Hoe Apple in 1 dag op 15 locaties een iPhone-film maakte? Zo dus.

Door: Koen van Tongeren - 8 reacties

Het lijkt bijna niet te doen; op één dag (24 januari 2014, de dertigste verjaardag van de Macintosh) op vijftien locaties in tien landen prachtige opnames maken van mensen die Apple-producten op een bijzondere manier gebruiken, oh ja en dat alles ook nog met iPhones gefilmd. Gisteren liet Apple zien dat het kan. Vandaag krijgen we een kijkje in de keuken.

https://www.youtube.com/watch?v=vslQm7IYME4

In een speciale behind-the-scenes-video is te zien hoe er tewerk is gegaan om zoveel mooie plaatjes te schieten in één dag. Er zijn crews in verschillende tijdszones ingezet. Ook is een arsenaal aan dolly’s, jibs, Steadycams rigs en andere apparatuur uit de kast gehaald om de bewegende shots een professioneel tintje te geven. Alles blijkt aangestuurd te zijn vanuit een centraal commando-centrum. Daar keek een regisseur live mee via speciale zenders die aan de iPhones gekoppeld waren. Via FaceTime werden regie-aanwijzingen gegeven.

Wil je na het zien van dit knap staaltje iPhone-videography zelf aan de slag, dan heb je geluk! OMT-er Coen Remmelts heeft nét een nieuw boek uitgebracht waarin de ins en outs van het filmen met je iPhone uitgediept worden. Nu te koop in de iBooks Store.

 

Reacties

8 reacties
 • Profielfoto
  AppelJuice

  Werkelijk ongelofelijk!! Dit kan alleen Apple :S

  Met wat goede afspraken is perfect mogelijk om van iedere locatie 5,6 sec aan beeldmateriaal te ontvangen dat op een dag geschoten is. Daarna nog alles bij elkaar tot 84 seconden monteren, mooi marketing schilletje er om heen en oh wat mooi….

  Ze laten wijselijk achterwege hoeveel tijd men bezig is geweest met het maken van afspraken, planning, voorbereiding etc!

  Verder een mooi filmpje wat mooi laat zien waar technologie voor gebruikt wordt deze dagen, maar ik ben helaas niet gevoelig voor de “oh wat knap en bijzonder” kant van het filmpje.

 • Profielfoto
  bmeerdink

  @AppelJuice: wat blasé toch…

  Apple laat juist heel uitgebreid zien wat ze er allemaal voor gedaan hebben om dat filmpje te maken. En het is toch leuk om te zien hoe mensen hun Apple spulletjes voor allerlei exotische (of inmiddels gewone) dingen kunnen gebruiken!

  En het nog maar een klein glimpsje van de toekomst wat je hier ziet.

 • Profielfoto
  knekkie

  Leuk dat het kan maar Ik denk niet dat men in de toekomst de puur en alleen de iPhone als camera gaat gebruiken voor series en films.

  Zo heel veel beter zal het niet gaan worden dat het bijvoorbeeld: “RED” camera’s kan gaan vervangen. Voorlopig niet in ieder geval

 • Profielfoto
  Edwin377

  Leuk dat het kan maar Ik denk niet dat men in de toekomst de puur en alleen de iPhone als camera gaat gebruiken voor series en films.

  Zo heel veel beter zal het niet gaan worden dat het bijvoorbeeld: “RED” camera\’s kan gaan vervangen. Voorlopig niet in ieder geval

  Ik denk dan ook dat je deze commercial niet alleen moet zien als feel good movie over Apple of “wat gaaf wat er met een iPhone kan” maar vooral ook als prikkel voor een nieuwe generatie om met de lowcost mogelijkheden van tegenwoordig aan de slag te gaan. Final Cut Pro X is (mede) voor die nieuwe generatie bedoeld. En dan straks content op een Apple variant van Vimeo op de Apple Tv?

 • Profielfoto
  App69

  Raar dat de kwaliteit zelf van de twee filmpjes op niks trekt.
  Wat is het nut er dan van?

 • Profielfoto
  Ricardo Coleman

  Internet de broedplek voor azijnpissers. Echt ongelofelijk hoe mensen altijd negatief kunnen zijn over alles. Apple laat gewoon zien wat je tegenwoordig met een mobieltje al niet kan bereiken en natuurlijk is daar wel weer wat negatiefs op te antwoorden. Ik zeg gaaf gedaan en ik ben het helemaal eens met Edwin377, dit laat goed zien waar toekomstige generatie mee aan de gang kan gaan. Het wordt allemaal een stuk toegankelijker

 • Profielfoto
  Buzz

  App69: Het zou fijn zijn als je ons zou kunnen uitleggen wat er dan mis is met de kwaliteit van de filmpjes, want zo begrijpen we je vast verkeerd. Bedoel je de beeldkwaliteit, de montage, het concept? Wat is er precies mee mis?

 • Profielfoto
  MacRay

  En nu?