Raymon Mens
Raymon Mens Nieuws 24 februari 2014
Leestijd: 1 minuut

Binnenkort ook gratis bellen met WhatsApp

FaceTime Audio, Skype, Viber en FaceBook Messenger hebben allen de mogelijkheid om via Voice Over IP een telefoongesprek te voeren. Bij WhatsApp ontbreekt deze functie echter, er kunnen alleen korte gesproken berichtjes verzonden worden.

Enkele dagen na de overname door Facebook maakt WhatsApp vandaag bekend dat het nog voor de zomer mogelijk zal zijn om gratis te bellen via de populaire chat-app. De nieuwe feature werd door WhatsApp CEO Jan Koum aangekondigd tijdens het Mobile World Congress in Barcelona.

Jan Koum, de CEO van WhatsApp, tijdens MWC 2014.

Koum lichtte toe dat de mogelijkheid om te bellen eerst naar iOS en Android zal komen, later volgen Nokia en BlackBerry. Volgens de CEO zal WhatsApp voor zijn voice over ip-diensten zoveel mogelijk uit zo weinig mogelijk bandbreedte proberen te halen. Dit is essentieel voor bellen over bijvoorbeeld relatief langzame 3G-verbindingen.

Als laatste herhaalde de voorman van het pas overgenomen WhatsApp nogmaals dat de focus van de messenger op eenvoud zal blijven liggen. Er zijn geen plannen om advertenties of andere vormen marketing in de app te laten verschijnen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Begin je weekend met de beste artikelen van OMT

Een goed weekend begint met de nieuwsbrief van One More Thing

Reageer op artikel:
Binnenkort ook gratis bellen met WhatsApp
Sluiten