Koen van Tongeren
Koen van Tongeren Geruchten 11 februari 2014
Leestijd: 1 minuut

Apple’s nieuwe productcategorie krijgt dito softwareplatform

Deze week heeft Apple een nieuwe vacature geplaatst. Nu is dat doorgaans geen nieuws voor een succesvol groeiend bedrijf. Ook de functie is weinig opzienbarend. Apple zoekt een Instrumentation Design / NPI Engineer. Het wordt pas spannend als je doorleest en uitkomt bij de afdelingen waar hij of zij komt te werken.

In de vacature staat te lezen dat iemand gezocht wordt die afwisselend bij meerdere disciplines werkt; Mac, iOS-producten en new platforms as of now unannounced, oftewel tot nu toe onaangekondigde software-platforms.

Natuurlijk geldt deze vacature niet als een directe aanwijzing dat Apple binnen afzienbare tijd met een nieuw softwareplatform uit zal komen, maar het feit dat dit specifiek genoemd wordt doet op zijn minst vermoeden dat iOS en OS X niet de enige twee softwarepijlers voor Apple blijven.

Waar dat nieuwe platform voor gebruikt zal worden blijft gissen, maar Apple’s armband-/iWatchproject is een mogelijke kandidaat. Het platform zal zich in dat geval vooral focussen op het verzamelen van data uit verschillende sensoren en deze snel en met laag energieverbruik doorsturen naar een iOS-apparaat. Qua interface zal waarschijnlijk weinig van het platform verwacht worden.

Een net zo waarschijnlijke optie is de Apple TV. Nu wordt hiervoor nog een aangepaste versie van iOS gebruikt, maar het is logisch dat Apple een passender platform bouwt, (vooralsnog) niet gericht op touch-interfaces, wel op video, zij het (waarschijnlijk) niet in hogere resoluties dan Full HD TV’s aankunnen.

Onlangs liet Apple’s CEO Tim Cook nogmaals doorschemeren dat Apple in 2014 uit zal komen met een product dat niet past in de bestaande productcategorieën van het bedrijf.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

De beste start van je weekend ✉️

Het belangrijkste Apple-nieuw, de beste tips en meer. Elke vrijdag in de OMT-nieuwsbrief.

Reageer op artikel:
Apple’s nieuwe productcategorie krijgt dito softwareplatform
Sluiten