Foto’s mogelijke onderdelen iPhone 6

Door: Raymon Mens - 53 reacties

De doorgaans betrouwbare Sonny Dickson heeft via Twitter een aantal foto’s van wat hij claimt de eerste onderdelen van de iPhone 6 online gezet. We zien een grijze iPhone die groter dan zijn voorgangers lijkt, ook zijn de hoeken afgerond. Iets dat tot nu toe alleen bij de iPhone 3GS en 5C voorkwam.

Dickson wist vorig jaar al ver voordat Apple deze aankondigden al een aantal foto’s van onderdelen van de iPhone 5c en iPhone 5s te openbaren. Hoewel hij zelf niet 100% kan bevestigen dat de vandaag gelekte onderdelen ook echt van de iPhone 6 zijn, kloppen ze aardig met hetgeen tot nu toe over de iPhone 6 bekend is.

Iphone6-artikel-3
Lightning-connector koptelefoon-aansluiting verraden het dunne ontwerp.

Qua dikte doet het ontwerp enigszins aan de iPod touch denken, deze is aanzienlijk dunner dan de huidige generatie iPhone. Als gelet wordt op de uitsparingen voor Lightning en headphones onderaan, is goed te zien hoe dun de case is.

VIa: Sonny Dickson
De achterkant lijkt platter en heeft ronde hoeken.

De iPhone lijkt zowel in de hoogte als breedte in formaat toegenomen te zijn. De uitsparing voor de camera neemt, in vergelijking met de huidige 4-inch iPhones, relatief weinig ruimte van de achterkant in.

Iphone6-artikel-2
Apple-logo en ruimte voor de camera en flitser is duidelijk zichtbaar.

Volgens prille geruchten krijgt de iPhone 6 een scherm dat ergens tussen de 4,5 en 5,5-inch groot zal zijn. Ook wordt gesproken over een zo goed als onbreekbaar scherm van saffier. Het is aan de hand van bovenstaande foto’s lastig te beoordelen van welk materiaal de achterkant van de vermeende iPhone 6 gemaakt is.

Reacties

53 reacties
 • Profielfoto
  GT1988

  Als hij zo dun wordt dan barst het scherm niet maar dan buigt je iPhone als hij in je zak zit.

 • Profielfoto
  martinbats

  Als ze de iPhone nou laten zoals de 5S qua dikte, er in stoppen wat ze hadden geplant voor de iPhone 6 en de ruimte die ze overhouden nou eens gebruiken om batterij toe te voegen, dan houden ze een telefoon over die langer meegaat dan 1 dag. Niet dunner maken, de iPhone is dun genoeg!

 • Profielfoto
  toineenzo

  Wauw hd fotos! En wtf is met die achterkant??!! Helemaal enorme vlekken.

 • Profielfoto
  Benjamin3691

  @martinbats Geweldig idee!
  :smile:

 • Profielfoto
  Gezalfde

  Achterkant is ongepolijst en ongeverfd zo lijkt het

 • Profielfoto
  steveb

  pff geloof er niets van
  1. dunner lijkt mij minder prettig in de hand liggen, zonder over de batterij te spreken
  2. zouden ze dan terug stappen van dubbele ledflits naar 1 enkele?

 • Profielfoto
  Marius1976

  Is het toeval dat die WILL IT BLEND gast ook Dickson heet? Tom Dickson!

 • Profielfoto
  Needler

  -EDIT-
  Helaas fake:(

 • Profielfoto
  Pete.Z

  Heel andere foto’s dan in het artikel, Needler….maar goed.

  Ik hoop wel dat die afgeronde hoeken waar zijn, ik vind nog steeds het ontwerp van de 4 en 5 onprettig in de hand liggen.

