Apple koopt bedrijf achter TestFlight

Door: Raymon Mens - 8 reacties

In de nacht van vrijdag op zaterdag werd bekend dat Apple het bedrijf Burstly heeft gekocht. Burstly is vooral bekend van de app TestFlight, hiermee kunnen ontwikkelaars buiten de App Store om bètaversies van apps uitrollen naast testers.

Naast TestFlight beschikte Burstly ook over de dienst SkyRocket, een dienst waarmee eenvoudig meerdere advertentiepartners en analysetools in een app geïntegreerd kunnen worden. Een woordvoerder van Apple bevestigde de overname tegenover techsite Re/Code.

Er zijn weinig details over de overname bekend. Er is geen overnamebedrag naar buiten gebracht, al zal dit niet eens in de buurt komen van de 19 miljard die Facebook voor WhatsApp betaalde. Een woordvoerder van Apple hield het, zoals altijd, bij het bevestigen dat het bedrijf uit Cupertino zo nu en dan kleine technologiebedrijven overneemt.

Deze features uit TestFlight binnenkort standaard in Xcode?
Deze features uit TestFlight binnenkort standaard in Xcode?

TestFlight is onder ontwikkelaars een geliefde manier van bètatesten. Naast het uitrollen van testversies van apps naar gebruikers kunnen ontwikkelaars via Testflight ook zien welke iOS-versie gebruikers draaien en waar en waarom crashes het meest voorkomen.

Ongeveer tegelijk met de overname door Apple kondigde TestFlight aan te stoppen met ondersteuning voor Android. Per 21 maart is de dienst alleen te gebruiken voor iOS-apps. Mogelijk gaat Apple enkele features uit het testplatform integreren in Xcode.

Reacties

8 reacties
 • Profielfoto
  knekkie

  Dit had eigenlijk al vanaf dag 1 standaard functionaliteit moeten zijn in Xcode.

  Maar goed beter laat dan nooit. Nu hopen dat Apple het mooi weet te integreren in de bestaande Xcode suite.

 • Profielfoto
  marcelnijman

  TestFlight stopt met Android? WTF? Er *zijn* mensen die dit gebruiken!

  Dit is precies wat de oliemaatschappijen met de spoorwegen in Californië hebben gedaan: opkopen en afbreken. Stelletje vandalen…

 • Profielfoto
  essiw

  ^Lijkt me logisch, Apple heeft het overgenomen… Jammer voor de androidsgebruikers maar zo gaat dit…

 • Profielfoto
  MEEUW

  Waarom kan je onder labs met de nieuwe mac pro geen reactie neerzetten ? Omdat het reclame is ?

 • Profielfoto
  marcelnijman

  @essiw: ze hadden alleen het iOS-deel uit het bedrijf kunnen wegkopen. Een antitrustzaak komt op deze manier wel steeds dichterbij. Bewust een gezond bedrijf overnemen en kapotmaken met als doel om de concurrentie te frustreren hoort niet bij een vrije markt.

 • Profielfoto
  essiw

  ^niet als doel. Je gaat toch niet expres een gedeelte van een bedrijf niet opkopen om zo de concurrentie te helpen?

 • Profielfoto
  utopia_

  Jammer ik vind her juist handig een platform voor zowel Android als ios.

 • Profielfoto
  The Redesigner

  Apple sucks.