Redactie
Redactie Nieuws 8 februari 2014
Leestijd: 3 minuten

Gameweekend: Het Onmogelijke Spel en Bit Trip Runner 2

Vingers gestrekt? Klaar voor springen, rennen en avontuur? Schrik niet, we gaan je niet meenemen op survival. Het is tijd voor een weekend vol games. Ieder weekend is gameweekend op OMT en bespreken we een game voor iOS en een game voor OS X.

Terwijl velen in de ban zijn van Flappy Bird, waarvan wij het frustrerende karakter al hebben besproken in de laatste uitzending van OMT LIVE, bespreken we vandaag twee games die minder frusterend zijn. Zowel ‘Het Onmogelijke Spel‘ (iOS) als ‘Bit Trip Runner 2‘ (OS X) hebben als belangrijkste element de muziek die een sterk onderdeel is van de gameplay.

Het Onmogelijke Spel
Waar je bij Flappy Bird bij voorbaat het idee kunt hebben een leuk avontuur met een vogeltje te kunnen gaan spelen, krijg je bij Het Onmogelijke Spel precies wat de titel zegt. Als oranje blokje spring je door levels opgebouwd uit hindernissen. Zo simpel als dit klinkt, zo moeilijk is het spel.

Met opzet start bovenstaande filmpje in het midden, vanaf dat moment viel onze mond open van verbazing. Het is in het spel de bedoeling om door te springen, de puntige blokjes te ontwijken en de vierkantjes als springplank te gebruiken. Het spel kent twee modi om te spelen: een oefenmodus en de standaardmodus. In de oefenmodus is het mogelijk na het passeren van een ingewikkeld obstakel een vlaggetje neer te zetten om daar opnieuw te starten als je een fout maakt. In de standaardmodus begin je telkens van voren af aan.

In de oefenmodus kun je checkpoints neerzetten om midden in het spel te kunnen starten.

Hoewel het spel grafisch  geen pareltje is, heeft men over de muziek wel goed nagedacht. Net als in de OS X game van deze week, loopt het geluid van de acties in het spel precies synchroon met de soundtracks. Ondanks zijn eenvoud kan Het Onmogelijke Spel zorgen voor veel speelplezier. Er wordt veel gevraagd van het reactievermogen van de speler en ook niet geheel onbelangrijk is een goed doorzettingsvermogen. Voor € 0,89 is het spel verkrijgbaar in de App Store en voor nog eens datzelfde bedrag krijg je een extra ‘levelpack’. Als je al fan bent van Flappy Bird, mag Het Onmogelijke Spel zeker niet in je verzameling ontbreken.

Het is de bedoeling om op de zwarte blokjes te springen. Raak je de grond, dan start je opnieuw.

Bit Trip Runner 2
Runner 2 is de opvolger van Bit Trip Runner, een sidescroller met Commander Video in de hoofdrol. De originele Bit Trip Runner zag er erg retro uit. Bit Trip Runner 2 is niet alleen het vervolg, het geheel ziet er grafisch ook een stuk volwassener uit. Commander Video, de duistere Alien die bijzonder ritmisch blijkt.

Commander Video in actie in een nieuwe niet-retro wereld.

Commander Video kan alleen maar rennen, vooruit rennen. Aan de speler de taak om door middel van springen en glijden de obstakels te ontwijken en powerups te verzamelen. Dit alles op muziek die perfect synchroon loopt met de game. Door te springen en obstakels als trappen op te lopen, vul je als speler zelf elementen van de muziek in.

De soundtrack krijgt invulling aan de hand van acties van de speler.

Hoewel de eerste levels weinig anders bevatten dan over kleine springen, wordt het spel al snel uitdagender. Obstakels worden groter, complexer en lastiger. Hierbij speelt ook de muziek op en speel je je haast dansend door de levels. Voor de liefhebber van retro graphics zijn er ook een aantal levels in retro-sfeer aanwezig.

Downloaden en spelen

^ Door: Maarten (Het Onmogelijke Spel) en Raymon (Bit Trip Runner 2)

 

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Begin je weekend met de beste artikelen van OMT

Een goed weekend begint met de nieuwsbrief van One More Thing

Reageer op artikel:
Gameweekend: Het Onmogelijke Spel en Bit Trip Runner 2
Sluiten