 • Profielfoto
  Needler

  Dat komt omdat OneMoreThing niet aan bronvermelding doet. De foto’s in dit artikel zijn niet volledig. Hier staan alle foto’s:

  http://9to5mac.com/2014/02/12/could-this-be-our-first-look-at-the-much-larger-iphone-6-shell/

 • Profielfoto
  Zaphod_B

  Zogenaamde foto’s van de nieuwe iPhone… Dat zien we elk jaar. En sorry, ik kan de vreselijk vage onscherpe versies echt totaal niet serieus nemen…

 • Profielfoto
  SvS

  Ben t eens me Zaphod_B. We zien het allemaal wel verschijnen. 5s vind ik een dijk van een design. Batterijcapaciteit verdubbelen in zelfde dikte zou top zijn, inderdaad!

 • Profielfoto
  sunapple

  Een design zoals van de iPod touch en iPads is misschien niet zo spannend, maar wel erg dun en “Apple” wat ik wel leuk vind. Toch hoop ik op iets interessanters qua design dan dit.

 • Profielfoto
  Buzz

  Kan degene die deze foto’s neemt er de volgende keer een liniaaltje, een iPhone 5, of een muntje naast leggen? Dan kan je tenminste wat zeggen over het formaat.

 • Profielfoto
  SanderApple

  In een winnend team moet je niet gaan wisselen, hetzelfde geldt voor het ontwerp van de huidige iPhone.

 • Profielfoto
  ro_me

  Heel andere foto\’s dan in het artikel, Needler….maar goed.

  Ik hoop wel dat die afgeronde hoeken waar zijn, ik vind nog steeds het ontwerp van de 4 en 5 onprettig in de hand liggen.

  Waar denk je nou dat OMT hun verhaaltjes vandaan halen? Gewoon sites langs gaan, verhaaltje kopi√ęren en op OMT zetten. OMT maakt deze nieuwsberichten niet, ze kopi√ęren deze! En Raymon doet dat op een beetje ‘rare’ manier.

 • Profielfoto
  Sandermrt

  Op 9to5mac staan ondertussen meer foto’s Inc. beeldscherm. Maar helaas lijkt het nep te zijn en alleen om een rendering te gaan…
  De iPhone 6 op het plaatje lijkt op een combinatie van de iPhone 5S, IPad Air, en LG G2.

 • Profielfoto
  csteelooper

  Ik zie wel wat een [HIER_PRODUCT_INVULLEN] te bieden heeft als het echt wordt aangekondigd. Dat geld voor √°lle producten van √°lle fabrikanten, dus ook voor een iPhone 6 van Apple. Aan dit soort ‘mogelijk echte foto’s’ (geloof me, het kost me moeite om mild te blijven) heb ik niks. De enige specs die ik voor waar aanneem zijn degene die door de fabrikant worden verspreid of die, na het lanceren van het product, als gevolg van gedegen onderzoek naar buiten zijn gekomen (bij dit laatste denk ik bijvoorbeeld aan iFixit). Voor geruchten koop ik niets.

 • Profielfoto
  sunapple

  In een winnend team moet je niet gaan wisselen, hetzelfde geldt voor het ontwerp van de huidige iPhone.

  Ik denk dat ze enorm veel kritiek over zich heen krijgen mochten ze het ontwerp van de 5 voor het derde jaar aanhouden; eigenlijk stamt het ontwerp al uit 2010 qua vierkante vorm en externe antennes. Doe mij maar iets nieuws, kunnen ze best daar bij Apple.

 • Profielfoto
  MickieF

  Raymon moet volgende keer maar even het internet afstruinen voordat hij een verhaaltje schrijft! Dan had hij kunnen weten dat het fake foto’s zijn van de iPhone 6.

 • Profielfoto
  THX-1138

  Waarschijnlijk het eerste “nieuwsbericht” in een enorme reeks, waarin iemand claimt weer een onderdeeltje van “de nieuwe iPhone” te hebben gevonden. We starten de teller.

