Drie personeelswijzigingen bij Apple

Door: Raymon Mens - 15 reacties

De afgelopen dagen zijn er een aantal personeelswijzigingen bij Apple geweest. Opmerkelijk is dat het voornamelijk vrouwen betreft. De iPhone-maker raakt de misschien wel belangrijkste vrouwelijke medewerker uit Cupertino kwijt.

Als vice president of operations was Rita Lane tot voor kort verantwoordelijk voor alle operationele zaken die betrekking hebben op de iPad en Mac. Ze heeft aan het roer van de supply chain gestaan toen de iPad-verkopen explodeerden, maar gaat nu van haar pensioen genieten.

Supply Chain Superwoman is met pensioen gegaan.
Supply Chain Superwoman Rina Lane is met pensioen gegaan.

De andere twee personeelswijzigingen betreffen geen vertrek, maar veelal promotie. Denise Young Smith, voorheen Vice President of Global Retail Stores, gaat de HRM-afdeling leiden. Ze neemt de positie over van Joel Podolny, hij gaat zich nu volledig op Apple University richten.

Interessant is dat Apple deze interne universiteit tegenover Bloomberg een steeds belangrijker wordende bron van talenten noemt. Er worden momenteel vooral management-trainingsprogramma’s gegeven. Steve Jobs was nauw betrokken bij de oprichting van deze opleidingsinstelling. Hij stelde een deel van het lesprogramma samen, inclusief een cursus “What Makes Apple Apple”. Zou de volgende Supply Chain Superwoman er inmiddels rondlopen?

Reacties

15 reacties
 • Profielfoto
  applefan222

  Ik wil niet zeiken maar in jullie tekst staat Rina Lane en op de afbeelding staat Rita Lane. Welk van de twee is correct?

 • Profielfoto
  THX-1138

  Uit je afsluitende vraag blijkt dat je de rol van Apple Academy helemaal niet begrepen hebt, Raymon.

 • Profielfoto
  Ruud Ravenhorst

  @Applefan222: scherp!

 • Profielfoto
  Raymon Mens

  Rita heet nu in heel het artikel echt Rita. Scherp opgemerkt:wink:

 • Profielfoto
  lomarga

  In héél het artikel nu, ja… maar de scherpte moet kennelijk wel van de lezers blijven komen, want ‘Rina’ in het onderschrift wordt voor het gemak alsnog overgeslagen:???:

 • Profielfoto
  applefan222

  @lomarga: misschien vindt Raymon dat de ondertitel niet bij het artikel hoort. Een foutje kan gebeuren maar dit is wel een vmbo mentaliteit. ( met alle respect naar vmbo’ers )

 • Profielfoto
  Martink

  Tja zou ook kunnen zijn dat de schrijver dit soort dingen niet op valt of het verkeert leest. Dat gebeurt;)

  1 lettertje fout. Niet overheen vallen ik zie regelmatig spelfouten in krant etc:)

 • Profielfoto
  Minoe

  Uit fouten kan je leren – ik ga er vlug nog een paar maken …

 • Profielfoto
  SvS

  Mooie cv heeft Rita opgebouwd.

  En vwb de typfoutjes, pff jonge jonge er zijn andere zaken om ons druk over te maken. Zulke reacties daarover neem ik niet meer serieus.

 • Profielfoto
  Appletosh

  wow 9 reacties over spel foutjes pfff…

 • Profielfoto
  ilja.nieuwland

  En nu een reactie op een reactie over spelfouten.

  Wat mij betreft is het niet onbelangrijk, overigens. Spelfouten (zeker als het er veel zijn) zeggen veel over de zorgvuldigheid (ook inhoudelijk) van de redactie.

 • Profielfoto
  Buzz

  En reacties op spelfouten zeggen veel over het gebrek aan interesse voor de inhoud van het artikel van deze reageerders.

 • Profielfoto
  jf

  ik zie regelmatig spelfouten in krant etc:)

  Ik ook, net als taalfouten. En dat vind ik jammer. Het gaat om (semi) professionele schrijvers en vaak zit er ook nog een eindredactie achter. Daar mag je toch andere eisen aan stellen dan aan een puber die door zijn schrijfstijl geen antwoord vindt via Google en het daarom dus maar op een forum probeert. Al was het maar vanwege de voorbeeldfunctie.

  Helaas lijkt het er op dat aandacht voor een taaltechnisch juiste tekst met het badwater is weggespoeld – net als iets meer research dan alleen Google en Wikipedia.

  En reacties op spelfouten zeggen veel over het gebrek aan interesse voor de inhoud van het artikel van deze reageerders.

  Ik vroeg me naar aanleiding van de titel vooral af of dit nu echt de enige personeelswijzigingen zijn bij de multinational Apple.;)

 • Profielfoto
  Janjans

  Het gaat nu niet slechts om een taal- of spelfout, maar om het verkeerd schrijven van een naam van een persoon. Dat gaat weer een stapje verder voor mij. En al helemaal wanneer deze persoon een hoofdrol speelt in het artikel.

  En nu, een dag later, is ons lieve kind Raymon, dat op magische wijze zijn *kuch* journalistieke *kuch* opleiding heeft afgerond, nog niet instaat gebleken om het onderschrift te wijzigen.

 • Profielfoto
  applefan222

  Raymond je noemt haar in het begin nog een van de belangrijkste vrouwelijke medewerksters van Apple maar schrijft wel haar naam fout en het is nog niet bijgewerkt misschien toch nog even doen dan of negeer je het maar omdat het een artikel is van een paar dagen oud ik ben benieuwd of je hierop gaat reageren