Raymon Mens
Raymon Mens Nieuws 19 februari 2014

Facebook koopt WhatsApp voor 16 miljard dollar

Zojuist is bekend geworden dat Facebook chatdienst Whatsapp heeft gekocht voor een bedrag van 16 miljard dollar. Facebook betaalde $12 miljard in aandelen en $4 miljard in cash. De populaire messenger-app komt hiermee geheel in handen van Facebook.

In een persbericht laat Facebook weten dat Whatsapp blijft bestaan als aparte app naast Facebook Messenger. Voor de gebruiker zal er voorlopig weinig veranderen. Er komen geen advertenties tussen de berichten en WhatsApp zal als Autonoom bedrijf blijven opereren en zijn principes niet overboord gooien, belooft het in een blog over de overname.

WhatsApp heeft zijn huid duur verkocht. Het bedrag van 16 miljard dollar (ongeveer 11,6 miljard euro) is een recordbedrag. Eerder nam Facebook fotodienst Instagram al over voor een bedrag van 1 miljard dollar en bracht het een bod van 3 miljard dollar uit op Snapchat.

Jan Koum, CEO en mede-oprichter van WhatsApp gaat bij Facebook werken als leidinggevende en krijgt een plaats in het bestuur van het sociale netwerk van Mark Zuckerberg. WhatsApp bestaat 5 jaar en heeft meer dan 450 miljoen actieve gebruikers. Naar schatting gebruiken 6 tot 8 miljoen Nederlanders de chatdienst.

Reageer op artikel:
Facebook koopt WhatsApp voor 16 miljard dollar
Sluiten