  Nr. 1

 • Profielfoto
  knekkie

  Wat verwachten jullie nou? Zo makkelijk om een schuur af te branden. Bouw er maar eens een. dan weet je hoe moeilijk het is.

  Verwachten jullie nou serieus dat OMT redacteurs zelf als journalisten op pad gaan en dat ze zelf van al het nieuws de Bron zijn en het ook nog een als eerste brengen? Dat is simpelweg onmogelijk. De kans is groot dat iemand anders OMT voor is. Wees blij dat ze een ander format hebben gekozen. Op die manier is er tenminste dagelijks nieuws te vinden.

  Ik vind het huidige OMT juist heel fijn. Nu hoef ik maar naar 1 plek om in 1 oogopslag al het nieuws te vergaren. En dat ook nog eens in het Nederlands. Wat boeit het mij het nu of OMT de bron is of niet. De nieuws waarde blijft het zelfde. Je hoeft minder moeite te doen om het tot je te nemen omdat het allemaal in het Nederlands op 1 plek staat.

  Het is ook een aantal keer voor gekomen dat OMT de scoop had en dat The Verge en Engadget OMT nieuws overnamen. al dan niet met bron vermelding. Zo gaat dat spelletje nou eenmaal. Wees blij dat OMT er is. En als je denkt dat het beter kan? OMT is geloof ik nog zoek naar redacteurs. Hier kan je je aanmelden. http://www.onemorething.nl/werken-bij-omt/

 • Profielfoto
  RobertBV

  Ik begin mij steeds meer en meer te ergeren aan de artikelen die Raymond schrijft. Helaas staat zijn naam steeds vaker boven een artikel en dat komt de kwaliteit van deze geweldige website niet ten goede.
  Alsjeblieft Raymond: stop hiermee, ga een ander baantje zoeken of begin een eigen website. Ik begrijp dat je ontzettend je best doet, maar het lukt je niet om een artikel te schrijven zonder kromme zinnen, spelfouten of de inhoud vrijwel letterlijk over te nemen van andere websites. Het is nu zo dat ik bij elk artikel met jouw naam begin te twijfelen of het de moeite is om te gaan lezen…

 • Profielfoto
  jackybe67

  Robert, je bent nog maar 6 maanden lid van OMT, en al het ontslag eisen van een redacteur. Sterk…..

 • Profielfoto
  Ostinato

  Alle redacteurs zijn vrijwilligers, mensen. Volgens mij zelfs Koen, Jan David en Lucas. Het is hier niet de VS, waar een site als MacRumors 7 à 8 miljoen bezoekers per maand trekt (bron) Рzeer goed voor de reclame-inkomsten.

 • Profielfoto
  Boxerke

  Het lukt velen blijkbaar niet de titel juist te interpreteren “Foto‚Äôs mogelijke onderdelen iPhone 6″

  De redacteur van dit bericht geeft dus van meet af aan aan dat het mogelijks geen originele onderdelen zijn. Dus hou op met zagen hierboven en dank deze redacteur voor de moeite die hij gedaan heeft ons allen als Apple fans op de hoogte te houden.

  Waarvoor dank dus!

 • Profielfoto
  knekkie

  Aan een ieder die zeurt over de kwaliteit. Het staat je vrij om bij te dragen middels eigen artikelen. De redacteuren afbranden helpt niemand verder.

  Plus je maakt de site er niet gezelliger op.

 • Profielfoto
  koen

  Vrijwilliger of niet, het is een kleine moeite om je artikel na te lezen op onzorgvuldigheden voor het online te zetten. Dat komt niet alleen je eigen geloofwaardigheid ten goede, maar voorkomt ook een hoop gezeik van lezers.

 • Profielfoto
  knekkie

  Wellicht een redactie voor de redactie;)

  Heeft er iemand wat zinnigs over het onderwerp van het artikel te zeggen trouwens?
  Gaat een plattere iPhone 6 met een scherm van rand tot rand weer een hoop mensen doen (terug) overstappen naar de iPhone?

