Gameweekend: Threes! en Bike Baron

Door: Redactie - 0 reacties

Terwijl de Nederlandse schaatsers de ene naar de andere medaille binnenhalen op de Olympische Spelen, valt er op OMT ook ieder weekend wat te spelen. In Gameweekend bespreken we iedere week twee games, één voor iOS en één voor OS X.

Voor iOS bespreken we deze week het spel Threes!. Een premium puzzelspel, boeiend in zijn eenvoud en met een mooi design. Ben je echter niet zo van het puzzelen en bezit je een Mac? In Bike Baron voor OS X gaat het meer om balanceren, de juiste snelheid handhaven en je op je motor op lastige parcours begeven.

Threes!
Als ongekend rekenwonder sprong ik een gat in de lucht toen ik ontdekte dat in Threes! geen som uitgerekend hoeft te worden. Cijfers van gelijke waarde samenvoegen door de rijen tegels op het speelbord te verschuiven, is de ogenschijnlijk simpele taak die je als speler meekrijgt. De waarde van de tegels die je combineert, wordt bij elkaar opgeteld. Aan de hand van de cijfers die aan het einde van het spel op het bord liggen word je score berekend. Het is de bedoeling een zo hoog mogelijke score te halen. Het lijkt simpel, maar we weten allemaal: schijn bedriegt.

Threes2
Het de bedoeling een zo hoog mogelijke score te behalen, te delen met een mooie afbeelding.

Het spel kent drie soorten tegels: blauw met de waarde 1, rood met de waarde 2 en wit met een wisselende waarde. Het is mogelijk de tegels per rij, horizontaal of verticaal te verplaatsen. “Botsen” te combineren tegels tegen een rand, dan worden deze samengevoegd tot één tegel met de opgetelde waarde. De tegels met 1 en 2 kunnen gecombineerd worden, maar vanaf 3 moeten de tegels een gelijke waarden hebben om samengevoegd te kunnen worden. Bij elke zet wordt er een nieuwe tegel toegevoegd waarvan je de “soort” al kunt zien bovenin het scherm. Hiermee creëer je een speelbord met steeds meer tegels, totdat er geen tegels meer gecombineerd kunnen worden en er dus geen nieuwe tegels meer bij passen.

Bij Threes! draait het om het combineren van cijfers.
Bij Threes! draait het om het combineren van cijfers en daarmee samenvoegen van tegels.

Threes! vormt een echte uitdaging voor puzzelaars en fans van bijvoorbeeld Candy Crush Saga. Een groot voordeel in vergelijking met Candy Crush is dat Threes! weliswaar een betaalde game is, maar volledig vrij van in-app aankopen of reclame. Samen met een rustig, degelijk design maakt dit Threes! een plezier om op je iPhone of iPad te hebben. De game is op dit moment met 33,3333% korting verkrijgbaar via de App Store.

Het spel eindigt op het moment dat er geen zetten meer mogelijk zijn.
Het spel eindigt op het moment dat er geen zetten meer mogelijk zijn.

Bike Baron
Bike Baron is een voormalige iOS-game die naar OS X is geport. Het doel is simpel: rij met je gekozen karakter over een parcours en verzamel alle munten binnen een bepaalde tijd. Hierbij kan gebruik worden gemaakt van powerups, maar moet ook opgepast worden voor vaten olie. Raak je een vat olie? Dan spat je met een luide explosie uit elkaar.

Selecteer je karakter en stap op de fiets.
Selecteer je karakter en stap op de fiets.

De bediening is eenvoudig, de vier pijltjestoetsen worden gebruikt om te remmen, gas te geven en om naar links of rechts te leunen. Tijdens het spelen is het niet alleen een kwestie van zoveel mogelijk gas geven, om door smalle openingen te rijden is uiterste precisie van belang. Wie van snelheid houdt komt ook aan zijn trekken. Om door een looping te komen is het nodig om vol gas te geven en als dan niet met een backflip te eindigen.

Gas geven, backflips maken en door de loopings heen komen.
Vol gas geven en backflips maken om door de loopings heen komen.

Crash je? Dan crash je meestal hard met de nodige explosies en knalt je motor uit elkaar. Hierbij is duidelijk te horen dat goed nagedacht is over het geluid. Van de kreungeluiden die het karakter maakt bij een crash tot het juichen van het publiek bij een mooie actie, alles klopt. De tankstations die te zien zijn, dienen als checkpoints. Na een crash begin je op het punt waar je voor het laatst een tankstation tegen kwam. Dit maakt het spelen van moeilijk levels niet onnodig irritant.

Sommige levels vragen een andere aanpak. Precisie en gedoseerd gas geven.
Sommige levels vragen een andere aanpak. Precisie en gedoseerd gas geven.

Bike Baron komt standaard met ongeveer 300 verschillende levels. Het is ook mogelijk om eigen levels te maken met de bijgeleverde creator. Creaties van andere spelers zijn ook speelbaar, waardoor het aantal levels bijna oneindig wordt. De prijs van € 2,69 maakt dat Bike Baron veel gameplezier voor weinig geeft, zonder steken te laten vallen.

Downloaden en spelen

^ Door: Maarten (Threes!) en Raymon (Bike Baron)

Reacties

0 reacties