DEVICE 6: lees je weg door de raadsels

Door: Maarten - 2 reacties

Ondanks dat het lezen van boeken in populariteit daalt, hoop ik dat je het volgende gevoel zult herkennen. Je leest een prachtig boek, het verhaal is spannend, blijft je bezighouden en zorgt dat je tijdens het lezen de wereld om je heen even vergeet.

Je verliest jezelf in het verhaal en je begint mee te denken met de personages: “Doe dit nou niet! Ga die kant op!”. Hoewel het prachtig zou zijn als je dit gevoel ook zou krijgen bij het spelen van Angry Birds, zijn games voor je smartphone helaas van een ander kaliber. Behalve: DEVICE 6. Het spel is een bijzondere combinatie van een boek en een game. DEVICE 6 vormt hiermee een meeslepende en bijzondere spelervaring.

Het is voor dit spel noodzakelijk dat je de Engelse taal beheerst. Is dit het geval, dan start je aan een gave audiovisuele, interactieve belevenis bij het spelen van DEVICE 6. Het is een absoluut van toegevoegde waarde met geluid aan te spelen, dit geeft extra dimensie mee aan de game, het beste te vergelijken met het ouderwetse hoorspel. Het verhaal vormt door de vormgeving een soort landkaart waar de lezer overheen “wandelt”. Je zult letterlijk richting moeten kiezen en zo de verhaallijn in de letterlijkste zin van het woord moeten volgen. Wil je hier echter in slagen, dan zul je onderweg bijzonder goed moeten opletten en de juiste handelingen verrichten.

Mede het bijzonder doordachte design geeft je het gevoel door te willen lezen.
Mede het bijzonder doordachte design geeft je het gevoel door te willen lezen.

Omdat het spel draait om het verhaal wil ik daar inhoudelijk niet te veel over kwijt, daarvoor zul je het spel moeten gaan spelen. Let op dat alles wat je tegenkomt in het spel: de afbeeldingen, de teksten en geluiden een betekenis hebben en van nut kunnen zijn. Wandel door het verhaal, maar wees niet verbaast soms terug te moeten lopen om een serie handelingen met een oorzaak-gevolg relatie op een juiste manier te voltooien. Het verhaal van de game samen met het bijzonder mooie design en de originaliteit maken het spel de €3,59 meer dan waard. DEVICE 6 is een intrigerend spel voor zowel de puzzelaar, de boekenliefhebber als de iOS-gamer.

device6screens2
Op het eerste oog onbelangrijke afbeeldingen, zijn de sleutel tot het volgende hoofdstuk.

Downloaden en spelen

DEVICE 6 is de uitgelichte game in Apple’s nieuwe App Store verzameling: Indiegame uitgelicht. Bekijk meer spellen op deze speciale App Store pagina.

DEVICE 6 is beschikbaar via de App Store als universele app. Dit maakt de spelervaring op zowel iPhone en iPod als iPad optimaal.

 

Reacties

2 reacties
  • Profielfoto
    Abelvoyen

    Is er vanwege de site update geen omt cafe?

  • Profielfoto
    Melle

    heel weinig reactie op dit spel. Ik vind het concept uitermate boeiend. Had ik maar de tijd om mij hier eens in te verdiepen.