  Wat voor een vernuftigheden zullen er in zitten die de iPhone 5S niet heeft behalve platter en een groter scherm een een batterij die ondanks het dunner zijn niet minder lang mee gaat?

 • Profielfoto
  Shyos

  @knekkie

  Is daar ondertussen niet al een topic over???
  Beter zou zijn, zoals vaak wordt aangegeven op OMT, “Graag hier verder”

  Graag hier verder en gelieve geen topics openen indien er al 1 bestaat

  Misschien kan OMT deze regel ook zelf toepassen op nieuws berichten…

 • Profielfoto
  Janjans

  Het gaat hier niet slechts over het taalgebruik. Het taalgebruik wordt slechts aangehaald als een indicatie van een instelling. Het wordt aangehaald als symptoom. Dus de discussie mag hier best verder gaan, aangezien voor taal als symptoom nog geen topic is:wink:

  Wil je het inhoudelijk over het taalgebruik hebben, spelling en grammatica, dan is daar inderdaad een topic voor:

  http://www.onemorething.nl/community/topic/nederlandse-taal/page/12/

 • Profielfoto
  LarsAmmerlaan

  Goede stap van Apple. Ik verwacht een Macbook achtige achterkant.
  Zit het Apple logo niet iets te laag?;)

 • Profielfoto
  Janjans

  Daarnaast krijgt onze Raymon al vanaf het begin vele tips en kritische reacties, maar deze dringen niet door tot het lieve kind. Het gaat hierbij onder andere om het wijzigen van titels, artikelen en het verwijderen van kritische reacties zonder vermelding hiervan of opgaaf van reden.

  Enkele van zijn artikelen waren zelfs van dusdanig niveau dat de leden van de website GeenStijl hier ook kwamen buurten….

  Raymon is ooit als stagiaire komen werken, maar is toen niet goed begeleid in journelastieke ethiek, en daar plukken wij nu de rotte vruchten van. Ik blijf het een wonder vinden dat deze jongen is afgestudeerd, een papiertje heeft mogen ontvangen. Het zal wel een soort InHolland HBO opleiding zijn geweest. Helaas zullen we het moeten verdragen of gewoon niet meer komen, want doordringen doet het niet, niet bij Raymon, niet bij de redactie.

  -Edit- Enkele fouten uit tekst gehaald, helaas kon dit niet meer via de optie “bewerken”, het gaat er hier echt op vooruit met de vooruitgang. Dus maar even opnieuw een reactie geplaatst.

 • Profielfoto
  IcyDragon68

  dit ken net zo goed een ipod touch 6 zijn.

 • Profielfoto
  Dydefox

  Eindelijk! Een nieuwe iPhone! Mijn gouden 5s is alweer zoooooo gedateerd…

 • Profielfoto
  koen

  dit ken net zo goed een ipod touch 6 zijn.

  Dat zou zomaar waar kennen zijn:twisted:

 • Profielfoto
  MelvinCornelissen

  Daarnaast krijgt onze Raymon al vanaf het begin vele tips en kritische reacties, maar deze dringen niet door tot het lieve kind. Het gaat hierbij onder andere om het wijzigen van titels, artikelen en het verwijderen van kritische reacties zonder vermelding hiervan of opgaaf van reden.

  Enkele van zijn artikelen waren zelfs van dusdanig niveau dat de leden van de website GeenStijl hier ook kwamen buurten….

  Raymon is ooit als stagiaire komen werken, maar is toen niet goed begeleid in journelastieke ethiek, en daar plukken wij nu de rotte vruchten van. Ik blijf het een wonder vinden dat deze jongen is afgestudeerd, een papiertje heeft mogen ontvangen. Het zal wel een soort InHolland HBO opleiding zijn geweest. Helaas zullen we het moeten verdragen of gewoon niet meer komen, want doordringen doet het niet, niet bij Raymon, niet bij de redactie.

