Flappy Bird-klonen niet meer welkom in App Store

Door: Raymon Mens - 12 reacties

De roemruchte game Flappy Bird werd meer dan een week geleden door de ontwikkelaar offline gehaald. Meteen na het verdwijnen van het origineel, kwamen talloze klonen de App Store binnen. Flappy Fish, Flappy Bee en Flappy Pig zijn enkele voorbeelden.

Volgens Techcrunch weert Apple inmiddels spelletjes met de naam ‘Flappy’ uit de App Store. Veel ontwikkelaars die mee willen liften op de hype die de vliegende vogel veroorzaakte, krijgen nul op het rekest. Ook Google zou inmiddels actief games die inspelen op de Flappy-hype uit zijn Play Store verwijderen.

Volgens Ken Carptenter, ontwikkelaar van de game “Flappy Dragon”, heeft Apple zijn game afgewezen omdat de naam van de app teveel lijkt op die van een populaire app. Op Twitter deelt hij zijn ongenoegen:

Apple heeft een clausule in zijn App Store Review Guidelines staan die stelt dat apps met een misleiden naam of omschrijving niet toegelaten worden. In de Google Play Store speelde nog een ander probleem, in de Android-winkel verschenen ‘Flappy’ games die gebruikersdata zoals contactpersonen stalen of alleen maar advertenties bevatten.

Flappy Bird was sinds mei 2013 in de App Store te vinden, maar ging begin dit jaar viraal en trok miljoenen spelers van over de hele wereld. De Vietnamese ontwikkelaar Don Nguyen besloot het spel echter uit de App Store te halen, de reden hiervoor is nog steeds onduidelijk.

Reacties

12 reacties
 • Profielfoto
  aukem

  Wat een gezeik allemaal man, laat die mensen hun spellen een eigen naam geven

 • Profielfoto
  STEVEJ0BS

  Ben het met Apple eens. Wees zelf origineel in plaats van de ideeën van anderen jatten.

 • Profielfoto
  Marius1976

  Ach 11 jaar geleden speelde ik al Superfly op mijn Atari 8bit

  http://www.youtube.com/watch?feature=player_detailpage&v=veAjYZGSIIk#t=18

 • Profielfoto
  luipaard-tijger

  Vladi bird mag dus in principe wel?

  Maar dat is online te spelen (ook op iOS)
  http://www.deidealewereld.vier.be/vladibird/

 • Profielfoto
  essiw

  lol al die aandacht voor een spel wat toch alleen maar frustrerend was. De clones boeien me nog minder, en als alleen de naam een probleem is geef je het toch een andere naam?

 • Profielfoto
  csteelooper

  @luipaard-tijger : hij is fijn!

  @esiw : zo zal het ongetwijfeld niet werken. Zeker als je kijkt naar hoe ver de keurmeesters van Apple soms gaan…

 • Profielfoto
  Rickje

  Dom spel. Ik speelde de helicoptervariant al 10 jaar geleden als flash spelletje en die verveelde ook al binnen 2 minuten. Sukkels, kansloze nietsnutten die helemaal opgaan in dit spel. Get a life.

 • Profielfoto
  koen

  Als jij er niets aanvindt, prima, maar waarom dan weer zo denigrerend afgeven op mensen die het wel leuk vinden? Over ‘get a life’ gesproken…:roll:

 • Profielfoto
  jitze

  je kan ook splashy-fish-adventure-flappy downloaden de cloon van Flappy Bird

  hier staan de link

  https://itunes.apple.com/nl/app/splashy-fish-adventure-flappy/id811035387?mt=8

 • Profielfoto
  Hydræ

  Flappy Bird-klonen niet meer welkom in App Store

  Apple is er ook een beetje klaar mee…

 • Profielfoto
  alexjeee

  Aarghh kom nie verder dan 24… Maar blijft een leuk wachtruimtespelletje! En dat helicopter spel van 10 jaar terug is toch echt anders, flappy bird kun je niet ingedrukt houden voor omhoog gaan!

 • Profielfoto
  maconly

  wat een hype voor een bagger spelletje.