Raymon Mens
Raymon Mens Nieuws 22 februari 2014
Leestijd: 1 minuut

Apple koopt bedrijf achter TestFlight

In de nacht van vrijdag op zaterdag werd bekend dat Apple het bedrijf Burstly heeft gekocht. Burstly is vooral bekend van de app TestFlight, hiermee kunnen ontwikkelaars buiten de App Store om bètaversies van apps uitrollen naast testers.

Naast TestFlight beschikte Burstly ook over de dienst SkyRocket, een dienst waarmee eenvoudig meerdere advertentiepartners en analysetools in een app geïntegreerd kunnen worden. Een woordvoerder van Apple bevestigde de overname tegenover techsite Re/Code.

Er zijn weinig details over de overname bekend. Er is geen overnamebedrag naar buiten gebracht, al zal dit niet eens in de buurt komen van de 19 miljard die Facebook voor WhatsApp betaalde. Een woordvoerder van Apple hield het, zoals altijd, bij het bevestigen dat het bedrijf uit Cupertino zo nu en dan kleine technologiebedrijven overneemt.

Deze features uit TestFlight binnenkort standaard in Xcode?

TestFlight is onder ontwikkelaars een geliefde manier van bètatesten. Naast het uitrollen van testversies van apps naar gebruikers kunnen ontwikkelaars via Testflight ook zien welke iOS-versie gebruikers draaien en waar en waarom crashes het meest voorkomen.

Ongeveer tegelijk met de overname door Apple kondigde TestFlight aan te stoppen met ondersteuning voor Android. Per 21 maart is de dienst alleen te gebruiken voor iOS-apps. Mogelijk gaat Apple enkele features uit het testplatform integreren in Xcode.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Begin je weekend met de beste artikelen van OMT

Een goed weekend begint met de nieuwsbrief van One More Thing

Reageer op artikel:
Apple koopt bedrijf achter TestFlight
Sluiten