  -Edit- Enkele fouten uit tekst gehaald, helaas kon dit niet meer via de optie “bewerken”, het gaat er hier echt op vooruit met de vooruitgang. Dus maar even opnieuw een reactie geplaatst.

  Ik ben ook lid van Geenstijl, wat impliceer je hier mee? Kortzichtige reactie van een zogenaamd intelligent persoon.

 • Profielfoto
  diotav
 • Profielfoto
  App69

  Wat een gedoe weer over een telefoon.
  Ik blijf hem lelijk vinden en ’t ontwerp veranderd niet. Alleen dunner.
  En wat ben je met een telefoon die je dagelijks moet opladen? Dat ze dan meteen een vast toestel maken.
  Is dat nu waar Apple nog om gaat? Telefoons.
  Ja nu zie je overal iPhones en driekwart van de eigenaars weten niet eens wat ze er allemaal mee kunnen.
  Of vraag hun eens of ze de Apple TV kennen. In negen van de tien gevallen krijg je als antwoord: Apple TV? Bestaat dat dan?
  En nu weer maanden over een al dan niet echte foto van de iPhone 6.
  Die er toch hetzelfde uitziet als de vorige. Alleen dunner.

  Get a life.

 • Profielfoto
  iberno

  Ik zei vd week al op Twitter: iPhone 6?! Nope…. Dit is de iPhone air geheel in lijn met MB en iPad

 • Profielfoto
  MacAanZee

  Ik zou het erg mooi vinden als de iPhone 6 er zo gaat uitzien: mooie afgeronde rand net als bij iPad Mini en iPad Air en niet meer van die scherpe randen als nu, die niet lekker vasthouden. Deze foto’s zouden best echt kunnen zijn, waarom niet. Misschien zijn ze erg snel gemaakt en met een minder goede telefoon als een iPhone. Wie niet begrijpt waarom er van die rare vlekken op de achterkant zichtbaar zijn, moet naar de optici√ęn, want je ziet heel duidelijk dat het iPhone achterkantje in een plastic of cellofaan hoesje is verpakt – wellicht om het krasvrij te houden – en dat de vlekken worden veroorzaakt doordat het plastic op sommige plaatsen vastkleeft aan de metalen achterkant.

  Ik zou het prima vinden zo. Ook grotere schermen zijn dringend gewenst. Op de foto die het verschil laat zien met de huidige iPhone zie je dat er een behoorlijk verschil is. Het zou hier dus zeker gaan om een 5″ scherm schat ik zo. En misschien nog wel iets groter. Uit eerder onderzoek blijkt dat zeker zo’n 30% van de smartphonebezitters een scherm wil dat groter is dan 4″. De trend is een steeds groter scherm. Niet voor iedereen, dus ga nou niet allemaal schrijven dat jij dat niet wilt. Maar (net als ik) gaan veel mensen steeds meer doen op hun iPhone: kranten/nieuws lezen, weerberichten, nieuwssites, internetten, emailen, betalingen, Facebookpagina’s bijhouden en bewerken. Ik doe bijna alles met mijn iPhone en dan is een wat groter scherm een goed idee.

  En het is echt niet meer van deze tijd dat Apple beslist welk formaat er wordt gemaakt en dat je maar uit 1 formaat kunt kiezen. Dat is bij de iPad veranderd in meer formaten, dat is bij iMacs en MacBooks al heel lang zo en dat gaat nu bij de iPhone ook gebeuren.

