Raymon Mens
Raymon Mens Nieuws 20 februari 2014

‘Apple heeft genoeg saffier voor drie jaar iPhone 6-productie’

Eind vorig jaar sloot Apple een deal met GT Advanced Technology, hierdoor wordt de iPhone-maker mede-eigenaar van een grote saffierfabriek in Mesa, Arizona. De fabriek zou naar verluidt deze maand in gebruik worden genomen voor de productie van saffier.

Vandaag werd bekend dat Apple door de deal GT Advanced Technology de beschikking over genoeg saffier krijgt om drie jaar lang een iPhone-scherm van 4,5-inch te maken. Dit onthulde Canonical mede-oprichter Mark Shuttleworth tijdens een conference call over de Ubuntu Edge.

Aanvankelijk zou de Ubuntu Edge-smartphone ook een scherm van saffier krijgen.

Shuttleworth is bekend met de saffiervoorraad van GT Advanced Technology omdat het bedrijf ook saffier wilde gebruiken voor de Ubuntu Edge. Deze smartphone die op de gelijkname Linuxdistibutie zou gaan draaien flopte uiteindelijk op Kickstarter en ging nooit in productie.

Er gaan al langer geruchten over de schermgrootte van de opvolger van de iPhone 5s. De iPhone 6 zou een scherm van 4,5- tot 5-inch kunnen bevatten, mogelijk geheel van saffier. Het materiaal is harder dan Gorilla Glass en hierdoor erg goed bestand tegen krassen en barsten. Momenteel wordt saffier alleen gebruikt in de homeknop van de iPhone 5s, om de vingerafdruklezer te beschermen zit over de knop een dun laagje saffier.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
‘Apple heeft genoeg saffier voor drie jaar iPhone 6-productie’
Sluiten