Raymon Mens
Raymon Mens Nieuws 17 februari 2014

Flappy Bird-klonen niet meer welkom in App Store

De roemruchte game Flappy Bird werd meer dan een week geleden door de ontwikkelaar offline gehaald. Meteen na het verdwijnen van het origineel, kwamen talloze klonen de App Store binnen. Flappy Fish, Flappy Bee en Flappy Pig zijn enkele voorbeelden.

Volgens Techcrunch weert Apple inmiddels spelletjes met de naam ‘Flappy’ uit de App Store. Veel ontwikkelaars die mee willen liften op de hype die de vliegende vogel veroorzaakte, krijgen nul op het rekest. Ook Google zou inmiddels actief games die inspelen op de Flappy-hype uit zijn Play Store verwijderen.

Volgens Ken Carptenter, ontwikkelaar van de game “Flappy Dragon”, heeft Apple zijn game afgewezen omdat de naam van de app teveel lijkt op die van een populaire app. Op Twitter deelt hij zijn ongenoegen:

Apple heeft een clausule in zijn App Store Review Guidelines staan die stelt dat apps met een misleiden naam of omschrijving niet toegelaten worden. In de Google Play Store speelde nog een ander probleem, in de Android-winkel verschenen ‘Flappy’ games die gebruikersdata zoals contactpersonen stalen of alleen maar advertenties bevatten.

Flappy Bird was sinds mei 2013 in de App Store te vinden, maar ging begin dit jaar viraal en trok miljoenen spelers van over de hele wereld. De Vietnamese ontwikkelaar Don Nguyen besloot het spel echter uit de App Store te halen, de reden hiervoor is nog steeds onduidelijk.

Reageer op artikel:
Flappy Bird-klonen niet meer welkom in App Store
Sluiten