Happy Birthday Steve!

16 reacties

Op 24 februari 1955 werd Steve Jobs geboren. Hij richtte samen met Steve Wozniak Apple Computer op. Wat begon als een bedrijfje in een garage groeide uit tot het meest waardevolle bedrijf ter wereld. Steve Jobs overleed in 2011 aan de gevolgen van kanker. Hij zou vandaag 59 jaar geworden zijn.

We herinneren Jobs ons als een man van details, de koning van de productpresentaties en de man die met ‘Nee’ geen genoegen nam als hij geloofde dat iets écht kon. Tim Cook stond vandaag door middel van een aantal tweets stil bij de verjaardag van de Apple-oprichter.

De kroon op het werk van Steve Jobs was ongetwijfeld de presentatie van de iPhone in 2007. Geen Keynote was compleet zonder ‘One More Thing’. De laatste ‘One More Thing’ van Steve was de introductie van iTunes Match in 2011. Wij drinken een drankje op de verjaardag van de man zonder wiens werk deze site niet zou bestaan. Fijne verjaardag Steve!

Wat is jouw herinnering aan Steve Jobs?

Reacties

16 reacties
 • Profielfoto
  nicj56

  Leuk dat hij nog steeds word herinnert.

 • Profielfoto
  matsoftmac

  Toch leuk om als Apple-fan op dezelfde dag jarig te zijn als Steve Jobs.;-)

 • Profielfoto
  Maced.2

  Mijn herinnering aan Steve is …. dat ik 9 jaar gelden mijn allereerste Mac G5 kocht .(y)

 • Profielfoto
  Apple Focus

  Toen ik voor het eerst een keynote zag van apple (de iPhone 4 ik was 12 ofzo) ik vond het echt geweldig hoe steve zijn producten introduceerden. Ik was gelijk verliefd op dat mooie design van de iPhone ^^ de iPhone 4 was dan ook mijn eerste apple product en daarna volgde al snel een iMac, iPad en macbook.

 • Profielfoto
  maxtje

  Toch leuk om als Apple-fan op dezelfde dag jarig te zijn als Steve Jobs.;-)

  Gelukkige verjaardag!

 • Profielfoto
  matsoftmac

  @maxtje: Thanks!!!:D

 • Profielfoto
  vanhyfte.johnny

  Mij blijft de introductie van de allereerste iPod het beste bij. Ik klooide toen met minidisks en wist niet goed wat ik me van dat rare apparaatje moest voorstellen. Maar het is wel het Apple product dat mijn leven het meeste veranderd heeft. En het leeft nu verder op mijn iPhone als een app.

  Toen waren duizend liedjes ontzettend veel. Nu is het normaal. Dit toont voor mij toch wel aan welke evolutie we meegemaakt hebben en wat voor een visionair Steve was.

 • Profielfoto
  Hydræ

  Mij blijft de keynotes van Steve bij waar ik nog steeds uren geboeid naar kan luisteren. Op Youtube is een kanaal EverySteveJobsVideo met al zijn videomateriaal.

 • Profielfoto
  sciletto

  Jeetje, er zijn bij mij zoveel herinneringen aan Steve. Mijn allereerste fysieke kennismaking met Apple ”en die vergeet je natuurlijk nooit” was de iMac g3 Bondi Blue. Ik heb hem nog steeds en hij staat aangesloten op me bureau (ik heb 2 bureau’s). De kleine speelt er wel eens op en het verbaast mij keer op keer dat hij het nog doet, snel is en dat het geweldig blijft om te horen hoe hij opstart. Probeer dat maar eens met een windows 98 pc:P

  De iPod heb ik overgeslagen en ik weet eigenlijk niet waarom. Ik bleef maar volhouden op mijn mini-disc van Sony en heb eigenlijk alleen maar andere mp3 spelers gehad. Waarom? geen idee want ik vond de magische spin-wheel fantastisch en het schermpje ook.

  Mijn 2e herinnering was de iPhone. Ik heb van de 3G tot de 5 gehad en dat eerste moment van het doosje uitpakken vergeet ik nooit meer. Dit was eindelijk een smartphone en na de eerste keer aanzetten was ik gelijk verkocht aan iOS. Ik heb wel eens zijwegen genomen naar een samsung, blackberry en de lumia maar deze werden na 2 a 3 maanden weer verkocht. Nopes, ik blijf denk ik wel bij Apple.

  Mijn 3e herinnering is de Mac Pro in 2009. Eindelijk kon ik hem halen en het moment dat ik hem uit de doos haalde staat in mijn geheugen gegrift.

  Mijn 4e en laatste herinnering is de iPad. Dit is samen met alle andere producten een verrijking van mijn leven.

  Alle kippenvel momenten van de keynotes blijven legendarisch. Wat ik ook heel knap vind is de emotie die Apple los maakt als iemand een product uitpakt. Zeg eens eerlijk, hoe vaak maak je dat mee met een ander product?

 • Profielfoto
  ro_me

  Jeetje, er zijn bij mij zoveel herinneringen aan Steve…bla bla bla bla…..product?

  Huh?

 • Profielfoto
  Frank Visser

  @Bento

  MISSE-LIJK MAKEN!
  Bah, wat een figuur ben jij zeg.

 • Profielfoto
  Frank Visser

  uit opwinding een typfoutje.

  MISSE-LIJK MAKEND!

 • Profielfoto
  Marius1976

  Mijn 3e herinnering is de Mac Pro in 2009. Eindelijk kon ik hem halen en het moment dat ik hem uit de doos haalde staat in mijn geheugen gegrift.

  Dat had ik destijds met m’n iBook G4. Met andere apple producten heb ik dat nog nooit gehad, maar die iBook G4… die was zo schitterend wit, en zo onberispelijk. Ik vind het nog altijd jammer dat ze van dat wit zijn afgestapt.

 • Profielfoto
  aukem

  @bento
  Sommige mensen zijn zo dom..

 • Profielfoto
  Steef Ams

  Wel leuk dat Apple enkele heel speciale cadeautjes voor Steve heeft, maar liefst drie verschillende bugs/beveiligingsfouten, en niet zulke kleine ook niet….

 • Profielfoto
  ckafe

  Mijn eerste herinnering is de LC van rond 1989. Ik was er erg blij mee net als nu met mijn Pro uit 2008 en alles wat daar tussenin heeft gezeten. Steve was ook mijn held, maar de opmerking van @Bento vond ik klasse. Ik schoot dan ook gelijk in de lach. Keep up the good humor.