Jan David Hanrath
Jan David Hanrath Geruchten 16 februari 2014

Gerucht: dit jaar maar één nieuwe iPad

Analist Ming-Chi Kuo van het Taiwanese KGI Securities heeft weer eens in z’n glazen bol gekeken en zich gebogen over de toekomst van de iPad. Met korte lijntjes naar de fabriek bleek Kuo eerder een goede voorspeller te zijn van nieuwe Apple-producten.

Dit jaar brengt ons volgens Kuo maar één nieuw model iPad en dat wordt een verbeterde iPad Air. Deze zal in de tweede helft van het jaar uitkomen en beschikken over een A8 processor en Touch ID. De retina iPad mini zal volgens hem onveranderd blijven, waardoor er weer een verschil in performance zal ontstaan tussen de kleine en grote iPad.

Als reden voert Ming-Chi Kuo aan dat Apple extra resources nodig heeft om begin 2015 een 12,9″ ‘iPad pro’ op de markt te kunnen brengen. De iPad 2, die met z’n A5 processor momenteel als instap-iPad fungeert, mag dit jaar ook met pensioen. Deze wordt naar verwachting vervangen door een opnieuw te introduceren iPad 4 met A6 processor en Retina scherm.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Gerucht: dit jaar maar één nieuwe iPad
Sluiten