Raymon Mens
Raymon Mens Nieuws 4 februari 2014
Leestijd: 2 minuten

iOS 7.1 beta 5 brengt kleine veranderingen

Met de vijfde betaversie van iOS 7.1 die zojuist uitgebracht is, kan iOS 7.1 niet ver weg meer zijn. In de aanloop naar de eerste grote update voor iOS 7 houden we je op de hoogte van de veranderingen in de betaversies die Apple vrijgeeft aan ontwikkelaars.

Apple stelde iOS 7.1 beta 5 dinsdag beschikbaar aan ontwikkelaars. De update is over the air the downloaden en is afhankelijk van het toestel 35 tot 98 MB groot. De vijfde beta van iOS 7.1 bevat een aantal kleine bugfixes, optimalisaties en uiterlijke tweaks. Wij hebben ze op een rijtje gezet.

Random Reboots
Apple beloofde al eerder een oplossing voor bugs die ervoor zorgen dat iOS-apparaten zonder aanwijsbare reden regelmatig opnieuw opstartten. In iOS 7.1 beta 4 waren de bugs nog steeds in bepaalde mate aanwezig, waarschijnlijk is beta 5 verder gewerkt aan het pletten van deze bugs.

Optimalisaties A7-chip
Het lijkt erop dat Apple in beta 5 van iOS 7.1 gewerkt heeft aan optimalisaties van de aanwezig drivers voor de A7-chip. Deze zit onder andere in de iPhone 5s en iPad Air. Een benchmark wijst uit dat de software nu nog iets meer snelheid uit de chip kan persen. Bij oudere iPhone-modellen was geen verschil in de Geekbench-score merkbaar.

Geekbench-score iPhone 5s op iOS 7.1 beta 4 (links) en iOS 7.1 beta 5 (rechts).

Siri spreekt natuurlijker
Siri heeft nieuwe stemmen gekregen. Helaas ontbreekt Nederland nog steeds, maar Japan, Australie, China en het Verenigd Koninkrijk krijgen nu Siri met een natuurlijkere stem van betere kwaliteit. De stemmen zijn niet standaard in iOS aanwezig, maar worden automatisch gedownload zodra er verbinding met Wi-Fi en een stroombron is.

Veranderingen toetsenbord
In de vorige beta van iOS 7.1 gaf Apple de toets voor shift en caps lock een nieuw uiterlijk. Dit zorgde voor enige verwarring, vooral omdat het enige verschil tussen shift en caps lock slechts met een subtiel kleurtje aangegeven werd. In iOS 7.1 beta 5 heeft caps lock een aangepast icoontje op het toetsenbord.

Caps Lock op iOS 7.1 beta 4 (links) en iOS 7.1 beta 5 (rechts).

Bewegen = Perspectiefeffect
We besluiten met een kleine verandering. Bij het instellen van een achtergrond kan sinds iOS 7.1 beta 3 gekozen worden om beweging aan of uit te zetten. Vanaf nu noemt Apple dit echter ‘Perspectiefeffect’.

iOS 7.1 beta 4 (links) en iOS 7.1 beta 5 (rechts).

Eerdere veranderingen
Sinds de derde beta van iOS 7.1 wordt door Apple geëxperimenteerd met diverse uiterlijke kenmerken van iOS 7. Heb je de eerdere veranderingen gemist? Bekijk de opvallende veranderingen in beta 3 en hoe Apple die veranderingen in beta 4 vervolgens polijstte.

De nieuwe beta heeft buildnummer 11D5145e en is voor geregistreerde ontwikkelaars over the air te downloaden door naar Instellingen > Algemeen > Software-update te gaan. Het is nog niet bekend wanneer de definitieve versie van iOS 7.1 uitkomt, maar deze laat waarschijnlijk niet lang meer op zich wachten. De meest recente versie voor consumenten is op moment van schrijven iOS 7.0.5.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
iOS 7.1 beta 5 brengt kleine veranderingen
Sluiten