, maar dan moet er wel een oplossing komen voor de slechte bediening van de Apple TV zoals die nu is. De standaard apps bedienen vind ik momenteel al een drama. Vooral als je een woord moet typen. Hopelijk verzint Apple hier iets innovatiefs voor.

  “Like”.

 • Profielfoto
  bram91

  @App69: dat noem ik nog niet innovatief goede bediening. Je kunt gebruikers slechts verplichten om een keyboard erbij te gebruiken. Dat is tenslotte randapparatuur voor de Mac. Een TV moet je kunnen bedienen als je languit op de bank ligt. Ben benieuwd of Apple hier iets goeds voor verzonnen heeft.

 • Profielfoto
  Bas Post

  @Needler
  officiële PLEX app voor ATV misschien???:grin:
  Hier zit ik nou op te wachen!

 • Profielfoto
  Needler

  @App69: dat noem ik nog niet innovatief goede bediening. Je kunt gebruikers slechts verplichten om een keyboard erbij te gebruiken. Dat is tenslotte randapparatuur voor de Mac. Een TV moet je kunnen bedienen als je languit op de bank ligt. Ben benieuwd of Apple hier iets goeds voor verzonnen heeft.

  Ik gok dat de Remote app op je iDevice een grote rol gaat spelen. Zelf geloof ik niet in alleen stemherkenning en Kinect/Wii remote-achtige oplossingen. Omslachtig en vooral langzaam.

 • Profielfoto
  ldb

  Cool… dan kan ik straks met m’n iWatch op de tv klokkijken. Of heb ik een remote om m’n pols straks? Apps starten, netflix, of gelijk een kinect-achtig wearable gamecontroller? Spannend!

 • Profielfoto
  Bento

  Ik hoop dat de menustructuur wordt aangepast. Als ik nu mijn eigen films / tv series wil bekijken, moet ik te diep (via computers?!?!?!? alsof ik mijn media verspreid heb staan over meerdere computers) de structuur in. Ik wil op het beginscherm een snelkoppeling naar mijn films en eentje naar mijn tv series.

 • Profielfoto
  gloooolg

  Lekker is dat als je net een Apple TV hebt aangeschaft

 • Profielfoto
  GForce85

  Dat er een nieuwe Apple TV komt in natuurlijk geen nieuws. Het feit dat het 4.1 i.p.v. 3.3 wordt maakt het interessant.

 • Profielfoto
  mymac

  Als er een degelijke Plex app op kan verschijnen is ‘ie af wat mij betreft. Zonder JB natuurlijk en zonder transcoding zoals nu voor de iOS devices het geval is.

 • Profielfoto
  App69

  @ Bram: Je hebt toch een toetsenbord nodig om te typen?