Raymon Mens
Raymon Mens Geruchten 10 februari 2014

iOS 7 bevat verwijzingen naar nieuw model Apple TV

Het huidige model Apple TV stamt alweer uit maart van 2012. Met bijna twee jaar zonder vernieuwing is het langzaam maar zeker tijd voor een nieuw model van Apple’s settopbox. Vandaag ontdekte code in iOS 7 verklapt een nieuw model Apple TV. Mooi op tijd.

Eerder berichtten wij al dat er door Apple hard gewerkt wordt aan een nieuwe Apple TV waarbij games en andere apps van thirdparty-ontwikkelaars voorop staan. De vandaag door in iOS 7 gevonden verwijzingen naar een nieuwe Apple TV zijn het volgende puzzelstukje dat zegt: Dat nieuwe model Apple TV kán niet lang meer op zich laten wachten.

De betreffende code die het bestaan van de nieuwe Apple TV verklapt. [Via: 9to5Mac]
Het huidige model Apple TV heeft intern de naam “AppleTV3,2“, deze is ook terug te vinden in een het deel van de code van iOS 7 dat verantwoordelijk is voor AirPlay. Wat de aandacht trekt is de verwijzing naar een “AppleTV4,1”, een harde verwijzing naar een nieuwe model Apple TV. Mogelijk wordt deze al intern bij Apple getest. Verwacht wordt dat een nieuwe Apple TV een eigen App Store zal hebben zodat ontwikkelaars ook apps voor de Apple TV kunnen ontwikkelen. Dit zet ook de deur open voor gaming, de A7-chip die in de iPhone 5s zit is krachtige genoeg om mooie Full HD games op een TV te renderen.

Er wordt gefluisterd dat Apple in maart van 2014 een evenement zal houden om onder andere de nieuwe Apple TV aan te kondigen. Een OMT-app op de Apple TV wordt dan ineens werkelijkheid, wij kunnen niet wachten.

Reageer op artikel:
iOS 7 bevat verwijzingen naar nieuw model Apple TV
Sluiten