Apple’s nieuwe productcategorie krijgt dito softwareplatform

Door: Koen van Tongeren - 13 reacties

Deze week heeft Apple een nieuwe vacature geplaatst. Nu is dat doorgaans geen nieuws voor een succesvol groeiend bedrijf. Ook de functie is weinig opzienbarend. Apple zoekt een Instrumentation Design / NPI Engineer. Het wordt pas spannend als je doorleest en uitkomt bij de afdelingen waar hij of zij komt te werken.

In de vacature staat te lezen dat iemand gezocht wordt die afwisselend bij meerdere disciplines werkt; Mac, iOS-producten en new platforms as of now unannounced, oftewel tot nu toe onaangekondigde software-platforms.

Natuurlijk geldt deze vacature niet als een directe aanwijzing dat Apple binnen afzienbare tijd met een nieuw softwareplatform uit zal komen, maar het feit dat dit specifiek genoemd wordt doet op zijn minst vermoeden dat iOS en OS X niet de enige twee softwarepijlers voor Apple blijven.

Waar dat nieuwe platform voor gebruikt zal worden blijft gissen, maar Apple’s armband-/iWatchproject is een mogelijke kandidaat. Het platform zal zich in dat geval vooral focussen op het verzamelen van data uit verschillende sensoren en deze snel en met laag energieverbruik doorsturen naar een iOS-apparaat. Qua interface zal waarschijnlijk weinig van het platform verwacht worden.

Een net zo waarschijnlijke optie is de Apple TV. Nu wordt hiervoor nog een aangepaste versie van iOS gebruikt, maar het is logisch dat Apple een passender platform bouwt, (vooralsnog) niet gericht op touch-interfaces, wel op video, zij het (waarschijnlijk) niet in hogere resoluties dan Full HD TV’s aankunnen.

Onlangs liet Apple’s CEO Tim Cook nogmaals doorschemeren dat Apple in 2014 uit zal komen met een product dat niet past in de bestaande productcategorieën van het bedrijf.

Reacties

13 reacties
 • Profielfoto
  matsoftmac

  Spannend……:D

  Straks weer snel naar Amac gaan voor leuke nieuwe producten!!!!

 • Profielfoto
  Apple Focus

  Spannend……:D

  Straks weer snel naar Amac gaan voor leuke nieuwe producten!!!!

  Hahaha Ik mag straks naar de amac om mijn “nieuwe” macbook air te gaan halen;)

 • Profielfoto
  1984
 • Profielfoto
  knekkie

  Ik gok op iCloud als (ver)nieuw(d) platform.

  (Wisten jullie trouwens dat dat gewoon windows Azure is waar iCloud op draait?)

 • Profielfoto
  MoNdO GeNeRaToR

  Straks weer snel naar Amac gaan voor leuke nieuwe producten!!!!

  Over verdoken reclame gesproken.

 • Profielfoto
  Janjans

  Ik denk dat het voor iTV gaat zijn.

  De armband en/of het horloge lijken mij te zeer verbonden met een iOS-device om daar een aparte shop voor op te zetten. Het lijkt me daarom ook logischer om binnen de huidige iOS-shop een aparte afdeling te maken voor dit toekomstige apparaat.

  De iTV is duidelijk een volledig op zichzelf staand product dat los kan functioneren van andere Apple-producten, daar lijkt me een shop heel zinvol voor. Ergens lijkt het dan op de shop voor Mac OS producten. Uiteindelijk heb je dan een iTV-shop, een Mac OS-shop en een iOS-shop. Klinkt voor mij logisch en overzichtelijk.

 • Profielfoto
  MouseMighty

  @1984 een iMac past wel in een bestaand productcategorie.

 • Profielfoto
  WhiteElephant

  Als je het geruchten-nieuws een beetje volgt en combineert met de ‘speelvelden’die zij in het verleden op de schop hebben genomen wordt het wat mij betreft duidelijk.
  Apple gaat de concurrentie aan met de X-Box360, de Playstation enzovoorts. AppleTV wordt de ‘console’ en er komt een Game Store om ook die wereld flink op te schudden.

 • Profielfoto
  App69

  ^ Witte olfant? Denk dat jij roze olifanten ziet.

 • Profielfoto
  WhiteElephant

  Think Different

 • Profielfoto
  Marius1976

  Misschien dat Apple dan nu tóch eindelijk ook voor Atari 8bit software gaat uitbrengen. Zou eens tijd worden!

 • Profielfoto
  knekkie

  @Mouse Mighty

  Niet als het product gericht is op Touch bediening zoals dat nu het geval is met de iPad en iPhone.
  Ik hoop stilletjes op een “iMac Touch”

 • Profielfoto
  NoPlasticPhones

  In het geval van een “iMac Touch” zou Apple OS X helemaal moeten aanpassen om het aangenaam in gebruik te maken met vingers i.p.v. met een klassieke muis. En dat hebben ze al eens gedaan: het resultaat is iOS. Dus in principe zou zo’n iMac Touch gewoon een iPad Pro zijn, en laat het nou net zo zijn dat daar de laatste tijd veel geruchten over zijn.