Raymon Mens
Raymon Mens Nieuws 12 februari 2014

Drie personeelswijzigingen bij Apple

De afgelopen dagen zijn er een aantal personeelswijzigingen bij Apple geweest. Opmerkelijk is dat het voornamelijk vrouwen betreft. De iPhone-maker raakt de misschien wel belangrijkste vrouwelijke medewerker uit Cupertino kwijt.

Als vice president of operations was Rita Lane tot voor kort verantwoordelijk voor alle operationele zaken die betrekking hebben op de iPad en Mac. Ze heeft aan het roer van de supply chain gestaan toen de iPad-verkopen explodeerden, maar gaat nu van haar pensioen genieten.

Supply Chain Superwoman Rina Lane is met pensioen gegaan.

De andere twee personeelswijzigingen betreffen geen vertrek, maar veelal promotie. Denise Young Smith, voorheen Vice President of Global Retail Stores, gaat de HRM-afdeling leiden. Ze neemt de positie over van Joel Podolny, hij gaat zich nu volledig op Apple University richten.

Interessant is dat Apple deze interne universiteit tegenover Bloomberg een steeds belangrijker wordende bron van talenten noemt. Er worden momenteel vooral management-trainingsprogramma’s gegeven. Steve Jobs was nauw betrokken bij de oprichting van deze opleidingsinstelling. Hij stelde een deel van het lesprogramma samen, inclusief een cursus “What Makes Apple Apple”. Zou de volgende Supply Chain Superwoman er inmiddels rondlopen?

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Drie personeelswijzigingen bij Apple
Sluiten