  Waarom mensen zo blijven piepen over de batterij begrijp ik helemaal niet. Misschien hebben die nog geen iPhone 5S. Ik vind de batterijduur echt geweldig. Ik gebruik mijn iPhone erg intensief: meer dan 100x per dag (nooit geteld!) voor email, whatsapp, nieuwsberichten, weerbericht, soms navigatie, andere apps met gps etc. Ik heb data versturen naar Apple, pushberichten etc wel uitgezet voor de meeste apps en locatievoorziening alleen aanstaan waar dat echt nodig is. (Dus niet bij Whatsapp e.d.). Bij mijn Iphone 4S ging de batterij dan 7-10 uur mee. Bij mijn iPhone 5S, die ik nu 4 maanden heb gaat de batterij bij minstens zo intensief gebruik tussen 12 en zelfs 36 (!!) uur mee. Ik vind de verbetering ongelooflijk. Misschien komt het door de extra chip, die meet of je actief bent. (Als je een aantal uren ergens zit, zoals thuis of op werk dus beter je iPhone op tafel neerleggen).

  Als ik mijn iPhone soms wat minder intensief gebruik (bijvoorbeeld alleen af en toe email ophaal of verstuur, wat whatsapp e.d.) staat hij na 4 uur soms nog steeds op 100%. Ik kan mijn ogen soms niet geloven!

 • Profielfoto
  STEVEJ0BS

  Een grotere batterij is de makkelijkste weg. Maar Apple kiest juist bewust voor de moeilijke weg. Dus geen korte termijn visie maar lange termijn visie.

 • Profielfoto
  Macteach

  @Melvincornelissen: dapper dat je gewoon toegeeft ‘lid’ te zijn van GeenStijl, ik xou me rotschamen masr ja. Geen Stijl, de naam zegt het al:wink:

  Maar goed, het niveau van OMT-artikelen is inderdaad erg aan het dalen. Oude herverpakte, gekopieerde berichten; weinig eigen nieuws of inzichten; fouten die niet gecorrigeerd worden (feitelijke fouten, stijlfouten) om over het verkrachten van de Nederlandse taal nog maar te zwijgen.
  Maar ja, taalfouten, stijlfouten: het hoort bij de Geen Stijl-cultuur van velen hier blijkbaar.

 • Profielfoto
  Macteach

  Ach jee, en dan vertyp ik mijzelf uitgerekend op de fijne iPad toetsenborden, oh ironie: ‘xou’ is uiteraard ‘zou’ en ‘masr’ uiteraard ‘masr’ in de eerste regel. Zucht.

 • Profielfoto
  koen

  Hahaha:twisted:

 • Profielfoto
  Marius1976

  Ik begin steeds meer te begrijpen waarom OMT ervoor gekozen heeft om bij LABS de commentaren uit te schakelen.

  @Macteach

  Ik word het gezeik over het niveau van de artikelen meer zat, dan het vermeende lage niveau van de berichten. Het zijn niet de berichten maar de zeikerds die mij van OMT aan het afjagen zijn!

 • Profielfoto
  mmars

  Boeie

 • Profielfoto
  MelvinCornelissen

  Amen @Marius1976

  @Macteach, als je het niet erg vindt neem ik de moeite niet om te reageren.

 • Profielfoto
  MacRidge

  Jongens fijn he zon website. En zo nee, start er zelf een laat zien dat het beter kan.

 • Profielfoto
  MacAanZee

  Hoeveel mensen hebben hier nou gereageerd op het artikel en hun mening gegeven over de inhoud? Bijzonder weinig! Reacties over spelling moeten maar naar een aparte discussie en als je een type- of spelfoutje ziet: stuur dat dan even als persoonlijk bericht aan de schrijver.

 • Profielfoto
  essiw

  Misschien kunnen jullie beter een forumtopic aanmaken waar jullie het over de schrijfstijl van deze redacteur hebben (en dan hopelijk niet over de grammatica en spelling…) want het in elk artikel hebben over deze redacteur komt me onderhand de neus uit en ik vraag me af of het enig nut heeft het hier te bespreken.

 • Profielfoto
  RickDeRaaf

  Als dit de iphone 6 zou worden ben ik blij:)
  vind het mooi en vernieuwend, ook bied dit grotere formaat waarschijnlijk wel ruimte voor een betere batterij.